Photofacts.nl
1 augustus 2010, 20:07 | | 4255x gelezen

Handige links voor vakantievierende fotografen

Het is weer vakantieperiode, veel mensen zijn momenteel op vakantie of zijn net terug. Hoewel sommige fotografen op vakantie juist even niet aan fotograferen willen denken zullen de meeste juist veel fotograferen gedurende hun vakantie. Een vreemde omgeving is vaak een stuk interessanter om vast te leggen dan de eigen buurt. Graag wijs ik jullie even op wat nuttige artikelen op Photofacts voor vakantiegangers..

Om te beginnen natuurlijk het artikel met de 10 onmisbare vakantiefoto momenten; foto's die je doorgaans niet wilt missen als je van je vakantie aan het genieten bent. Bijvoorbeeld de klassieke bewogen waterval foto's.

Voor fotografen die liever hun vakantie thuis op de bank doorbrengen schreven we recent een artikeltje over 50 films die fotografen gezien moeten hebben. Leuk om wat regenachtige dagen door te komen. Owh, en als je toch thuis blijft; ook Nederland is een prachtig land om vast te leggen. Je moet er dan vaak alleen even net met andere ogen naar kijken. Blogger Ton schreef een tijdje terug een leuk artikel over Nederland door de ogen van een toerist.

Mocht je nog op vakantie gaan; wellicht zoek je nog een licht, maar stevig, statief. Blogger Vaans schreef een tijdje terug een mooi artikel over statieven van Benro. Aan de hand van dat artikel heb ik recent zelf een Benro Carbon Transfunctional C-1691m8 statief aangeschaft. Dit statief weegt slechts 1,3 kilo en kan erg compact ingeklapt worden. Erg praktisch voor tijdens reizen.

Voordat je vertrekt kun je jezelf ook laten inspireren door foto's van anderen op de locatie waar je heen gaat. Zo kun je gewezen worden op locaties die het bezoeken waard zijn. En vergeet niet dat je ook tijdens de reis al goed kunt fotograferen; bijvoorbeeld vanuit het vliegtuigraam.

Het Griekse Parga bij nacht

Na je vakantie is het vaak leuk om een album te laten drukken van je vakantiefoto's. Vooraf kun je een strenge selectie maken, bijvoorbeeld met behulp van Lightroom. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er saaiere foto's in je album terecht komen. Een album kun je bijvoorbeeld laten afdrukken bij Profotonet of Top-fotoalbum.

delen!

reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Fotografiecursus gevorderden
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 199.00

Fotografiecursus gevorderden

Leer nog meer over fotografie…
De basisbegrippen van het fotograferen met een spiegelreflex camera zijn u bekend. Maar nu wilt u meer. Schrijf u dan in voor de cursus fotografie voor gevorderden.

» lees verder

Top artikel

7 tips voor de mooiste portretfoto's

Mensen zijn elke dag anders. Met portretfotografie raak je dus nooit uitgeschoten, je 'landschap' verandert dagelijks. Ook als je dezelfde personen fotografeert. Reden genoeg om regelmatige leuke portretfoto's te nemen van familie, vrienden en zelfs onbekenden. In dit artikel 7 tips om de mooiste portretfoto's te maken.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord