Elja Trum

Bijzonder fotopresentatie met Stop Motion Fusion

woensdag 20 juli 2011, 17:54 door | 6907x gelezen | 12 reacties

Wellicht ken je het begrip 'fusion film'. Fotografen gebruiken video om dit te combineren met foto's in een presentatie, bijvoorbeeld na het vastleggen van een huwelijk. Als fotograaf ook videografie goed kunnen uitvoeren is echter nog niet zo gemakkelijk. Fotografe Christina Dickson kwam met een leuke oplossing; de stop motion fusion film.

Zelf heb ik ook wel eens pogingen gedaan stukjes video te schieten tijdens een huwelijk. De fotografie blijft echter het belangrijkste en daardoor krijgt de video zeker niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Daar komt bij dat het nabewerken van video een vak apart is. Uiteindelijk heb ik daarom nog nooit video opgenomen in het eindresultaat.

De stop motion fusion film is echter een stuk gemakkelijker te maken. In plaats van video schiet je namelijk gewoon foto's, alleen dan wat meer dan je gewend bent. Door dit op de juiste momenten te doen en de foto's op de juiste manier in een slideshow te vertonen krijg je een erg leuk effect.


Het is zo simpel dat je jezelf afvraagt waarom je er zelf niet op gekomen bent. Ik ga proberen het tijdens mijn volgende huwelijkssessie mee te nemen!

Bron: Digital Photography School

delen!
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, auteur van een boek over zwart-wit fotografie en schrijft regelmatig voor fotomagazine Zoom.nl. Naast zijn passie voor fotografie werkt hij als e-business consultant bij Directshop.
Elja twittert, is getrouwd en vader van Mika en Vera.

Photofacts Academy Online Cursus Macrofotografie

12 reacties

  1. Rianne
    Rianne schreef op woensdag 20 juli 2011 om 18:28

    Wat een leuk idee, zeg!

  2. Jeroen de Haan
    Jeroen de Haan schreef op woensdag 20 juli 2011 om 18:33

    Er zitten leuke momenten bij waar het werkt (aan het begin met het lopen) maar ook een aantal dat ik me afvraag of het filmpje zonder slechter zou worden (het opmaken). Misschien ook een kwestie van proberen. Aardig maar niet schokkend.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

25.402 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

25.402 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨