Photofacts.nl
7 juli 2011, 19:07 | | 14659x gelezen

Instagram effecten nabootsen met Photoshop

Instagram is een populaire app voor de iPhone waarmee je gemakkelijk een aantal filters op je foto's kunt uitvoeren en deze daarna kunt delen met je volgers. Bij de meeste foto's die met Instagram geschoten zijn is een dergelijk effect toegepast. Daniel Box bedacht dat het ook leuk zou zijn om deze populaire effecten toe te kunnen passen vanuit Photoshop.

Hij maakte daarom een aantal Photoshop acties waarmee het effect dat je kunt bereiken met de Instagram app nauwkeurig wordt nagebootst. Daardoor wordt het erg makkelijk om de Instagram filters ook op de rest van je foto's toe te passen.

Daniel biedt de actie-bestanden gratis aan. Je kunt ze hier downloaden. Heb je nog niet eerder met Photoshop acties gewerkt? Kijk dan even hier hoe je deze bestanden kunt gebruiken.

Instagram effect

Bron: Petapixel

delen!

reacties (6)

 • Peter_Boon
  Profiel Twitter Peter_Boon | vrijdag 8 juli 2011, 11:20Kleine moeite maar ik heb de acties omgezet naar NL versie van Photoshop.
  Linkje
 • Gerrit
  Gerrit | vrijdag 8 juli 2011, 20:06En wat moet dit filter voorstellen? Een soort retro gevoel? Oude foto's in zulke afzichtelijke kleuren zou ik eerder willen restaureren, dan mijn nieuwe foto's zo toe te takelen. Maar misschien komt het omdat de iPhone camera zo crap is dat ze er zo iets quasi kunstzinnigs van willen maken.
 • ErikvanRosmalen
  Profiel Twitter ErikvanRosmalen | zaterdag 9 juli 2011, 09:29@ Gerrit: Instagram is nou eenmaal een rage. Zoals het in de kunst- en cultuurgeschiedenis altijd ging: een tendens of stroming krijgt altijd een tegenreactie. De volle kleuren en (imho overdreven) perfecte scherpte van de fotografie krijgt nu tegenhangers in de vorm van analoge fotografie enerzijds en dit soort dingen anderzijds. Maar daar mag iedereen inderdaad van vinden wat hij/zij wil. Mij doet het ook niet zoveel, net als de hele iPhone-rage, al geef ik toe dat ik heel af en toe wel wat effecten toepas die hier op lijken.

 • Gerrit
  Gerrit | zaterdag 9 juli 2011, 12:09@Erik: duidelijk, ik had er nog nooit van gehoord.
 • Margo
  Profiel Margo | maandag 11 juli 2011, 22:34Het blijkt dat in de geweldig scherpe foto's, die verder ook perfect zijn van belichting, het wel eens aan sfeer ontbreekt. Zoals de impressionisten in het begin werden uitgelachen om hun vaak wazige schilderijen, zo worden deze filters nu ook door velen belachelijk gevonden. Het is de kunst om ze goed toe te passen, en beter nog zelf een foto zodanig te bewerken dat het iets meer vertelt dan wat er op de foto staat.
 • move
  Profiel move | dinsdag 12 juli 2011, 11:00Juist leuk om aan dit soort rages te snuffelen en te zien wat het voor je eigen creativiteit kan betekenen!

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Portretfotografie als de oude meesters
Gevorderdenworkshop gegeven door Liesbeth van Asselt | kosten: € 165.00

Portretfotografie als de oude meesters

Tijdens deze unieke workshop portretfotografie treden we in de voetsporen van Rembrandt, we gaan schilderen met licht. In kleine groepjes gaan we in kasteel De Cannenburgh aan de slag met het zo goed mogelijk benaderen van de op schilderijen gebruikte lichtval.

» lees verder

Top artikel

10 tips voor het fotograferen van de maan

De maan is een typisch voorbeeld van een object dat bijna elke fotograaf wel eens probeert vast te leggen. Het is gelukkig ook helemaal niet zo moeilijk als het misschien op het eerste gezicht lijkt. In dit artikel een aantal tips om mooie foto's van de maan te maken!

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord