Photofacts.nl
2 maart 2010, 23:04 | | 5878x gelezen

Review: Falcon Eyes flash modifier pack

In navolging van merken als Honl, heeft producent Falcon Eyes een Flash Modifier pack op de markt gebracht. Een set met de meestgebruikte accessoires voor het gebruik met de reportageflitser en voor Strobist-fotografie. Ik heb deze set onderworpen aan een gebruikerstest.

Hoewel ik graag zelf knutsel is het toch wel handig dat de fabrikanten op het moment de Strobist-fotografen tegemoet komen en handige hulpmiddelen op de markt brengen om je flitslicht te kunnen 'vormen', ook wel modifiers genoemd. Van Falcon Eyes onderwierp ik hun Flash Modifier Pack aan een korte test.

De verpakking, een tasje van ongeveer 25 bij 15 centimeter doorsnee, bevat een strap met klittenband om de hulpstukken aan je flitser vast te maken, een snoot/bouncer, twee grids in een wat opener en dichtere variant en een rechthoekige gobo, of 'gebogen bounce stuk' zoals ze het zelf noemen. Het buigen moet je blijkbaar zelf doen..

De snoot/bouncer heeft reflecterend materiaal aan de binnenzijde.

Falcon Eyes Snoot / Bouncer


De gobo, ofwel het gebogen bounce stuk, heeft een witte en een zwarte kant. Je kunt zo kiezen of je het licht dat je tegen houdt nog wilt reflecteren of niet. De verschillende accessoires zijn allemaal met klittenband aan je flitser te bevestigen.

Falcon Eyes Gobo


Ik werd wel wat kriegelig van al het klittenband. Voor je het weet zit er ergens wat aan je trui geplakt, aan een andere accessoire of aan het zakje! De strap bleef goed zitten en de verschillende accessoires zijn snel te wisselen.

Omdat het me tot nu toe niet gelukt is zelf een bruikbare grid te maken en ik mijn dochter nog niet lang genoeg haar lego afhandig heb weten te maken om deze versie uit te proberen, vond ik vooral de Falcon Eyes Grid erg handig.

Falcon Eyes Grid


De snoot doet het nog steeds niet beter dan mijn eigen rubberblad versie. De rechthoekige bouncer lijkt me vooral handig bij gebruik van een tweede flitser, bijvoorbeeld voor een haarlichtje zonder dat je flares krijgt. Aan de zijkant bevestigd heb je inderdaad geen last van vals licht van de flitser.

Voorbeeldfoto met Grid
Een fotootje van een andere liefhebberij.
Gemaakt met de grid met kleinste doorsnede.


Conclusie
Adviesprijs van deze set is 35 euro. Alles bij elkaar is het een makkelijk mee te nemen set, die aardig wat mogelijkheden geeft om je flitslicht mee aan te passen. De strap en de bevestiging van de accessoires vergen weinig tijd en moeite en kunnen dus snel toegepast worden. Alles bij elkaar neemt het niet veel plek in zal er in de meeste fototassen nog wel een plekje voor te vinden zijn.

  • Antonette de Groot

    Over de auteur; Antonette de Groot
    Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

delen!

reacties (8)

  • 00robson
    Profiel 00robson | dinsdag 2 maart 2010, 23:11Die andere liefhebberij.
    Wow!
    dat is ook mijn liefhebberij, en wel met een lekkere mok sterke koffie erbij.

    doe je goed dit, ga zo door.

    Robby.
  • Elja Trum
    Profiel Twitter Elja Trum | dinsdag 2 maart 2010, 23:13Net weer een stukje goedkoper dan de Honl strobist accessoires, geloof ik. Die bevallen me overigens ook uitstekend. Al moet ik ze wat vaker gaan gebruiken (meer oefenen). vrolijk

    Waar kun je deze Falcon Eyes eigenlijk bestellen?
    Ik kon ze zo snel niet vinden.
  • Peter van Veen
    Profiel Twitter Peter van Veen | woensdag 3 maart 2010, 07:23@Elja: heb jij ooit een review geplaatst van je Honl spulletjes? Geen idee eigenlijk hoe die dingen presteren en wat ze kosten. Terwijl die toch (imho) de naam hebben op dit gebied.
  • Elja Trum
    Profiel Twitter Elja Trum | woensdag 3 maart 2010, 08:10Nee, nog geen review van de Honl spulletjes geschreven. Ik vind het echter prettig werken en allemaal erg degelijk. Ik kan me voorstellen dat er op kwaliteit van de gebruikte materialen wat verschil is. Dat kan ook invloed hebben op de werking, in de vorm van mooier licht. Of dat in de praktijk zo is zou natuurlijk een goede test kunnen zijn.
  • Evert
    Evert | woensdag 3 maart 2010, 09:29toch wel kennelijk interessant voor fabrikanten.

    Mijn snoots/gobo's zijn net als bij veel andere mensen gewoon simpele velletjes eva foam van 50 ct per stuk, gehaald bij een hobbyzaak. Doet 't uitstekend.
  • gast
    gast | woensdag 3 maart 2010, 11:08Goed dat je ons op de hoogte houdt van de nieuwe Strobist supplies. Kun je ook een directe link naar de Falcon Eyes Flash Modifier set in het artikel opnemen? Een DIY grid is simpel te maken van een strook karton, vullen met erin geplakte zwarte dikke cocktailrietjes van de juiste lengte en klittenband. Trui uit, natuurlijk, een attribuut dat een hardwerkende fotograaf nooit gebruikt knipoog.
    Kun je in een vervolg op dit artikel nog wat eigen foto's plaatsen waarbij het gebruik en nut in de flitsfoto's meteen duidelijk is?
  • Antonette de Groot
    Profiel Twitter Antonette de Groot | woensdag 3 maart 2010, 17:19@Elja Je kunt ze bij mij bestellen. vrolijk
    Binnenkort op strobista.nl We hebben in elk geval al een setje in de winkel liggen :D. (Webshop nog niet helemaal gevuld, maar voor de liefhebber kan het via de mail)
  • Peter
    Peter | vrijdag 5 maart 2010, 09:55Op benel.nl kun je hem bestellen. Ik heb dit setje ook zien liggen bij Foto Hans Keuzekamp in Zwolle.

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Fotoreis naar Nepal en Tibet
Gevorderdenworkshop gegeven door Damien Franscoise | kosten: € 2,395.00

Fotoreis naar Nepal en Tibet

In een nauwe samenwerking tussen de reisorganisatie en Azië specialist Snow Leopard en Tweemetervijf fotografie is een unieke fotocursus reis naar Nepal en Tibet georganiseerd. Tijdens deze reis worden foto enthousiastelingen begeleid door mij in het maken van betere reisfoto’s / vakantiefoto’s terwijl we door één van de meest fotogenieke gebieden.

» lees verder

Top artikel

Social media voor fotografen; voorkom deze 9 fouten

Een beetje fotograaf maakt tegenwoordig flink gebruik van social media. Het is een uitstekende manier om je werk onder de aandacht te krijgen bij potentiële klanten. Er zijn echter veel ongeschreven regels waar je als fotograaf wel rekening mee moet houden op Facebook, Twitter en andere social media websites.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord