Photofacts.nl
3 januari 2008, 23:37 | | 6707x gelezen

Fotoboek van Thijs Heslenfeld; Zeilen naar de Zuidpool

Niet alleen fotograaf Jan Vermeer was de afgelopen periode te vinden op het ijskoude Antarctica, ook de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld vertrok naar het onderste puntje van de wereldbol. Waar de meesten echter kiezen voor een comfortabele reis deed Thijs het zonder al deze luxe. Twee maanden zeilde hij mee op de Nederlandse driemaster Bark Europa.

Heslenfeld stapte in Argentinië aan boord van het schip om er pas in Zuid Afrika weer af te komen. In de twee maanden daartussen maakte hij een reis langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plaatsen ter wereld. Een Oceaan-oversteek via klinkende namen als Deception Island, Paradise Bay, Cape Disappointment en Tristan da Cunha.

Zoals het persbericht ons verteld; Heslenfelds beelden van deze reis verschenen in tijdschriften over de hele wereld, waaronder de National Geographic Adventure. De beste foto's zijn nu gebundeld in 'Cold', samen met het beeldend geschreven Engelse logboek dat kapitein Klaas Gaastra van deze reis bijhield.

'Cold - sailing to Antarctica' is een spectaculair beeldverhaal over ijzige kou en ontberingen. Een verhaal over ziedende stormen en gevaarlijke ijsbergen. Over plaatsen waar het leven net zo normaal is als de dood. Maar 'Cold' is boven alles: een verhaal over schoonheid en hoop. Een uniek verslag van één van de laatste grote avonturen die deze planeet nog te bieden heeft.


Op deze speciale website kun je vast een voorproefje van het boek krijgen om te kijken of alle marketingpraat waar gemaakt wordt. Hier kun je het 184 pagina's dikke boek ook direct bestellen voor 34,50 euro (exclusief 3,50 verzendkosten).

Cold - Sailing to Antarctica
Cold - Sailing to Antarctica; Thijs Heslenfeld


Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Cold
Cold
Thijs Heslenfeld


delen!

reacties (2)

 • Marcel
  Marcel | vrijdag 4 januari 2008, 14:19Ja echt helemaal geweldig. Ik zou er in 2007 zijn geweest maar het ging helaas niet door. Maar Antartica staat nog steeds hoog op mij lijstje.

  Mooie foto's overigens.

  Groeten Marcel.
  http://www.fotografiegeschiedenis.nl
 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | zaterdag 9 februari 2008, 13:27Het boek van Thijs is erg goed ontvangen en de verkoop gaat hard. De eerste 3.000 exemplaren zijn reeds verkocht en het boek is in herdruk gegaan, zo laat fotograaf Thijs weten per e-mail.

  Door de drukte rondom het boek kwam Thijs de afgelopen maanden nauwelijks meer aan fotograferen toe. Dat gaat weer veranderen want de hele maand maart gaat hij met een fourwheeldrive op pad in Australië. Daar maakt hij reportages over Tasmanië en de Great Ocean Road.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Plonsfotografie
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 47.50

Plonsfotografie

Tijdens deze spetterende workshop gaan we aan de slag met rook, water en flitslicht. Na een stukje theorie over plons en rookfotografie, gaan de handen uit de mouwen!

» lees verder

Top artikel

6 tips voor een watershoot

Een paar weken geleden heb ik een watershoot gedaan. Dat was een leerzame onderneming, want er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel daarom zes tips hoe je zelf ook aan de slag kunt met je eigen watershoot.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord