Photofacts.nl
18 augustus 2009, 12:20 | | 3905x gelezen

Hasselblad CFV-39 introductiedag bij Calumet

Voor wie een digitale spiegelreflex al niet meer voldoende is, zijn er binnenkort bij Calumet een aantal dagen waarop je kunt spelen met de Hasselblad CFV-39. Een 39 megapixel middenformaat camera. Er worden gratis introductiedagen georganiseerd in de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

In Amsterdam kun je aanstaande vrijdag 21 augustus al terecht. In Rotterdam wordt de introductiedag op vrijdag 28 augustus gehouden en in Antwerpen kun je op vrijdag 4 september terecht. De dagen zijn gratis te bezoeken voor iedereen met interesse in deze camera's.

Hans Cornet van Hasselblad en de experts van Calumet demonstreren de nieuwe Hasselblad CFV-39. Zij laten ook zien hoe je met de Hasselblad Phocus software een perfecte workflow kunt opzetten.

Meer informatie is te vinden op de Calumet activiteitenpagina.

Hasselblad CFV-39


delen!

reacties (4)

 • Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) | dinsdag 18 augustus 2009, 13:27Camulet??? vrolijk
  Overigens zijn er al wat van deze introductiedagen geweest, waaronder een bij Calumet Amsterdam. Op die eerste introductiedag waren er drie werkelijke gegadigden die mogelijk de achterwand willen kopen.

  Wij hebben op dit moment bij het NIDF een CFV-39 ter test en zullen daarover schrijven in de volgende uitgave van pF, het blad voor vakfotografen. Wel een geweldig ding trouwens, werkt erg prettig op een Hasselblad ELM of elke andere V serie.
 • EdC
  Profiel EdC | dinsdag 18 augustus 2009, 22:07Brian. Drie gegadigden? Dit is geen goedkoop ding, dus dat lijkt met een mooie score.

  Inderdaad, Calumet is Hasselblad-verkoper en heeft vaker H-dagen. Ik zal pF in de gaten houden. Ga je binnenkort ook de nieuwe MF van Leica testen?
 • Brian [dSLR.nl]
  Brian [dSLR.nl] | woensdag 19 augustus 2009, 07:51@EdC | Zeker geen slechte score. De CFV-39 is trouwens ook al on-tour geweest bij andere winkels en voor zover ik begrepen heb van Hans Cornet zijn er inmiddels al ook al een paar daadwerkelijk verkocht

  Als instituut zullen we alle middenformaat camera's testen voor Pf. Ik zal deze tests niet zelf uitvoeren omdat we bij het NIDF vinden dat dit soort tests gedaan moeten worden door mensen die zelf echt werken op medium format camera's. Zij zullen beter in staat zijn het uiterste uit zo'n camera te halen dan dat ik dat als kleinbeeld spiegelreflex fotograaf ben.

  Voor mijn eigen website zal ik er geen aandacht aan besteden omdat dit niet het soort camera's zijn voor de doelgroep waar ik voor schrijf. Neemt niet weg dat ik het wel erg leuk vind om er even mee in mijn handen te staan en er mee te fotograferen. Alleen wel even wennen aan dat gekke paskruis hoor. vrolijk
 • EdC
  Profiel EdC | woensdag 19 augustus 2009, 22:35@ Brian. Het uitgangspunt dat je een test laat doen door 'kenners' lijkt mij het enige juiste. Nog beter is het als je een testprotocol hanteert.

  Jammer dat ik geen MF meer gebruik. In het analoge tijdperk vond ik dat prachtig werken. Vooral de dia's. Ik heb al een heel lot besteld voor de Jackpot van volgende maand. Als de prijs mijn kant op komt, dan ga ik de Hasselblad-varianten persoonlijk lange tijd testen. vrolijk

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Workshop fotograferen met lange sluitertijden: seascapes
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 125.00

Workshop fotograferen met lange sluitertijden: seascapes

Fotograferen met lange sluitertijden is hot! Steeds vaker zie je deze foto's op Flickr en Facebook verschijnen. Water wat er uit ziet als mistige melk, luchten met wolkenvegen.

» lees verder

Top artikel

Fotoapparatuur verzekeren; welke verzekering moet je hebben

De afgelopen maanden heb ik mijn fotoapparatuur uitgebreidt met een prijzige 70-200mm objectief en een stevige flitser. Ook mijn nieuwe laptop wil zo nu en dan nog wel eens meegenomen worden tijdens een shoot. Wanneer ik nu met een volle fototas op stap ben draag ik al snel duizenden euro's aan apparatuur met me mee. Ik moet er niet aan denken dat die tas eens gestolen zou worden; ik ben namelijk daar namelijk niet voor verzekerd. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord