Photofacts.nl
22 mei 2010, 23:40 | | 4012x gelezen

Gratis dag gevuld met workshops bij Calumet

Op vrijdag 4 juni 2010 organiseert Calumet een gratis dag gevuld met workshops en demo's onder de naam Test the Very Best @ Calumet. Er is plaats voor 250 deelnemers en de dag wordt gehouden in de John Geven Studio's te Nuenen (nabij Eindhoven). Op de dag kun je ook de nodige apparatuur en software uitproberen.

De 24 jarige modefotograaf Martin Sweers laat zien hoe je door styling en belichting de juiste sfeer kunt maken voor prachtige en bijna surrealistische foto's. Ook de Belgische fotograaf Tom Museeuw is aanwezig om zijn kunsten te vertonen. Tom maakt werkelijk prachtige foto's van kinderen en het lijkt me absoluut de moeite eens een workshop van hem te volgen!

Aanwezige merken zijn: Profoto, Hasselblad, Nikon, Cambo, Rosco, California Sunbounce en onOne Software. Apparatuur van deze merken is uit te proberen en er worden 45 minuten workshops gegeven waar je onder andere de mogelijkheden van de nieuwe Adobe Photoshop CS5 of Lightroom 3 kunt ontdekken. Ook kun je meer leren over filmen en monteren van video's geschoten met spiegelreflex camera's.

Helaas lukt het me zelf niet om er die vrijdag bij te zijn. Om de site staat een vage verwijzing naar de zaterdag. Wellicht wordt er dan ook iets georganiseerd, maar hier heb ik nog niks concreets over kunnen vinden. Mocht je vrijdag 4 juni nog vrij hebben, deze dag lijkt me een aanrader!

Overigens kun je bij Calumet wel vaker gratis (en natuurlijk ook betaalde) workshops volgen. Kijk voor een overzicht in hun agenda. Voor deelname aan de dag moet je jezelf even aanmelden via de link onderaan deze pagina.

Test the Very Best @ Calumet


delen!

reacties (8)

 • aradilon
  aradilon | zondag 23 mei 2010, 00:14Ja ik had het ook gezien, spijtig dat ik geen auto heb, anders was ik wel geweest. Misschien is er iemand die met de auto vanuit België gaat?
 • rbrt
  Profiel rbrt | zondag 23 mei 2010, 09:38Elja, die opmerking over de zaterdag staat bij elke cursus/workshop in de agenda vermeld.
  Hiermee wordt alleen bedoeld dat in het algemeen wanneer een cursus op zaterdag plaatsvindt de tijden afwijken van doordeweekse dagen. Heeft dus niet met deze specifieke workshop te maken.
 • Niels
  Profiel Twitter Niels | zondag 23 mei 2010, 11:05Ik heb me zojuist aangemeld. Ik onder andere fan van Mark de Roo, en die werkt regelmatig samen met John Geven in die fantastische studio waar dit plaats gaat vinden. (op Mark zijn blog staan ook video's hoe bepaalde shoots tot stand zijn gekomen.) Nu wilde ik altijd al eens een kijkje in die studio nemen, dus ik sla 2 vliegen in 1 klap. vrolijk Ik ben erg benieuwd!
 • Elja Trum
  Profiel Twitter Elja Trum | zondag 23 mei 2010, 12:00De dag is inderdaad alleen op zaterdag. Ik ontving daarvan nog bevestiging van Calumet. Wel jammer, ik was er graag bij geweest!

  @Niels; Jij schrijft toch wel een mooi verslag van de dag voor op Photofacts he! knipoog
 • Thomas Dral
  Profiel Twitter Thomas Dral | zondag 23 mei 2010, 13:59Ik heb me ook aangemeld voor deze dag, het lijkt me erg leuk om eens bij collega fotografen een kijkje te nemen en je leert er altijd wat van.
 • Kees Krick
  Profiel Kees Krick | zondag 23 mei 2010, 20:24Thanx, heb me meteen opgegeven.
 • Niels
  Profiel Twitter Niels | zondag 23 mei 2010, 21:19@elja: Ik zal dit zeker doen!! ik heb er nu al zin in vrolijk
 • fotolouis
  Profiel fotolouis | maandag 24 mei 2010, 14:03Hej, goede tip! Heb me ook gelijk aangemeld!

Schrijf een reactie

Let op: Op een artikel ouder dan 7 dagen kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, registreer je dan gratis.

gerelateerde artikelen

Artistiek naakt workshop fotografie met model in een verlaten nonnen klooster
Gevorderdenworkshop gegeven door hugodome | kosten: € 125.00

Artistiek naakt workshop fotografie met model in een verlaten nonnen klooster

Artistieknaakt workshop fotografie met model(len) in een verlaten nonnen klooster in Limburg.

» lees verder

Top artikel

Zwart-wit fotografie; de wereld zonder kleur

Voordat er kleurenfotografie was, was er zwart-wit fotografie. De eerste foto werd ruim 180 jaar geleden gemaakt. Tientallen jaren later zagen de eerste kleurenfoto's het licht. Kleurfotografie was echter nog erg duur en dus werden de meeste foto's destijds nog in zwart-wit gemaakt. Pas rond de jaren zeventig in de vorige eeuw werd kleurenfotografie populair en nam het gebruik van zwart-wit films drastisch af. Vanaf die periode werd zwart-wit vooral de keuze voor meer artistiek bedoelde foto's en voor doe het zelvers met een eigen donkere kamer.

» lees verder

 

Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord