Photofacts.nl
3 januari 2008, 23:37 | | 6792x gelezen

Fotoboek van Thijs Heslenfeld; Zeilen naar de Zuidpool

Niet alleen fotograaf Jan Vermeer was de afgelopen periode te vinden op het ijskoude Antarctica, ook de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld vertrok naar het onderste puntje van de wereldbol. Waar de meesten echter kiezen voor een comfortabele reis deed Thijs het zonder al deze luxe. Twee maanden zeilde hij mee op de Nederlandse driemaster Bark Europa.

Heslenfeld stapte in Argentinië aan boord van het schip om er pas in Zuid Afrika weer af te komen. In de twee maanden daartussen maakte hij een reis langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plaatsen ter wereld. Een Oceaan-oversteek via klinkende namen als Deception Island, Paradise Bay, Cape Disappointment en Tristan da Cunha.

Zoals het persbericht ons verteld; Heslenfelds beelden van deze reis verschenen in tijdschriften over de hele wereld, waaronder de National Geographic Adventure. De beste foto's zijn nu gebundeld in 'Cold', samen met het beeldend geschreven Engelse logboek dat kapitein Klaas Gaastra van deze reis bijhield.

'Cold - sailing to Antarctica' is een spectaculair beeldverhaal over ijzige kou en ontberingen. Een verhaal over ziedende stormen en gevaarlijke ijsbergen. Over plaatsen waar het leven net zo normaal is als de dood. Maar 'Cold' is boven alles: een verhaal over schoonheid en hoop. Een uniek verslag van één van de laatste grote avonturen die deze planeet nog te bieden heeft.


Op deze speciale website kun je vast een voorproefje van het boek krijgen om te kijken of alle marketingpraat waar gemaakt wordt. Hier kun je het 184 pagina's dikke boek ook direct bestellen voor 34,50 euro (exclusief 3,50 verzendkosten).

Cold - Sailing to Antarctica
Cold - Sailing to Antarctica; Thijs Heslenfeld


Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Cold
Cold
Thijs Heslenfeld


delen!

reacties (2)

 • Marcel
  Marcel | vrijdag 4 januari 2008, 14:19Ja echt helemaal geweldig. Ik zou er in 2007 zijn geweest maar het ging helaas niet door. Maar Antartica staat nog steeds hoog op mij lijstje.

  Mooie foto's overigens.

  Groeten Marcel.
  http://www.fotografiegeschiedenis.nl
 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | zaterdag 9 februari 2008, 13:27Het boek van Thijs is erg goed ontvangen en de verkoop gaat hard. De eerste 3.000 exemplaren zijn reeds verkocht en het boek is in herdruk gegaan, zo laat fotograaf Thijs weten per e-mail.

  Door de drukte rondom het boek kwam Thijs de afgelopen maanden nauwelijks meer aan fotograferen toe. Dat gaat weer veranderen want de hele maand maart gaat hij met een fourwheeldrive op pad in Australië. Daar maakt hij reportages over Tasmanië en de Great Ocean Road.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Portretfotografie als de oude meesters
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 165.00

Portretfotografie als de oude meesters

Tijdens deze unieke workshop portretfotografie treden we in de voetsporen van Rembrandt, we gaan schilderen met licht. In kleine groepjes gaan we in kasteel De Cannenburgh aan de slag met het zo goed mogelijk benaderen van de op schilderijen gebruikte lichtval.

» lees verder

Top artikel

10 tips voor flitsfotografie

Om te fotograferen heb je licht nodig. Helaas is dat niet altijd aanwezig. Met behulp van een flitser kun je dan zelf licht toevoegen om alsnog geslaagde foto's te kunnen maken. Wanneer je een flitser echter niet goed gebruikt dan geeft dat lelijke foto's als resultaat; harde donkere schaduwen en uitgebeten witte gezichten. In dit artikel 10 tips om de beste resultaten te behalen met een flitser.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord