Photofacts.nl
Canon komt met iets groots op Photokina
donderdag 31 juli 2014, 10:36 | Elja Trum | 761x gelezen

Canon komt met iets groots op Photokina

Over anderhalve maand is de Photokina, zo ongeveer de grootste fotografiebeurs ter wereld hier 'om de hoek' in Keulen. Fabrikanten gebruiken de beurs om hun nieuwste producten aan te kondigen en te tonen aan het publiek. Canon laat weten dat er iets groots aan komt.

» lees verder (199 woorden)

Zoover op zoek naar de vakantiefoto van het jaar
woensdag 30 juli 2014, 23:27 | Elja Trum | 568x gelezen

Zoover op zoek naar de vakantiefoto van het jaar

Zoover, de bekende vakantiebeoordelingen website, organiseert in samenwerking met de Telegraaf de Vakantiefoto van het Jaar 2014. Met jouw mooiste vakantiefoto maak je dan kans op n van de zeven Nikon 1 S2 systeemcamera's, publicatie van je foto in de Telegraaf en een Zoover vakantiecheque ter waarde van 1.000 euro.

» lees verder (194 woorden)

Top artikel

Tips voor het gebruik van een polarisatiefilter

Veel filters zijn tegenwoordig vervangen door de nabewerking in Photoshop, Lightroom of een ander programma. Er is echter nog steeds een aantal filters waar je als fotograaf je voordeel mee kunt doen. Ze maken dingen mogelijk die niet of moeilijk in Photoshop na te bootsen zijn. En daarvan is het polarisatiefilter.

» lees verder

 

artikel top 10Canon PowerShot SX520 HS en SX400 IS aangekondigd
dinsdag 29 juli 2014, 17:10 | Marije Weterings | 708x gelezen

Canon PowerShot SX520 HS en SX400 IS aangekondigd

Canon introduceert vandaag twee nieuwe lichtgewicht, superzoom bridgecamera's de PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS die ideaal zijn voor het vastleggen van verborgen details, zowel dichtbij als veraf. Beide modellen hebben een fraaie, uiterst compacte behuizing en zijn uitgevoerd met Canon's toonaangevende optica.

» lees verder (457 woorden)

Tips voor een soepel verloop van huwelijksfotografie
maandag 28 juli 2014, 20:17 | Sonja van Driel | 3224x gelezen

Tips voor een soepel verloop van huwelijksfotografie

Bruidsparen zijn geen professionele fotomodellen die zich met gemak laten fotograferen en op verzoek van de fotograaf een willekeurige gezichtsuitdrukking tevoorschijn toveren. Niet iedereen is fotogeniek en sommigen weten zich geen houding te geven voor de camera, of erger nog, ze verstijven!

» lees verder (687 woorden)

Drone voor onderwater opnames
zondag 27 juli 2014, 23:47 | Elja Trum | 1100x gelezen

Drone voor onderwater opnames

Het gebruik van quadcopters om bijzondere beelden mee te schieten is inmiddels al gemeengoed aan het worden. Nu we de vliegende drones gewend zijn is het de hoogste tijd voor een nieuwe drone; de onderwater drone. De jongens van Earth Touch bouwden er eentje om nijlpaarden te filmen.

» lees verder (57 woorden)

WTD 1465
Brenden Borrellini; dove en blinde fotograaf
zaterdag 26 juli 2014, 22:43 | Elja Trum | 1548x gelezen

Brenden Borrellini; dove en blinde fotograaf

Brenden Borrellini is zowel doof als blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om met fotografie bezig te zijn. Brenden verkent eerst de locatie die hij wilt gaan fotograferen om te bepalen waarvan hij foto's wilt nemen. Met een klein beetje hulp maakt hij vervolgens een foto die hij later als voelbare afdruk print om zo zijn eigen foto's te bekijken.

» lees verder (8 woorden)

Korting op je verzekering bij Photofacts Academy
vrijdag 25 juli 2014, 23:53 | Elja Trum | 1284x gelezen

Korting op je verzekering bij Photofacts Academy

De nachtmerrie van veel fotografen is toch wel dat er iets gebeurd met je apparatuur. Het is daarom niet gek om je in te dekken voor diefstal en schade met een apparatuurverzekering. Zelf gebruik ik al een aantal jaar een verzekering van DSV. Als lid bij Photofacts Academy kun je nu korting krijgen op deze verzekering.

» lees verder (245 woorden)

10 dingen waar fotografen zich aan storen
donderdag 24 juli 2014, 20:27 | Elja Trum | 3194x gelezen

10 dingen waar fotografen zich aan storen

Als fotograaf kom je regelmatig in specifieke situaties terecht wanneer je fotografeert terwijl er mensen bij zijn die zelf geen fotograaf zijn. Vaak wordt dezelfde vraag je door meerderen mensen uit je omgeving gesteld. Zo vaak dat het kan gaan storen. DigitalRev heeft een video gemaakt waarin ze 10 dingen op een rij zetten waar een fotograaf zich aan kan storen.

» lees verder (91 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord