Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Adobe komt met Creative Cloud Photography Program

woensdag 4 september 2013, 23:48 door | 9.544x gelezen | 12 reacties

Een veel gehoorde klacht onder fotografen over Adobe's Creative Cloud is, dat fotografen relatief duur uit zijn: een abonnement op het gehele pakket is overkill voor velen, maar losse abonnementen zijn al snel even duur. Adobe lijkt fotografen nu tegemoet te komen met het Creative Cloud Photography Program. Een Cloud-abonnement voor 9,99 dollar, waarmee je de beschikking krijgt over Photoshop CC en Lightroom 5, en nog een aantal zinvolle extra's.

Oplossing op maat


Adobe zegt geluisterd te hebben naar de feedback van klanten. Een veelgehoord verzoek was een oplossing op maat voor fotografen. Tijdens Photoshop World, een conferentie die vannacht in Las Vegas van start is gegaan, maakt Photoshop het Photography Progam bekend. Klanten die al een legale versie van CS3 of hoger gebruiken, komen in aanmerking voor een Creative Cloud lidmaatschap van 9,99 euro per maand (excl BTW). Daarvoor krijg je:

- Photoshop CC
- Lightroom 5
- 20 GB online opslag
- Behance ProSite
- Toegang tot Creative Cloud Learn, een online database van tutorials en trainingsvideo's
- En natuurlijk de komende upgrades en updates.

Adobe deal equation 650px proof53.jpeg

Het aanbod gaat in vanaf het moment dat Adobe Lightroom 5.2 introduceert. Dat is naar verwachting over enkele weken. (UPDATE: In de Veelgestelde vragen op de site staat dat het abonnement ingaat op 17 september.) Kies je voor dit abonnement op uiterlijk 31 december 2013, dan blijft dit je vaste maandbedrag. Het is dus geen tijdelijk lagere abonnementsprijs, aldus Adobe.

Prijs in Europa


UPDATE: Vandaag (vrijdag 6 september) is op de internationale Adobe-website bevestigd dat de prijs in Europa 9,99 euro/maand gaat bedragen. Overigens wel exclusief BTW.

FAQ's


Op de internationale blog van Adobe wordt verwezen naar een lijst met veelgestelde vragen, waar ook valt te lezen dat gebruikers met een Photoshop-single app-abonnement automatisch overgaan naar het Photography Program. Uit de FAQ's blijkt verder dat óók Bridge CC te downloaden is met dit abonnement.

Bron: Adobe

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

12 reacties

  1. Alain
    Alain schreef op donderdag 5 september 2013 om 09:59  | reageer

    Klinkt als een oplossing waarin ze inderdaad naar hun klanten geluisterd hebben. Ik vraag me echter af wat de prijzen zijn als je NIET een CS3 versie hebt en 'nieuw' wilt instappen. Kan me voorstellen dat dat voor veel mensen ook een wens is.
    Tevens ben ik wel nieuwsgiergi naar de kosten als je toch nog graag 1 andere applicatie erbij wilt, bv Dreamweaver om je site bij te werken. Schiet je dan in 1 keer van 10 dollar naar 50 dollar omhoog..? Al met al interessante ontwikkeling!

  2. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 5 september 2013 om 10:49  | reageer

    Voor losse apps, wat DreamWeaver dan zou zijn, betaal je dan volgens mij 24,99 per maand extra. Dus zodra je twee programma's extra gaat gebruiken, zou een volledig Cloud-abonnement weer verstandiger zijn.

  3. Marc
    Marc schreef op donderdag 5 september 2013 om 14:37  | reageer

    LR 5.2? Heb ik 5.1 gemist? Of 5=5.1?

  4. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op donderdag 5 september 2013 om 15:05  | reageer

    Ja, Lr 5,2. En nee, er is/was geen 5.1 en die komt er ook niet.

    Adobe wil de naamgeving van Lightroom en ACR (Adobe Camera Raw) waarschijnlijk gelijk op laten lopen. Eerst kwam Lr5 en ACR8.0, daarna kwam de Cloud met ACR8.1 en nu willen ze het weer gelijk op laten lopen. Volgens mij is er om diezelfde redenen ook geen Lr3.1 geweest...

  5. Henk Backer
    Henk Backer schreef op zaterdag 7 september 2013 om 09:42  | reageer

    Deze nieuwe aanbieding kost in Nederland dus 60% meer dan in USA. Krijgen we dan wel de Nederlandse versies van Photoshop en Lightroom? Zo niet, dan blijft Adobe een profiteur van het monopoly.

  6. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zaterdag 7 september 2013 om 10:14  | reageer

    @Henk
    In de Creative Cloud kun je elke taal installeren. En ook wisselen wanneer je maar wilt. In de huidige wisselkoers staat 9,99 dollar voor 7,58 euro. Ik ben geen wiskundige of boekhouder, maar 2,41 euro méér, dat lijkt me zeker geen 60% duurder... En volgens mij is het dan nog steeds een prima deal. Van een monopolie is ook niet echt sprake aangezien er natuurlijk wel alternatieven zijn.

  7. misterm
    Profiel misterm schreef op dinsdag 10 september 2013 om 13:20  | reageer

    Duidelijk artikel!

  8. sluymer
    Profiel sluymer schreef op dinsdag 10 september 2013 om 20:03  | reageer

    Mooie ontwikkeling, hoor. Het totaalpakket is nogal prijzig. Ik heb LR5 gewoon gekocht (upgrade), maar dat neem ik dan maar voor lief.

  9. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 10 september 2013 om 20:27  | reageer

    @sluymer: Je zou natuurlijk eens contact met het Support Center op kunnen nemen, of je je upgrade niet kunt wegstrepen tegen het 9,99-abonnement, wellicht gaan ze daar wel in mee?!

  10. Thoran
    Thoran schreef op dinsdag 10 september 2013 om 20:50  | reageer

    humm op jacht naar legale versie cs3 of hoger .... tips iemand ?

  11. Stefan ALEN
    Profiel Stefan ALEN schreef op dinsdag 8 oktober 2013 om 22:17  | reageer

    Ik heb al 3 versies (en upgrades) van Lightroom betaald (LR3-LR4 en LR5) plus daarbij Photoshop Elements 9 en 11. Jammer dat dit niet in aanmerking genomen wordt. :-(

  12. ErikvanRosmalen
    Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 26 november 2013 om 10:31  | reageer

    @Thoran en Stefan ALEN:
    Nu kun je ook zonder Photoshop CS3 instappen!

    @Iedereen:
    Als ik de FAQ goed lees, is de einddatum van 31 december dus ook vervroegd naar 2 december!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord