Overzicht: Zwart-wit fotografie

Een foto kan erg de moeite waard zijn in zwart-wit.

Landschappen in zwart-wit fotograferen

Landschappen in zwart-wit fotograferen

maandag 14 januari 2013, 23:38 | Elja Trum | 10.145x gelezen | 11 reacties

Bij portretten zie je het regelmatig; gebruik van zwart-wit in de foto in plaats van de variant met kleur. Bij landschappen zie je dit lang niet zo vaak. Ook voor landschappen is het echter uitstekend mogelijk om prachtige landschappen in zwart-wit vast te leggen. Bij het gebrek aan kleur is je foto aangewezen op compositie, vorm en lichtval; terug naar de essentie van fotografie.

» lees verder (1522 woorden)

Geen gefröbel meer met zwart-wit omzettingen

Geen gefröbel meer met zwart-wit omzettingen

maandag 24 december 2012, 20:16 | Tanina Petruzzello | 5.473x gelezen | 19 reacties

Ken je dat? Je gaat aan de slag met het bewerken van je foto's. En je doet maar wat. Gewoon op gevoel. Zonder echt een beleid. Ik ben zo'n iemand. En ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Herken je jezelf hierin? Lees dan even verder..

» lees verder (382 woorden)

Photofacts Academy Online Cursus Macrofotografie
Jouw foto in Digitale Fotografie: Zwart-wit

Jouw foto in Digitale Fotografie: Zwart-wit

zaterdag 4 augustus 2012, 22:22 | Elja Trum | 4.402x gelezen | 3 reacties

In oktober komt de tweede editie van mijn boek Digitale Fotografie: Zwart-wit in de winkels. Deze week heb ik het manuscript afgeleverd bij de uitgever, maar ik ben nog op zoek naar een aantal nieuwe zwart-wit foto om bij de tekst te plaatsen. Zou je graag jouw foto in het boek zien? Dat kan!

» lees verder (248 woorden)

Herfstkleuren in zwart-wit

Herfstkleuren in zwart-wit

woensdag 18 november 2009, 22:33 | Liesbeth van Asselt | 10.517x gelezen | 6 reacties

Afgelopen zaterdag was ik na een paar maanden afwezigheid weer eens bij het Natuur Fotografen Gilde. Het thema voor deze bijeenkomst was zwart-wit fotografie. Het werd een inspirerende avond die me stimuleerde om eens wat foto's om te zetten in zwart-wit. Dat zelfs herstfoto's, gemaakt vanwege de kleuren, soms mooier zijn in zwart-wit verraste me!

» lees verder (50 woorden)

Zwart/Wit of toch niet helemaal?

Zwart/Wit of toch niet helemaal?

zondag 7 oktober 2007, 19:39 | Richard Hijmering | 12.206x gelezen | 6 reacties

Een tijdje geleden ben ik in Parijs geweest waar ik de bekende begraafplaats Pere Lachaise, waar grootheden als o.a. Edith Piaf, Frédéric Chopin , Oscar Wilde en Karel Appel begraven liggen, heb bezocht. Maar je gaat er niet alleen heen voor de bekenden der doden. Pere Lachaise is een wonderschone begraafplaats en een geweldige plek om foto's te maken. En dat heb ik, na visitatie van het graf van Jim Morrison dan ook gedaan.

» lees verder (683 woorden)

Kijk op zwart-wit fotografie

Kijk op zwart-wit fotografie

zondag 25 maart 2007, 15:58 | Willy van Bragt | 11.845x gelezen | 3 reacties

Jarenlang was zwart-witfotografie echt tweede keus. Mogelijk kwam dat doordat de grote vraag naar kleurenfoto's en de voortgang van de technologie die kleurenfotografie kleurenfilms goedkoper maakte, evenals het ontwikkelen en afdrukken ervan. Het was een aantal jaren zelfs duurder om zwart-witfilms te laten ontwikkelen dan kleurenfilms en lang niet alle ontwikkelcentrales boden deze mogelijkheid.

» lees verder (297 woorden)

 

Photofacts wordt mede mogelijke gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

25.273 fotografen ontvangen de nieuwsbrief al!
Meer over de nieuwsbrief. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

25.273 fotografen ontvangen onze nieuwsbrief al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.

inschrijven    ➨