Photofacts.nl
Wyatt Neumann; de seksualisatie van onschuld
dinsdag 26 augustus 2014, 23:38 | Elja Trum | 554x gelezen

Wyatt Neumann; de seksualisatie van onschuld

Fotograaf Wyatt Neumann maakte foto's van zijn jonge dochter tijdens een road trip door Amerika en plaatste deze op Instagram. In sommige foto's droeg ze kleren, in andere niet. Neumann vond dat er niks opmerkelijks was aan foto's van een naakt meisje van twee. Maar wat hij onschuldig vond, werd door andere gezien als kinderporno.

» lees verder (154 woorden)

10 tips om je social media een boost te geven
maandag 25 augustus 2014, 22:58 | Marije Weterings | 2169x gelezen

10 tips om je social media een boost te geven

Veel fotografen gebruiken Social Media om zichzelf te profileren in de markt. Iedereen heeft tegenwoordig wel Twitter, Facebook, Tumblr, Instagram of Pinterest en LinkedIn. Er zijn verschillende manieren om je Social Media een boost te geven. In dit artikel wil ik er 10 uiteenzetten die in meer of mindere mate werken.

» lees verder (876 woorden)

Top artikel

10 tips voor het maken van een profielfoto

Een beetje actieve internetter staat tegenwoordig ingeschreven bij een tiental verschillende social sites. Twitter, LinkedIn, Hyves, Flickr en dergelijke. Bij de meeste van dit soort sites kun je een kort profiel over jezelf aanmaken en deze voorzien van een fotootje. Als fotograaf kun je eigenlijk niet aankomen met het eerste vakantiekiekje dat je nog in je archieven kunt vinden.

» lees verder

 

artikel top 10Landfall; behind the scenes nabewerking
zondag 24 augustus 2014, 14:40 | Elja Trum | 1987x gelezen

Landfall; behind the scenes nabewerking

De Zweedse fotograaf Erik Johansson staat bekend om zijn Photoshop kunsten waarbij hij surrealistische foto's creŽert. In deze behind-the-scenes video (die ook al bijzonder is opgezet) laat hij zien hoe hij zijn Landfall foto maakte.

» lees verder (49 woorden)

Photofacts Academy verwelkomt duizendste lid
zaterdag 23 augustus 2014, 23:27 | Elja Trum | 1100x gelezen

Photofacts Academy verwelkomt duizendste lid

Een mooie mijlpaal vandaag voor Photofacts Academy. Vandaag heeft het duizendste lid zich inschreven! Nog geen jaar geleden werd de online leeromgeving voor fotografen gelanceerd. Het duizendste lid is fotografe Ilka; zij ontvangt haar inschrijfgeld retour.

» lees verder (242 woorden)

Fotograaf en fotografe; wat zijn de verschillen?
vrijdag 22 augustus 2014, 22:01 | Liesbeth van Asselt | 1673x gelezen

Fotograaf en fotografe; wat zijn de verschillen?

Afgelopen week staken we als vrouwelijke natuurfotografen de koppen eens bij elkaar. Aanleiding: hoe komt het toch dat in zoveel jury's van fotowedstrijden alleen mannen zitten? En: zou er een andere winnaar boven komen drijven als de jury uit alleen vrouwen zou bestaan?

» lees verder (389 woorden)

WTD 1466
Leica M-P aangekondigd
donderdag 21 augustus 2014, 23:11 | Elja Trum | 1211x gelezen

Leica M-P aangekondigd

Vandaag heeft Leica een nieuwe meetzoeker camera aangekondigd; de Leica M-P. De belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de Leica M zijn de buffer van twee gigabyte (eerder 1 gigabyte) en het krasbestendige saffierglas op het beeldscherm.

» lees verder (153 woorden)

11 oktober: Scott Kelby Photowalk 2014
woensdag 20 augustus 2014, 19:52 | Elja Trum | 1722x gelezen

11 oktober: Scott Kelby Photowalk 2014

Op zaterdag 11 oktober wordt, voor de zevende keer, de Scott Kelby Worldwide Photowalk gehouden. Deze fotowandelingen die over de gehele wereld georganiseerd worden door lokale fotografen zijn gratis te bezoeken, je moet je alleen wel even vooraf aanmelden. In Nederland zijn er vooralsnog veertien locaties beschikbaar.

» lees verder (205 woorden)

Google laat je zelf streetview foto's maken
dinsdag 19 augustus 2014, 20:17 | Elja Trum | 1689x gelezen

Google laat je zelf streetview foto's maken

Google heeft vandaag een app uitgebracht voor iOS waarmee je zelf 360 graden foto's kunt maken die op Google Maps getoond worden. De bewegingssensoren van je iPhone en een aantal praktische tips van Google zorgen ervoor dat je een volledige 360 graden foto kunt maken. Alleen als de foto helemaal rond genomen is kun je hem publiceren op Google Maps.

» lees verder (129 woorden)


Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord