Photofacts.nl
10 dingen waar fotografen zich aan storen
donderdag 24 juli 2014, 20:27 | Elja Trum | 536x gelezen

10 dingen waar fotografen zich aan storen

Als fotograaf kom je regelmatig in specifieke situaties terecht wanneer je fotografeert terwijl er mensen bij zijn die zelf geen fotograaf zijn. Vaak wordt dezelfde vraag je door meerderen mensen uit je omgeving gesteld. Zo vaak dat het kan gaan storen. DigitalRev heeft een video gemaakt waarin ze 10 dingen op een rij zetten waar een fotograaf zich aan kan storen.

» lees verder (91 woorden)

Photofacts lezerfoto's mei 2014
woensdag 23 juli 2014, 23:29 | Elja Trum | 652x gelezen

Photofacts lezerfoto's mei 2014

Het is al weer even geleden, maar ook in mei werden er weer prachtige foto's geupload op de Photofacts Flickr groep. In een poging weer in te lopen hierbij de foto's van de mei maand van dit jaar. Zelf ook je foto terugzien op Photofacts? Plaats je foto's dan in de Photofacts Flickr groep.

» lees verder (127 woorden)

Top artikel

Studiofotografie; de basis van het werken met studioflitsers

Wie voor het eerst aan de slag gaat met studiofotografie wacht een boel nieuwe dingen. Het werken met een flitsinstallatie is wel wat anders dan het fotograferen bij natuurlijk licht. Gelukkig is het in feite allemaal niet erg ingewikkeld. In dit artikel vind je de basis informatie over het werken met studioflitsers.

» lees verder

 

artikel top 1050 megapixel op je oude Hasselblad
dinsdag 22 juli 2014, 20:32 | Elja Trum | 713x gelezen

50 megapixel op je oude Hasselblad

Goed nieuws voor fans van Hasselblads V-systeem. Hoewel Hasselblad deze serie sinds vorig jaar niet meer produceert hebben ze toch nog een gloednieuwe digitale achterwand aangekondigd: De Hasselblad CFV-50c. Deze achterwand bevat een 50 megapixel CMOS sensor.

» lees verder (103 woorden)

Onderwaterfotografie: met je camera onderwater
maandag 21 juli 2014, 23:24 | Wilton Derks en Dicky Boele | 1411x gelezen

Onderwaterfotografie: met je camera onderwater

Wanneer je van fotograferen houdt en van duiken, dan kun je deze beide hobby's combineren door jezelf te storten op een geheel ander fenomeen in de fotografie: onderwaterfotografie. Het aantal mensen die de duiksport beoefenen is de afgelopen jaren in Nederland enorm gegroeid, hiervan nemen veel duikers hun camera met zich mee onderwater.

» lees verder (1014 woorden)

Manage je fotoshoots met Shootzilla
zondag 20 juli 2014, 22:38 | Marije Weterings | 1747x gelezen

Manage je fotoshoots met Shootzilla

ShootZilla is een online software-pakket waarmee je al je fotoshoots in kunt plannen. Ik hoorde er onlangs een paar collega's over praten en toen moest ik natuurlijk zelf kijken wat voor soort pakket het is. Esther de Boer, fotograaf en oprichter van ShootZilla, had een tool nodig om haar shoots beter te kunnen organiseren en bedacht zo ShootZilla.

» lees verder (621 woorden)

WTD 1465
Highlights uit Zuid-Frankrijk
zaterdag 19 juli 2014, 15:03 | Johannes Klapwijk | 1865x gelezen

Highlights uit Zuid-Frankrijk

Als natuurfotograaf ben ik blij dat ik niet gebonden ben aan het hoogseizoen. Ik ben al weer een poosje terug van een vroege zomervakantie in Zuid Frankrijk. Ik heb uiteraard enorm genoten van alle vlinders en libellen die daar in grote getale rondvliegen. In dit artikel een gevarieerde greep uit mijn vakantie foto's.

» lees verder (917 woorden)

Reisfotograaf Ken Kaminesky in Europa
vrijdag 18 juli 2014, 19:45 | Marije Weterings | 1296x gelezen

Reisfotograaf Ken Kaminesky in Europa

In 2011 ontmoette ik topfotograaf Ken Kaminesky uit Montreal, Canada tijdens een diner bij een journalist in New York. Vrijdag was Ken in Nederland, want hij is op tour door Europa langs de verschillende Apple Stores als lid van het G-Team voor G-Technologie. Ik was natuurlijk razend benieuwd hoe het met hem gaat dus ik heb een afspraak met hem gemaakt om bij te praten.

» lees verder (952 woorden)

25 fotoclichés die je zou moeten vermijden
donderdag 17 juli 2014, 20:02 | Elja Trum | 3406x gelezen

25 fotoclichés die je zou moeten vermijden

Toen ik laatst een artikel schreef over 10 fotobewerkingen die echt niet meer kunnen leverde dat ontzettend veel reacties (en de drukste dag op Photofacts ooit) op. Kai, van DigitalRev, gaat nu op dezelfde toer, met een video over 25 fotoclichés die je zou moeten vermijden.

» lees verder (93 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord