Photofacts.nl
Review: Profotonet Fotoalbum
vrijdag 31 oktober 2014, 09:38 | Elja Trum | 819x gelezen

Review: Profotonet Fotoalbum

Foto's kun je natuurlijk digitaal bekijken, maar een print is eigenlijk gewoon leuker. En als je meerdere prints wilt maken, waarom zou je die dan niet gewoon in een strak album laten afdrukken? Persoonlijk maak ik liever foto's dan albums, maar ik vond het wel leuk om het weer eens te proberen met een fotoalbum van Profotonet.

» lees verder (1390 woorden)

Philips komt met 40 inch UHD monitor
donderdag 30 oktober 2014, 20:11 | Elja Trum | 791x gelezen

Philips komt met 40 inch UHD monitor

Voor fotografen die hun foto's graag groot bekijken heeft Philips goed nieuws. Nog voor de kerst brengt het bedrijf een Ultra HD monitor op de markt van maar liefst 40 inch groot. Dat is een erg grote monitor. De prijs bedraagt echter 'slechts' 739 euro. Dat is zeker niet duur voor een UHD monitor met deze enorme afmetingen.

» lees verder (174 woorden)

Top artikel

Kleurtemperatuur; de juiste kleuren in je foto

Om te fotograferen heb je licht nodig, de basis van fotografie. Waar je waarschijnlijk niet zo bij stil staat is dat elke lichtbron een eigen kleur heeft. Zo geeft een gloeilamp een veel geler licht dan een led lamp. Bij sommige lichtbronnen varieert de kleur. Het bekendste voorbeeld hiervan is de zon, 's middags is het licht veel witter dan vlak voordat de zon onder gaat. Bij het fotograferen moet je met deze kleur rekening houden.

» lees verder

 

artikel top 10Recensie: Over Foto's Gesproken
woensdag 29 oktober 2014, 23:31 | Albert ter Harmsel | 1162x gelezen

Recensie: Over Foto's Gesproken

Om maar met de deur in huis te vallen: Dit is een mooi boek. Waarom je het aan zou moeten schaffen? Omdat je met dit boek in de hand leert om beter naar foto's te kijken. En, ondanks de insteek van dit boek, vooral naar je eigen foto's!

» lees verder (751 woorden)

Ricoh Theta m15 aangekondigd; 360 graden fotografie
dinsdag 28 oktober 2014, 16:28 | Elja Trum | 957x gelezen

Ricoh Theta m15 aangekondigd; 360 graden fotografie

Ricoh heeft vandaag de Ricoh Theta m15 aangekondigd. Een nieuwe versie van de Theta die dit keer wel in Nederland verkrijgbaar schijnt te komen. Met de Theta is het eenvoudig om 360 graden foto's en video's vast te leggen in één opname.

» lees verder (138 woorden)

Spiegelreflex of systeemcamera; wat moet je kopen?
maandag 27 oktober 2014, 23:53 | Elja Trum | 6437x gelezen

Spiegelreflex of systeemcamera; wat moet je kopen?

Als je op zoek bent naar een camera waar je meer mee kunt dan wat je nu met je smartphone of compactcamera bereikt, dan kun je kiezen uit een systeemcamera of een spiegelreflex. Beide hebben hun voor en nadelen. Wij zetten ze naast elkaar zodat jij kunt kiezen wat het beste bij je lijkt te passen.

» lees verder (1211 woorden)

WTD 1466
Tijdelijk gratis: DxO Optics Pro 8
maandag 27 oktober 2014, 16:45 | Elja Trum | 3685x gelezen

Tijdelijk gratis: DxO Optics Pro 8

DxO Optics Pro is een beeldbewerkingsprogramma dat zich specialiseert in het corrigeren van lensfouten zoals vervorming, chromatische aberratie, onscherpte en vignetting. Correcties die Lightroom ook kan uitvoeren, maar DxO was er eerder mee en zegt het beter te kunnen. Je kunt het nu zelf uitproberen, want de software is tijdelijk gratis.

» lees verder (87 woorden)

Focusstacking voor een mooiere achtergrond
zondag 26 oktober 2014, 23:14 | Elja Trum | 2884x gelezen

Focusstacking voor een mooiere achtergrond

Eergisteren bekeek ik een video -die binnenkort op Photofacts Academy te vinden zal zijn- waarin getoond wordt hoe je focusstacking kunt gebruiken bij macrofotografie. Eén mooi voorbeeld dat getoond werd, was dat je focusstacking kunt gebruiken voor een mooiere achtergrond.

» lees verder (453 woorden)

Zomertijd weer voorbij; zet je camera ook goed
zondag 26 oktober 2014, 14:19 | Elja Trum | 1156x gelezen

Zomertijd weer voorbij; zet je camera ook goed

Afgelopen nacht is de zomertijd weer teruggezet. We zitten dus weer op standaard-tijd, of beter bekend als wintertijd. Denk bij het verzetten van alle klokken vandaag ook even aan die in je camera's. Ook die kun je weer op de juiste tijd zetten.

» lees verder (65 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord