Photofacts.nl
16 maart 2008, 19:50 | | 9642x gelezen

Recensie: The Digital Photography Book door Scott Kelby

Scott Kelby is een van 's werelds best verkopende auteurs op het gebied van fotografie boeken. Eind vorig jaar bracht hij The Digital Photography Book; deel 2 uit. Eerder had ik ook al deel 1 aangeschaft die in 2006 op de markt is verschenen. Die was me uitstekend bevallen, dus ook deel twee heb ik aangeschaft.

In deze boeken geeft Scott op elke pagina een tip voor het maken van een foto op het gebruik een bepaalde techniek. Dit zonder gebruik te maken van ingewikkelde termen of uitgebreid uitleg over het waarom. Zoals hij het zelf brengt; hij geeft je tips zoals hij die aan een vriend zou geven waarmee hij aan het fotograferen is. Kort en eenvoudig.

Benieuwd hoe Scott zelf vertelt over zijn boek? Hij heeft een aantal video's online geplaatst die horen bij de onderdelen uit het boek. In de eerste video legt hij uit hoe het boek werkt. Ook de overige video's zijn het bekijken waard, ook als je het boek niet koopt.

De onderwerpen die hij behandelt in deel 1 zijn tips voor het verscherpen van je foto's, het fotograferen van bloemen, het fotograferen van bruiloften, het vastleggen van landschappen, het fotograferen van sport, het fotograferen van mensen, het voorkomen van problemen, het gebruik maken van de voordelen van digitale fotografie, het maken van reis en stadsfoto's en het afdrukken van foto's. In het allerlaatste hoofdstuk geeft hij 'recepten' voor het maken van een bepaald type foto.

In deel 2 komen een aantal van dezelfde onderwerpen aan het bod, maar dan wel met andere tips. Hij behandelt hier het gebruiken van een opzetflitser (waaronder veel strobist tips), het opzetten van je eigen fotostudio, het schieten van portretten, het fotograferen van landschappen, het vastleggen van bruiloften, het fotograferen tijdens reizen, het maken van macrofoto's en het algemeen maken van betere foto's. Opnieuw geeft hij in het laatste hoofdstuk weer 'recepten' voor specifieke foto's.

Ik moet zeggen dat ik het een erg geslaagd concept vind dat Scott Kelby goed heeft uitgewerkt. De praktische tips lezen lekker weg en de meeste tips zijn nuttig en direct bruikbaar. De boekjes werken ook prettig als naslagwerkje. Neem de avond voor een bruidsreportage nog even de tips over bruidsfotografie door en je kennis krijgt weer even een opfrisser voor die specifieke shoot.

De tips zijn bruikbaar voor eigenlijk elk niveau fotografen. Sommige gaan wat ver voor beginners en aan de andere kant zijn er een aantal zo simpel dat je ze eigenlijk wel hoort te weten als je al een tijdje met fotografie bezig bent.

The Digital Photography Book is een absolute aanraden, zowel deel 1 als deel 2.

The Digital Photography Book - deel 1 & 2 - door Scott Kelby


Momenteel is alleen deel 1 nog maar in het Nederlands te krijgen (ik geloof dat deel 2 in mei uit komt). De Engelse versies zijn al wel te krijgen. Het loont om hiervoor bij de Britse variant van Amazon te gaan shoppen. Zowel Deel 1 als Deel 2 is hier te krijgen en tezamen ben je goedkoper uit als je ze in Engeland bestelt en op laat sturen.

Ge´nteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Scott Kelby over Digitale fotografie
Scott Kelby over Digitale fotografie
S. Kelby
Scott Kelby over: Digitale fotografie / 2
Scott Kelby over: Digitale fotografie / 2
S. Kelby


delen!

reacties (2)

 • Rob
  Profiel Rob | maandag 17 maart 2008, 19:07Leuke maar kostbare tip...

  Heb meteen 4 boeken van Kelby besteld (waaronder deze twee).

  Maar idd wel een stuk voordeliger dan in NL!
 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | maandag 17 maart 2008, 19:39@Rob; waarschijnlijk vind je ze het geld wel waard als je ze uit hebt. vrolijk
  Welke heb je nog meer besteld? Laat vooral nog even weten wat je ervan vond!

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Portretfotografie als de oude meesters
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 165.00

Portretfotografie als de oude meesters

Tijdens deze unieke workshop portretfotografie treden we in de voetsporen van Rembrandt, we gaan schilderen met licht. In kleine groepjes gaan we in kasteel De Cannenburgh aan de slag met het zo goed mogelijk benaderen van de op schilderijen gebruikte lichtval.

» lees verder

Top artikel

Bijzondere effecten in je foto zonder Photoshop

Veel fotografen kunnen tegenwoordig niet meer zonder Photoshop. Ook zonder speciale fotobewerkingsoftware kun je echter bijzondere foto's maken. Vaak eenvoudiger en sneller dan het gebruik van de Photoshop trukendoos. Om je op weg te helpen hierbij een aantal bruikbare voorbeelden en methoden.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord