Erik van Rosmalen

Duurste camera ooit geveild: 1.320.000 euro

maandag 30 mei 2011, 10:49 door | 5410x gelezen | 6 reacties

De Leica M9 (adviesprijs 5495 euro voor de body) een dure camera? Het valt mee. Bij Westlicht, een veilinghuis in Wenen, is dit weekend de duurste camera ooit geveild. Een bijzonder model Leica uit 1923 ging voor ruim 1,3 miljoen euro onder de hamer.

Leica 0-serie

Het startbod voor de Leica stond met 200.000 euro al op een aardig bedrag. Het veilinghuis verwachtte een opbrengst tussen de 300.000 en 450.000 euro, maar een Aziatische verzamelaar had er aanmerkelijk meer voor over. Het bod liep in 20 minuten op naar 1,1 miljoen euro, zodat het uiteindelijke bedrag uitkwam op 1.320.000 euro inclusief de kosten voor het veilinghuis.

De geveilde Leica is een prototype uit 1923 van de zogeheten 0-serie, een prototype waarvan er slechts enkele tientallen gebouwd zijn. In onderstaande video is de betreffende veiling te zien.


Bron: Westlicht


***UPDATE***
Mei 2012, dus precies een jaar later:

Een Leica-0 uit dezelfde serie als deze werd geveild voor een nog hoger bedrag, meer dan 2 miljoen euro... Zie ook de site van Westlicht.

delen!
Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als tekstschrijver en fotograaf bij Commond, waar hij zich ook bezig houdt met webteksten, SEO, videoproducties en social media. Daarnaast is hij freelance fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Twitter of Facebook!

6 reacties

  1. Jeroen de Haan
    Jeroen de Haan schreef op maandag 30 mei 2011 om 11:27

    Een bijzonder model Leica uit 1923 ging onder de hamer... ook zonde knipoog

  2. tonv
    Profiel tonv schreef op maandag 30 mei 2011 om 15:03

    Een Aziatische verzamelaar? Vast een Chinees. Het geld klotst in China tegen de plinten.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

30.096 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

30.096 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨