Photofacts.nl
1 augustus 2010, 20:07 | | 4245x gelezen

Handige links voor vakantievierende fotografen

Het is weer vakantieperiode, veel mensen zijn momenteel op vakantie of zijn net terug. Hoewel sommige fotografen op vakantie juist even niet aan fotograferen willen denken zullen de meeste juist veel fotograferen gedurende hun vakantie. Een vreemde omgeving is vaak een stuk interessanter om vast te leggen dan de eigen buurt. Graag wijs ik jullie even op wat nuttige artikelen op Photofacts voor vakantiegangers..

Om te beginnen natuurlijk het artikel met de 10 onmisbare vakantiefoto momenten; foto's die je doorgaans niet wilt missen als je van je vakantie aan het genieten bent. Bijvoorbeeld de klassieke bewogen waterval foto's.

Voor fotografen die liever hun vakantie thuis op de bank doorbrengen schreven we recent een artikeltje over 50 films die fotografen gezien moeten hebben. Leuk om wat regenachtige dagen door te komen. Owh, en als je toch thuis blijft; ook Nederland is een prachtig land om vast te leggen. Je moet er dan vaak alleen even net met andere ogen naar kijken. Blogger Ton schreef een tijdje terug een leuk artikel over Nederland door de ogen van een toerist.

Mocht je nog op vakantie gaan; wellicht zoek je nog een licht, maar stevig, statief. Blogger Vaans schreef een tijdje terug een mooi artikel over statieven van Benro. Aan de hand van dat artikel heb ik recent zelf een Benro Carbon Transfunctional C-1691m8 statief aangeschaft. Dit statief weegt slechts 1,3 kilo en kan erg compact ingeklapt worden. Erg praktisch voor tijdens reizen.

Voordat je vertrekt kun je jezelf ook laten inspireren door foto's van anderen op de locatie waar je heen gaat. Zo kun je gewezen worden op locaties die het bezoeken waard zijn. En vergeet niet dat je ook tijdens de reis al goed kunt fotograferen; bijvoorbeeld vanuit het vliegtuigraam.

Het Griekse Parga bij nacht

Na je vakantie is het vaak leuk om een album te laten drukken van je vakantiefoto's. Vooraf kun je een strenge selectie maken, bijvoorbeeld met behulp van Lightroom. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er saaiere foto's in je album terecht komen. Een album kun je bijvoorbeeld laten afdrukken bij Profotonet of Top-fotoalbum.

delen!

reacties (0)

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Waterstudio artistieknaakt model fotografie en poledance model fotografie als combinatie.
Beginnersworkshop gegeven door hugodome | kosten: € 150.00

Waterstudio artistieknaakt model fotografie en poledance model fotografie als combinatie.

In de waterstudio in Schagen is op zaterdagmiddag 29 november 2014 een watershoot met een het naakt model Aliah Aubine, in een andere ruimte in deze studio is een paaldance setting met model Rosa die het paaldansen in rook en blauwlicht demonstreerd, bij beide settings is begeleiding aansturing model, water, licht , rook effecten enz.

» lees verder

Top artikel

10 tips voor flitsfotografie

Om te fotograferen heb je licht nodig. Helaas is dat niet altijd aanwezig. Met behulp van een flitser kun je dan zelf licht toevoegen om alsnog geslaagde foto's te kunnen maken. Wanneer je een flitser echter niet goed gebruikt dan geeft dat lelijke foto's als resultaat; harde donkere schaduwen en uitgebeten witte gezichten. In dit artikel 10 tips om de beste resultaten te behalen met een flitser.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord