Elja Trum

Lightroom tutorial; van grauw naar zonnig

zaterdag 11 juni 2011, 23:06 door | 8991x gelezen | 9 reacties

Je kunt natuurlijk niet altijd stralend weer hebben als je gaat fotograferen. Had je op een grauwe dag toch liever een zonnetje gezien, dan kun je daar gelukkig achteraf in Lightroom gemakkelijk wat aan doen. In deze video tutorial laat ik zien hoe ik een grauwe strandfoto verander in een zomers tafereel.

Zo'n aanpassing hoeft ook niet veel tijd te kosten. In 2007 liet ik al eens zien hoe je dit in Photoshop voor elkaar kunt krijgen. Het leek me leuk om dezelfde foto nu in Lightroom onder handen te nemen.


De foto is in februari 2006 genomen in Zeeland. Overigens kun je met behulp van andere camerainstellingen en bijvoorbeeld wat flitsertjes een grauwe dag ook al een stuk zonniger laten lijken zonder hulp van Lightroom of Photoshop. Uiteindelijk is dat wellicht een leuker uitdaging om als fotograaf mee te spelen..

delen!
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, auteur van een boek over zwart-wit fotografie en schrijft regelmatig voor fotomagazine Zoom.nl. Naast zijn passie voor fotografie werkt hij als e-business consultant bij Directshop.
Elja twittert, is getrouwd en vader van Mika en Vera.

Photofacts Academy Online Cursus Macrofotografie

9 reacties

  1. tonv
    Profiel tonv schreef op zondag 12 juni 2011 om 06:52

    Het resultaat is zeker niet onaardig maar nog geen natuurgetrouwe weergave van een zonovergoten strand. Misschien ligt het aan mij maar het stemgeluid tijdens de tutorial klinkt wat vreemd.

  2. Lisette
    Lisette schreef op zondag 12 juni 2011 om 08:41

    Ik vind de fotokeuze ook een beetje apart, kwaliteit van de foto is niet heel erg goed. Verder wel duidelijke tutorial.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

25.342 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

25.342 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨