Photofacts Bloggers

Op Photofacts schrijven onderstaande bloggers.
Lijkt het je leuk om eenmalig of op regelmatige basis artikelen te schrijven op Photofacts die -uiteraard- fotografie gerelateerd zijn, neem dan contact op via en bekijk hier de richtlijnen voor het inzenden van een gastblog.
Elja Trum

Elja Trum
(3044 artikelen)

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

Michelle Peeters

Michelle Peeters
(847 artikelen)

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

Nando Harmsen

Nando Harmsen
(199 artikelen)

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

Erik van Rosmalen

Erik van Rosmalen
(144 artikelen)

Erik werkt als redacteur/content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

Johannes Klapwijk

Johannes Klapwijk
(102 artikelen)

Johannes Klapwijk heeft zich al een jaren intensief toegelegd op natuurfotografie. In het voorjaar en de zomer ligt de nadruk op macrofotografie. Maar ook grotere onderwerpen binnen de natuurfotografie boeien: van vogels tot landschappen.
Johannes verzorgt ook workshops in natuurfotografie.

Antonette de Groot

Antonette de Groot
(90 artikelen)

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

Liesbeth van Asselt

Liesbeth van Asselt
(85 artikelen)

Voor bedrijven richt ik me op reclamefotografie (website, social media en drukwerk). Voor particulieren verzorg ik al 15 jaar fotografiecursussen voor beginners en gevorderden. En workshops fotografie zoals portretfotografie, lightpainting, compositie, hondenfotografie, je flitser leren kennen, etc. Zie stapfoto.nl.

Iris van Liempt

Iris van Liempt
(79 artikelen)

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

Marit Hilarius

Marit Hilarius
(77 artikelen)

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creëert.

Frank Doorhof

Frank Doorhof
(66 artikelen)

Frank Doorhof blogt dagelijks in het Engels op zijn website en geeft wekelijks workshops model fotografie in zijn studio in Emmeloord, maar ook op locatie in binnen en buitenland. Van beginners tot gevorderde, iedereen kan bij Frank terecht. Ook voor specifieke 1 op 1 workshops, of maatwerk voor groepen.

Elvira Smit

Elvira Smit
(45 artikelen)

Fotograferen is voor mij een zoektocht naar opnieuw leren kijken. En die zoektocht deel ik op mijn blog Kronkeling. Om de week schrijf ik twee artikelen. Over hoe je je blik kunt scherpen, je creativiteit kunt aanwakkeren, en over fotografen die mij inspireren. Geen technische zaken, wél over hoe je leert kijken. En dat blijkt nog een hele klus. Een mooi startpunt zijn de Kronkeltips, die vind je hier.

Marije Weterings

Marije Weterings
(38 artikelen)

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

Redactie

Redactie
(28 artikelen)

Erik Nevels

Erik Nevels
(24 artikelen)

Steeds weer boeiend en op zoek naar de essentie! Dat is wat fotograferen in de natuur voor mij is. Gefocust op het landschap of het onderwerp in diens omgeving tracht ik meer dan alleen te registreren. Een continue uitdaging waarvan ik elke keer volop geniet. Meer foto's? Volg mij op Instagram.

Dick Holtman

Dick Holtman
(23 artikelen)

Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en een ervaren Lightroom post-processing specialist. Hij werkt al ruim 30 jaar in de IT. Uit deze interesses is o.a. het bedrijf LightroomStatistics.com ontstaan. Verder is hij de ontwikkelaar van 11 Lightroom plug-ins die te vinden zijn op de Photographers-Toolbox.com website. Ook geeft hij IT en workflow adviezen aan fotografen.

Aäron Nasarany

Aäron Nasarany
(22 artikelen)

Schiet volop videocontent voor Emrico Productions, Photofacts Academy en maakt ondertussen nog kleurrijke foto's voor op zijn Facebook en Instagram pagina.

Laura van der Burgt

Laura van der Burgt
(21 artikelen)

Natuurfotografie is voor Laura een samensmelting van het ongelooflijk genieten van in de natuur zijn en haar passie voor fotografie. Het fotograferen met een minimale scherptediepte is favoriet en ook trekt ze er vaak met de lensbaby op uit.

Huub Keulers

Huub Keulers
(19 artikelen)

Huub Keulers is een enthousiasmerende freelance sport- en portretfotograaf, schrijver en fotografietrainer uit Elsloo. Het persoonlijke contact met sommige sporters gebruikt hij graag om zijn foto's meer karakter te geven. Huub's fotografiestijl kenmerkt zich het beste als gestyled met oog voor timing, dynamiek en emotie. Noem het (e)Motion!

Harry Kiewiet

Harry Kiewiet
(16 artikelen)

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is coördinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

Yljas Roeper

Yljas Roeper
(15 artikelen)

Houdt zich onder de naam Ytos Photography bezig met diverse vormen van fotografie. Geeft lezingen over fotograferen in Marokko en flitsen en organiseert regelmatig fotoreizen naar Marokko. Post af en toe op Instagram, maar is vooral actief op Facebook.

Thomas Dral

Thomas Dral
(14 artikelen)

Thomas is oprichter van Dral Dynamic Design, en is in de afgelopen jaren veel meer met fotografie gaan doen. Naast fotografie is Thomas op zoek naar een nieuwe baan. Thomas kun je ook vinden op Twitter. Daarnaast is Thomas Community Manger & Penningmeester bij de Urban Photo Collective.

Albert ter Harmsel

Albert ter Harmsel
(13 artikelen)

Albert is hobbyfotograaf.
Hij toont zijn foto's op Flickr.

Freddy Stapersma

Freddy Stapersma
(12 artikelen)

Actief als beletteraar en 360 graden fotograaf. Hij fotografeert met een Canon 50D en een 350D. Behalve 360 graden panorama's doet hij ook veel met HDR fotografie. Freddy heeft een eigen 360 graden fotografiebedrijf genaamd Kandiefoto. Ook beheert hij de website Discocandy.

Michael van Helden

Michael van Helden
(10 artikelen)

Michael is, samen met Elja, mede oprichter van Rentpro en Photofacts. Als amateurfotograaf richt hij zich op portret-, flits- en reisfotografie. Michael is vader van Louise.

Bram Berkien

Bram Berkien
(9 artikelen)

Bram is een zelfstandig fotograaf uit Eindhoven die zich richt op filmische series en ongeposeerde aansprekende zwart-wit portretten. Met zijn werk richt hij zich op eigenzinnige merken, bedrijven en personen. Zijn werk is te zien op bramberkien.nl.

Laura Vink

Laura Vink
(9 artikelen)

Laura Vink is gek op reizen, fotografie en een combinatie van die twee. Ze schreef het boek Reisfotografie en op haar website Vink Acacemy vind je veel artikelen met fotografie tips, inspiratie en (gratis) eBooks. Ook geeft ze een online fotografie cursus. Volg Laura op Instagram.

Anouk Timmerman

Anouk Timmerman
(9 artikelen)

Anouk Timmerman is zelfstandig tekstschrijver en fotograaf. Ze werkt veel voor de zakelijke markt en maakt portretten en reportages. Anouk is bovendien docent fotografie voor Photoguide, haar tweede bedrijf. In haar vrije tijd is ze veel te vinden bij haar paard en fotografeert ze veel concerten. Volg Anouk ook op Twitter!

Maaike van Steenis

Maaike van Steenis
(8 artikelen)

Maaike van Steenis is trainer en leert creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Meer informatie over Maaike is te vinden op haar website succesvolondernemenalscreatief.nl. Daar kun je ook haar GRATIS eBook aanvragen met 10 tips om meer te gaan verdienen als creatieve ondernemer.

Stefan Sterkhuis

Stefan Sterkhuis
(8 artikelen)

Stefan Sterkhuis is inmiddels ruim 8 jaar bezig met fotografie. Wat begon met het schieten van kiekjes kreeg meer en meer vorm. De inhoud werd serieuzer en zijn kijk op fotografie gevormd. Inmiddels doet Stefan veel met straatfotografie. Het leven vastleggen zoals het is, kritisch en soms rauw.

Guus van der Linde

Guus van der Linde
(8 artikelen)

Als enthousiastefotograaf wil Guus graag de mensen om hem heen inspireren en vermaken met zijn foto's. Hij heeft qua fotografie een brede smaak, maar heeft toch een zwak voor de combinatie tussen enerzijds landschap / natuur en anderzijds HDR fotografie. Daarnaast is Guus ook te volgen op Twitter!

Cristian Kiesling

Cristian Kiesling
(7 artikelen)

Cristian (1995) is online media expert en houdt zich vooral bezig met online advertising en WordPress websites. Daarnaast fotografeert hij ook, zowel analoog als digitaal. Cristian is ook te vinden op Twitter.

Har van der Zee

Har van der Zee
(7 artikelen)

Har van der Zee is (oud-)bedrijfsleider en 70 jaar. Op zijn twaalfde begonnen te fotograferen. Sedert vier jaar publiceert hij 'Op stap met...' waarin hij praktijkervaringen met nieuwe camera's bespreekt. Hij geeft les bij de Volksuniversiteit Soest en privécursus in Photoshop en andere fotobewerkingsprogramma’s.

Robbie Veldwijk

Robbie Veldwijk
(6 artikelen)

Robbie Veldwijk is een allround fotograaf die het leuk vindt om kennis te delen, te schrijven over fotografie en samen op pad te gaan. Daarom heeft hij in 2013 055photowalks.nl opgericht. Later dat jaar ook photowalksinkaart.nl, het podium voor photowalks, workshops en fotoclubs. Volg Robbie op Twitter en Facebook.

Leen Koper

Leen Koper
(6 artikelen)

Leen Koper woont en had tot voor kort een fotostudio in Zierikzee. Na ruim 40 jaar als fotograaf gewerkt te hebben, houdt hij zich nu voornamelijk bezig met landschapsfotografie. Als beroepsfotograaf heeft hij in de loop der jaren vele internationale prijzen gewonnen en gaf les en ook regelmatig seminars in Engeland, België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Gijs Ettes

Gijs Ettes
(6 artikelen)

Gijs Ettes is hoofdredacteur bij BigSpark, de uitgever van onder meer iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl. Hij is dagelijks in de weer met smartphones, gadgets en trends en ontwikkelingen in de telecomwereld. Volg Gijs via Twitter of Linkedin.

Ellen Reus

Ellen Reus
(6 artikelen)

Ellen is professioneel fotograaf en gespecialiseerd in dierfotografie. Ellen verzorgt met grote passie diverse workshops fotografie in de vorm van workshops, cursussen, privé-lessen en fotoreizen. Uiteraard houdt zij zich ook nog met veel plezier bezig met fotograferen.

Juliette Gribnau

Juliette Gribnau
(6 artikelen)

Juliette fotografeert nu meer dan 15 jaar. Haar specialisme ligt bij natuurfotografie. Zij fotografeert vooral vogels en insecten vanuit haar scootmobiel tijdens de vele lange ritten door de natuur.

Albertus Koekoek

Albertus Koekoek
(6 artikelen)

Albertus Koekoek is een beginnend fotograaf. Volgt nu de opleiding fotografie aan de Landstede in Zwolle. Hij fotografeert sinds 2009. Begonnen met natuurfotografie en urbexfotografie. Inmiddels is dit uitgebreid tot de meeste takken van fotografie. Albertus is te volgen op twitteren op Facebook

Piet van den Eynde

Piet van den Eynde
(6 artikelen)

De Belgische fotograaf Piet Van den Eynde is Adobe Certified Expert voor Lightroom en auteur van vier Lightroom-boeken, waaronder het populaire Lightroom 5 Ontmaskerd. Piet is ook mede-oprichter van en docent bij Photofacts Academy.

Fabian Viester

Fabian Viester
(5 artikelen)

Marketeer bij Online Media Advies. Professioneel concert en evenementenfotograaf onder de noemer Fabian Viester Photography.

Afra de Leeuw

Afra de Leeuw
(5 artikelen)

Afra de Leeuw is een enthousiaste, studerende journalist die het liefst met haar handen vastgelijmd zit aan haar Canon. Daarnaast verliefd op sporten, bloggen en het lezen van fotografiebladen. Na haar studie journalistiek hoopt ze in de fotografie- en/of tijdschriftenbranche terecht te komen.

Auke Rensen

Auke Rensen
(5 artikelen)

Tromp Willem van Urk

Tromp Willem van Urk
(5 artikelen)

Tromp Willem van Urk is een enthousiaste hobbyfotograaf die een aantal jaren geleden met stockfotografie is begonnen. Op zijn website Kruwt.nl Stockfotografie kun je daarover lezen en blogt Tromp Willem regelmatig over zijn eigen ervaringen.

Kim Schröder

Kim Schröder
(5 artikelen)

Kim is gek op Urbex fotografie, niet alleen voor de foto's maar ook voor de kick. Naast Urbex maakt ze graag portret en lifestyle foto's.

Casper Heij

Casper Heij
(4 artikelen)

Als freelance fotograaf werkt Casper vooral op locatie maar ook regelmatig in zijn studio. Zijn specialisme is automotive fotografie.

Tanja Thomas

Tanja Thomas
(4 artikelen)

Altijd 'ready and alert' en gewapend een fotocamera wandelt Tanja Thomas dagelijks in het ruige landschap van Methow (Washington State). De kansen op het spotten en fotograferen van wildlife liggen hier voor het grijpen, maar je moet alert zijn. 'Quick draw!' is hierbij haar motto.

Maico Barneveld

Maico Barneveld
(4 artikelen)

Maico Barneveld schrijft voor onder andere de Fotoblogger waar hij ook eigenaar van is. Hij werkt als web en accountmanager voor CEWE COLOR. Maico is te volgen op Google+ waar hij veel eigen foto's publiceert. Bovenal is hij een echte hobby-fotograaf die vanuit een amateurs perspectief mensen wil inspireren.

Jan Poldervaart

Jan Poldervaart
(4 artikelen)

Jan Poldervaart is straatfotograaf en fotografeert met name in Rotterdam. Jan is lid van fotoclub de Phoenix in Rotterdam, huiskamerclub Focus17en het fotografencollectief Rotterdamstreets. Bekijk zijn werk op dutchartandphotographer.

Lars Paymans

Lars Paymans
(4 artikelen)

Lars Paymans is redacteur bij BigSpark uit Nijmegen, uitgever van onder meer iPhoned.nl en AndroidPlanet.nl. Iedere dag test hij de nieuwste apps, smartphones, gadgets en alles wat nog meer met de telecomwereld te maken heeft. Volg Lars via Twitter of LinkedIn.

Arthur Wittendorp

Arthur Wittendorp
(4 artikelen)

Arthur Wittendorp heeft de vakopleiding fotografie gevolgd aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij richt zich nu met name op bedrijfsportretten en porfielfoto-fotografie. Daarnaast is hij getrouwd, vader van een dochter en reist hij graag de wereld over wat hij dan ook weer met zijn camera vastlegd.

Gerwald Jens Radsma

Gerwald Jens Radsma
(4 artikelen)

Gerwald Radsma is een gecertificeerd Photoshop expert en geeft sinds een paar jaar les op de Fotoacademie in Amsterdam. Zijn focus ligt in het midden tussen techniek en creativiteit.

Rudy Coevert

Rudy Coevert
(4 artikelen)

Rudy's interesse ligt voornamelijk bij productfotografie. Sinds kort is hij ook bezig met lightpainting, timelapse en high speed fotografie. Om zijn hobby een goede basis te geven heeft hij meerdere cursussen aan de volksuniversiteit gevolgd in zowel fotografie als Photoshop.

Mark de Roo

Mark de Roo
(4 artikelen)

Om een duidelijk beeld te krijgen van het werk van Mark de Roo zou je zijn site moeten bekijken. De vorm van fotografie die daarop staat is voornamelijk gericht op modelfotografie en ge-ensceneerde fotografie.

Frédéric Paulussen

Frédéric Paulussen
(3 artikelen)

Als bedrijfsfotograaf bij Fredography focust Frederic zich op portretten en reportages. Daarnaast heeft hij ook een passie voor workflows, social media, en smartphone fotografie.

Martin van Rooij

Martin van Rooij
(3 artikelen)

Martin is een freelance tekstschrijver die ooit door een uitgever werd gevraagd interviews te combineren met portretfotografie. Die uitgever was tevreden over zijn foto's, hij niet. Martin ging cursussen volgen en investeerde in apparatuur en software.

Johan van der Wielen

Johan van der Wielen
(3 artikelen)

Natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen wil met zijn beelden niet alleen de schoonheid maar ook het belang van de natuur laten zien. Met zijn enthousiasme, energie en passie voor de natuur wil hij anderen inspireren om naar buiten te gaan en zich te laten overweldigen door zowel de grootsheid als kleinste details van het leven om ons heen.

Daan Schoonhoven

Daan Schoonhoven
(3 artikelen)

Daan Schoonhoven initieert al langer dan twaalf jaar allerlei online initiatieven op het gebied van natuurfotografie onder de naam Pixfactory. Kenmerkend in al deze initiatieven is het faciliterende karakter voor natuurfotografen.

An Vanden Abeele

An Vanden Abeele
(3 artikelen)

An komt uit Deinze (Oost-Vlaanderen) en is sinds 8 jaar intensief actief bezig met fotografie. Heeft verschillende workshops gevolgd en natuur- en macrofotografie is nu haar passie en specialiteit. Ze neemt dikwijls deel aan boeiende foto-natuurreizen.

Edwin van Aalten

Edwin van Aalten
(3 artikelen)

Edwin van Aalten is een enthousiaste fotograaf uit Eindhoven met een eigen, pure stijl. Zijn kracht? Oog voor detail, het uitbeelden van gewone, alledaagse dingen met verrassende, soms gedurfde composities. Edwin werkt graag met natuurlijk licht, zoekt het unieke van het onderwerp voor zijn camera.

Arjan de Wit

Arjan de Wit
(3 artikelen)

Arjan de Wit is getrouwd met Ellen Vanhamme. Ook in fotografisch opzicht gaan zij samen door het leven: in 2010 ontstond FotografieDuo. Samen fotograferen is leuk, leerzaam en zorgt bij hen voor gezonde concurrentie. Ze hebben allebei een zwak voor natuurfotografie.

Tanina Petruzzello

Tanina Petruzzello
(3 artikelen)

Tanina woont in Deventer en heeft als grootste hobby en passie fotograferen. Haar motto bij het fotograferen: 'Kijken met je ogen, klikken met je hart'. Kijk voor meer foto's en blogjes op taninafotografie.nl.

Rob IJsselstein

Rob IJsselstein
(2 artikelen)

Rob IJsselstein is 69 jaar. Hij fotografeert bij voorkeur natuurlijke en stedelijke landschappen. Foto's worden met enige regelmaat gepubliceerd en hij heeft twee fotoboeken over Alphen aan den Rijn op zijn naam staan. Rob begeleidt fotografen als persoonlijke coach. Lid van de fotoclub Alphoto, waar hij vijf jaar voorzitter was.

Mike Muizebelt

Mike Muizebelt
(2 artikelen)

Mike Muizebelt is een full time professioneel natuurfotograaf met een uitgesproken passie voor reisfotografie, met name op het Afrikaanse continent. Zijn 30 jaar aan ervaring als fotograaf deelt hij graag tijdens workshops, presentaties & persoonlijk reisadvies.

Yvonne Vloemans

Yvonne Vloemans
(2 artikelen)

Yvonne heeft de fotovakopleiding aan de Fotovakschool afgerond. Ze wil zich verder gaan specialiseren in portretfotografie. Ze heeft een vrij brede interesse en woont op het platteland van Oirschot (Noord-Brabant), alwaar ze veel natuurschoon vastlegt. Daarnaast doet ze ook veel aan macrofotografie.

Robert Vogels

Robert Vogels
(2 artikelen)

Robert Vogels: na jaren beroepsfotograaf nu bezield amateur in vele disciplines. Robert fotografeert omdat 'we zo snel vergeten'. Voor mooi licht rent hij naar buiten, altijd 'in' voor een uitdaging!

Eduard van Mil

Eduard van Mil
(2 artikelen)

Eduard van Mil is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij was werkzaam als senior beleidsmedewerker bij een Wetenschappelijke Organisatie en na zijn pensionering is hij actief bezig met zijn toenemende passie voor fotografie. Hij fotografeert wat hij mooi vindt in zijn woonomgeving en op reis. Eduard schrijft ook voor magazines.

Wilfried Solarz

Wilfried Solarz
(2 artikelen)

Wilfried Solarz is een self-made amateurfotograaf. De meeste kennis heeft hij proefondervindelijk opgedaan en door veel vragen te stellen aan experts. Wilfried heeft een grote passie voor natuurfotografie en dan met name vogels.

Bernard Veerman

Bernard Veerman
(2 artikelen)

Ik fotografeer al vanaf dat ik een jaar of 14 was. In het tijdperk van de digitale fotografie ben ik gestart met Fuji, later Panasonic en de laatste jaren ben ik toch weer terug bij mijn oude liefde: Canon. Ik ben getrouwd met Gerda, die Vlaamse is.

Ray Dolfing

Ray Dolfing
(2 artikelen)

Ray Dolfing is gefascineerd door fotografie, in vrijwel alle facetten. Door zijn brede interesse heeft hij een veelzijdig portfolio. Urban Exploring is een van zijn favoriete thema’s; van een verlaten industrie tot een eeuwenoude ruďne. Ray is naast actief urbexer, werkzaam als ICT consultant. Meer over Ray, vind je op zijn website.

Janou Zoet

Janou Zoet
(2 artikelen)

Janou is freelance fotograaf, camjo en journalist. Čn verslaafd aan iPhone fotografie. Haar persoonlijke blog Foonfoto.nl staat boordevol tips over smartphone fotografie, ze geeft workshops, blogt voor magazine Zoom en is actief op Instagram.

Hans van Helden

Hans van Helden
(2 artikelen)

Met 8 jaar begon zijn liefde voor de camera en maakte hij fotografie en film tot zijn grootste hobby. Hans maakte zijn eerste speelfilm al op zijn veertiende. Nu is hij bezig zijn scala aan films en foto's te digitaliseren. Hans is getrouwd en de trotse vader van 3 zonen en grootvader van 6 kleinkinderen.

Paul Oosterlaak

Paul Oosterlaak
(2 artikelen)

Paul Oosterlaak heeft een voorkeur voor landschappen, portretten en evenementen. Hij fotografeert sinds 2008 en sinds 2016 werkt hij ook in een fotozaak. Met zijn natuurkunde achtergrond houdt hij zich vaak bezig met de technische kant van fotografie, zonder daarbij de creatieve kant uit het oog te verliezen. Paul is te volgen op instagram

Sander Poppe

Sander Poppe
(2 artikelen)

Sander Poppe (1984) is autodidact en landschapsfotograaf. Als geboren Zeeuw komt hij graag aan de kust. Maar niet alleen de zee fascineert, eigenlijk alles wat met water te maken heeft. Hij levert zijn foto's regelmatig aan diverse bedrijven en stichtingen.

Marnix Klooster

Marnix Klooster
(2 artikelen)

Marnix Klooster is fotograaf in Apeldoorn en werkt onder de naam FotoMX voor bedrijven en particulieren.

Evert Doorn

Evert Doorn
(2 artikelen)

Evert Doorn is professioneel fotograaf en gespecialiseerd in fotografie op locatie. Hij maakt portretten, evenementverslagen en commercieel beeld voor bedrijven en instellingen; daarnaast maakt hij trouwreportages voor particulieren.

Damien Franscoise

Damien Franscoise
(2 artikelen)

Onder de naam Tweemetervijf fotografie richt Damien Franscoise zich op natuurfotografie, reisfotografie en bruidsreportages. Daarnaast geeft hij fotocursussen, heeft hij een e-book over reisfotografie geschreven en organiseert hij een fotoreis naar Nepal en Tibet.

Rob Dijkstra

Rob Dijkstra
(2 artikelen)

Rob is fotograaf, filmer en natuurgids. Onder de naam WILDvanNATUUR organiseert hij een groot aantal excursies en workshops voor hobbyfotografen en natuurliefhebbers in het gebied tussen Zuid-Duitsland, Denemarken en de Franse noordkust, op maximaal een dag autorijden.

Simone Henken

Simone Henken
(2 artikelen)

Als fotografisch vormgever visualiseert Simone het ‘verhaal’ van een (creatieve) ondernemer, overheid of bedrijf in concrete beelden. Dat verhaal kan een dienst zijn, een visie of een typerende karakteristiek van een markant persoon.

Wilmar Dik

Wilmar Dik
(2 artikelen)

Wilmar Dik is commercieel fotograaf die zich veel bezig houdt met bedrijfsfotografie en reisfotografie. Zijn werk staat onder andere op reclamebeeld.nl en Tasfilms.nl. Wilmar streeft naar het vastleggen van de schoonheid van beweging en licht op een manier die aan de ene kant natuurgetrouw is en andere kant een surrealistisch effect bewerkstelligt.

Peter Segerius

Peter Segerius
(2 artikelen)

Peter werkt momenteel voor YoungCapital, maar is voorheen actief geweest als freelance fotograaf. Zijn stijl is voornamelijk een goede compositie vinden, en kenmerkt zich vooral in het kleurenspel van zijn foto's.

Jane Zijlstra

Jane Zijlstra
(2 artikelen)

Jane Zijlstra volgt de opleiding media management. Zij heeft interesse voor het creëren en beheren van online content. Jane volgt sinds september 2018 een afstudeerstage bij Photofacts en wilt zich graag ontwikkelen in foto-, en vooral in videografie.

Richard Seijger

Richard Seijger
(2 artikelen)

Richard is sinds 5 jaar professioneel fotograaf, wat al decennia lang zijn hobby was. Acht maanden per jaar diverse soorten fotografie in opdracht, maar vier maanden rond de wereld voor de ware passie: sportfotografie. En dan met name het Synchroon kunstschaatsen. Gepassioneerd Canon-gebruiker.

Rob Jansen

Rob Jansen
(2 artikelen)

Naast een full-time baan ben ik fotograaf met een passie voor concert, sport en portretfotografie zowel op locatie als in de studio. Op mijn website robjansenfotografie.nl kun je mijn werk zien.

Elja Daae

Elja Daae
(2 artikelen)

Berry Dongelmans

Berry Dongelmans
(2 artikelen)

Berry Dongelmans heeft sinds een aantal jaren fotograferen als hobby. Volgde inmiddels met veel plezier de cursussen 'Bewust fotograferen' en 'Visual Design' bij de Alphense fotograaf Rob IJsselstein en probeert nu het geleerde in praktijk te brengen. Moderne architectuur in grote steden vindt hij fascinerend.

Karin de Jonge

Karin de Jonge
(2 artikelen)

Karin de Jonge is psycholoog en houdt van woorden. Zij schrijft, praat en luistert graag. Maar als woorden tekort schieten, is er gelukkig nog beeld. Als fotograaf wil zij momenten vastleggen die verdwijnen, in de hoop het tijdelijke tijdloos te maken. En in de hoop een emotie niet alleen te kunnen verwoorden maar ook te kunnen verbeelden.

Christiaan de Groot

Christiaan de Groot
(2 artikelen)

Christiaan de Groot is een van de oprichters van de Masters of Dutch Wedding Photography; een fotowedstrijd voor professionele trouwfotografen in Nederland en België, welke wordt gejureerd door internationale topfotografen. Het doel van deze wedstrijd is om de bruidsfotografie naar een hoger niveau te brengen en bruidsparen hiervan op de hoogte te stellen.

Roland Smanski

Roland Smanski
(1 artikel)

Roland is een actief amateur fotograaf met grote voorliefde voor natuur, dier en landschap. Hij vindt het interessant om bij te leren en zich niet de focussen op één vorm van fotografie. Samen met zijn vrouw is hij veel op pad om te fotograferen en zijn ze lid van een actieve fotoclub. Het is heerlijk om buiten te zijn en daarna thuis foto’s te selecteren, bewerken en te plaatsen op Instagram of hun eigen website.

Johan Elzenga

Johan Elzenga
(1 artikel)

Johan W. Elzenga is een award-winnende freelance fotograaf en redacteur bij het tijdschrift ‘Fotografie’. Hij schrijft en fotografeert ook voor een aantal andere tijdschriften in binnen- en buitenland. Zijn artikel 'Why zebras are striped' is gepubliceerd in vijf talen en zes landen en het lijkt erop dat zelfs de beroemde auteur Desmond Morris werd geďnspireerd door dit verhaal.

Nigel Hooijmans

Nigel Hooijmans
(1 artikel)

Fotografie doet altijd al wat met Nigel. Zijn eerste professionele camera kocht hij toen hij twaalf was. Tegenwoordig is hij actief bij het Rotterdamse bedrijf PitchParrot, waar animaties worden gemaakt.

Jerry van Es

Jerry van Es
(1 artikel)

Jerry van Es is blogger en online marketeer. Naast het beheren van het online magazine Menlife en een offerte website schrijft hij artikelen voor verschillende online mediaplatformen. Als ZZP'er helpt hij verschillende bedrijven, waaronder ook fotografen, met hun online vindbaarheid.

Ben de Vos

Ben de Vos
(1 artikel)

Hobby-fotograaf. Lid van twee fotoclubs en de Fotobond.
Zie ook mijn website.

Serita Vossen

Serita Vossen
(1 artikel)

Serita is dol op het vastleggen van herinneringen voor anderen. Soms moet je een nieuwe herinnering creëren om vast te kunnen leggen maar vaak is het ook puur vast leggen wat er op dat moment gebeurt. Ze is begonnen bij de eventingsport maar doet nu daarnaast ook veel gewone paarden- en kinderfotografie.

Marco de Groot

Marco de Groot
(1 artikel)

Marco de Groot brengt zijn passie voor fotografie graag over op anderen. Hij is al docent fotografie sinds 1989 voor zijn eigen bedrijf Oog in het Zeil. Hij houdt een oogje in het zeil tijdens het leerproces van zijn cursisten.

Kiri Pruntel

Kiri Pruntel
(1 artikel)

Kiri Pruntel is lifestyle newborn en familie fotograaf bij Oh Baby Photography en is afgestudeerd in 2015 als fotograaf bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij woont samen met haar man en zoon in Utrecht.

Manon Sas

Manon Sas
(1 artikel)

Manon Sas verruilde begin 2019 haar iPhone camera voor een systeemcamera. Ze is gek op de schoonheid van lelijkheid en heeft oog voor bijzondere settings - ver weg en dichtbij.

Alannah Paans

Alannah Paans
(1 artikel)

Alannah Paans (26) is de oprichter van TravelHunter. In de 4 jaar dat zij 'in business' is, doet ze al behoorlijk mee op de markt van aanbiedingenwebsites van pakketreizen. Reizen is een favoriete activiteit en ze maakt dan graag mooie en bijzondere reisfoto's.

Frederique Posthumus Meyjes

Frederique Posthumus Meyjes
(1 artikel)

Frederique kocht haar eerste (analoge) camera kocht ik in 2000. Ze volgt regelmatig cursussen, workshops en korte opleidingen. Nog steeds leert ze maandelijks bij door te lezen en te doen. Om mensen te laten zien hoe ze fotografeert en welke onderwerpen zoal voorbij komen heb ik een website gemaakt. Onder de naam frederiquefotografie.nl kun je veel van mijn werk terugzien.

Rob Turk

Rob Turk
(1 artikel)

Rob Turk is professioneel fotograaf en specialist in organiseren van workshops fotografie voor bedrijven, fotoclubs en particulieren

Cor 't Hart

Cor 't Hart
(1 artikel)

Cor 't Hart is zijn hele werkzame leven actief als professioneel fotograaf. Hij houdt zich bezig met dier-, pop- en sportfotografie en de laatste maanden met straatfotografie. Dat laatste leverde hem onlangs de NRC fotovakjuryprijs op.

An Smedts

An Smedts
(1 artikel)

An Smedts is hondenfotografe en gespecialiseerd in het fotograferen van huisdieren in de studio. Kleurrijke portretten met een speelse touch zijn haar handelsmerk. Elke maand maakt ze voor WOEF magazine een kleurrijke cover en ook voor workshops studiofotografie kun je in haar studio in Pellenberg (België) bij haar terecht.

Fred Jansen

Fred Jansen
(1 artikel)

Is al ruim 19 jaar beroepsmatig actief in de fotografie. Hij is gespecialiseerd in huwelijksfotografie en trouwreportages. Hiernaast fotografeert hij ook portretten en groepen. 'De grote kracht van bruidsfotografie zit in het vastleggen van emotie en details en dat is fotografie in zijn meest pure vorm'.

Heike Jasper

Heike Jasper
(1 artikel)

Heike Jasper is bekend van haar boeken over de Nikon camera's. Ook kun je haar kennen van haar trainingen en lezingen. Een veel voorkomend onderwerp is Capture One.

Stijn Madou

Stijn Madou
(1 artikel)

Stijn heeft passie voor dieren, natuur en fotografie. Hij is oprichter van de webwinkel WildcameraXL waar hij wildcamera's verkoopt.

Frouke Ringenoldus

Frouke Ringenoldus
(1 artikel)

Al van kinds af is Frouke aan het fotograferen, toch koos ze indertijd voor de opleiding tot opticien. Na verschillende omzwervingen besloot ze haar hart te volgen en naar de fotovakschool te gaan. Nu is ze gespecialiseerd in portret- en afscheidsfotografie. Daarnaast geeft ze verschillende cursussen.

Jacky Jongenelen

Jacky Jongenelen
(1 artikel)

Jacky Jongenelen reist de hele wereld over om waterski wedstrijden te fotograferen en publiceert hierover in diverse waterskitijdschriften.

Inge de Laat

Inge de Laat
(1 artikel)

Inge de Laat (1965) is amateurfotograaf. Het fotograferen heeft ze geleerd van haar vader, architect en verdienstelijk amateurfotograaf. Volgens eigen zeggen heeft hij haar en haar broer 'beter leren kijken'. Straatfotografie en documentaire fotografie hebben haar speciale interesse.

Jeroen Horlings

Jeroen Horlings
(1 artikel)

Jeroen Horlings is zelfstandig IT- en fotojournalist en mede-oprichter van de redactionele fotosite FotoVideo.nu. Fotografie is een uit de hand gelopen hobby, maar heeft naast talloze foto's een dozijn educatieve fotoboeken opgeleverd bij Pearson Education Benelux. Ook schrijft hij voor een aantal IT publicaties.

Adriaan Timmer

Adriaan Timmer
(1 artikel)

Adriaan Timmer is getrouwd met Anita en vader van vier kinderen. Hij heeft de vierjarige opleiding van Fotogram in Amsterdam gevolgd en is ook actief als mentor. Hij plaatst bijna geen foto’s online, maar ben je toch nieuwsgierig; hij geeft wel een Flickr account.

Geert de Lange

Geert de Lange
(1 artikel)

Nog maar enkele jaren geleden ontstond zijn passie voor fotografie. Inmiddels fotografeert Geert de Lange in opdracht portretten en reportages en geeft hij workshops aan fotografen die hun kennis en creativiteit een boost willen geven.

Johan Oostindien

Johan Oostindien
(1 artikel)

Johans interesse ligt in de basis bij natuurfotografie. Door veel te kijken en waar te nemen zijn zijn interesses breder komen te liggen. Naast lid van fotoclub Oog en Optiek is hij lid van CameraNatura een landelijke afdeling van de fotobond. Zijn foto's publiceert hij op zijn Zoom gallerij.

Luc Baert

Luc Baert
(1 artikel)

Erik Veldkamp

Erik Veldkamp
(1 artikel)

Erik Veldkamp is natuurfotograaf en heeft zich vooral toegelegd op vogels en de macrowereld met de nadruk op vlinders en libellen. Het fotograferen gebeurt hoofdzakelijk in de gouden uurtjes in het voorjaar en zomer. Maar af en toe een uitstapje naar landschapsfotografie of concertfotografie schuwt hij ook niet. Sinds 2019 geeft hij ook workshops in onder andere macrofotografie voor Photo United.

Lorette Janssen

Lorette Janssen
(1 artikel)

De laatste jaren heb ik samen met mijn man, Huub Keulers, de nodige sportevenementen, kinderen en honden gefotografeerd maar ook meegewerkt aan de ontwikkeling van onze fotoworkshops en webdesign diensten. Het liefst fotografeer ik honden en mensen zoals ze zijn, dus zo ongedwongen en puur als mogelijk.

Sierk Buwalda

Sierk Buwalda
(1 artikel)

Sierk Buwalda, hobbyfotograaf en dan meer gericht op food. 34 jaar oud, getrouwd en een tweeling jongens van vier jaar. Sous chef in een sterrenrestaurant in Heelsum.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager
(1 artikel)

Wiebe de Jager is dronefotograaf en videomaker. Op Dronewatch.nl schrijft hij dagelijks over de ontwikkelingen op het gebied van drones. Wiebe is tevens auteur van de boeken Dronefotografie, Dronevideo's maken en 360ş-graden fotografie en -video. Via YouTube zie je zijn recente foto's en video's.

Fabian Hoogland

Fabian Hoogland
(1 artikel)

Fabian is dagelijks bezig met het selecteren en uitzoeken van mooie bestemmingen voor Fly Drive Vakantie. Hij kan het niet laten om dit te delen en schrijft daarom het liefst de hele dag door artikelen.

Carolien Tesselhof

Carolien Tesselhof
(1 artikel)

Carolien is oprichter van Tesselhof Media en helpt bedrijven en merken graag een stapje verder. Hierdoor helpt ze jouw bedrijf, merk of organisatie op te vallen in de massa.

Eric Fokke

Eric Fokke
(1 artikel)

Eric Fokke verhuisde april 2008 met zijn vrouw Bettina naar de Lofoten. Eric is freelance journalist en fotograaf. Hij is onder meer correspondent Noorwegen voor het dagblad Trouw, maar levert ook foto's en artikelen aan diverse (vis)magazines en (regionale) kranten in Noorwegen, Nederland en België. Daarnaast is hij gids op de Lofoten en hij verhuurt een vakantiehuis.

Bernie Benz

Bernie Benz
(1 artikel)

Jan Platteeuw

Jan Platteeuw
(1 artikel)

Jan is 88 jaar en fotografeert sinds kort na de tweede wereldoorlog. Jan heeft jarenlang zelf foto's ontwikkeld en afgedrukt en is erg actief met stereografie.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel
(1 artikel)

Jasper van Wezel is redacteur bij de vergelijkingssites Telefoon.nl en Telefoonabonnement.nl. Schrijft graag over alles wat er speelt rondom mobiele telefonie en heeft een voorkeur voor smartphones met een kwalitatieve camera.

Mikkel Andersen

Mikkel Andersen
(1 artikel)

Mijn naam is Mikkel, ik ben de mede-eigenaar van de webwinkel trendhim.nl, waar we sieraden en accessoires voor mannen verkopen. In 2007 zijn we gestart met de verkoop van enkele armbanden en kettingen. Sindsdien zijn we sterk blijven groeien.

Hoo Gan Tan

Hoo Gan Tan
(1 artikel)

Hoo Gan Tan is, naast vader van twee lieve dochters, een fulltime fotograaf. Hij richt zich met name op portretfotografie, zowel voor particulieren als (grote) bedrijven. Verder probeert hij wekelijks een artikel op zijn blog C-41 te plaatsen.

Henny van Roomen

Henny van Roomen
(1 artikel)

Henny van Roomen is een jonge (27) freelance fotograaf uit Nijmegen. Hij maakt vooral voor bedrijven foto's waarbij mensen centraal staan zoals portret- en reclamefoto's. Daarnaast houdt hij ook van de natuur en maakt hij daar ook vrij werk. Zijn commerciële portfolio vind je op zijn website.

Joris Van de Putte

Joris Van de Putte
(1 artikel)

De Belgische Joris woont en werkt in Saoedi-Arabië en pakt daarom regelmatig het vliegtuig. Fotografie is zijn hobby.

Hans Frederiks

Hans Frederiks
(1 artikel)

Hans Frederiks is journalist en fotograaf. Hij fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie landschappen en panorama’s. Hij schrijft boeken over camera's van Nikon en over Lightroom voor Van Duuren Media. Zijn werk kun je vinden op hansfrederiks.com en zijn blog thefredlees.com.

Bas de Meijer

Bas de Meijer
(1 artikel)

Bas de Meijer is een freelance fotograaf en schrijver. Hij richt zich met name op de documentaire en straatfotografie en heeft een grote affiniteit met fietsen. Daarnaast schrijft hij geregeld over fotografie voor diverse bladen en sites en heeft hij een weblog over fotografie: basdemeijer.nl.

René Dekker

René Dekker
(1 artikel)

René Dekker is mede-eigenaar van de vergelijkingssites Telefoonabonnement.nl en Simonlyabonnement.nl en houdt zich bezig met de redactionele werkzaamheden rondom deze websites. Hij is een absolute Apple-fan en heeft een passie voor fotografie.

Thijs Schouten

Thijs Schouten
(1 artikel)

Thijs Schouten, 33 jaar en woonachtig in Amersfoort. Al meer dan 10 jaar actief met fotografie en als kind ook altijd een camera in zijn handen gehad. Fotografie is (naast zijn vriendin en twee dochters) zijn grote passie. Hij fotografeert vooral natuur portfolio, maar schrijft ook graag fotografie artikelen en productreviews.

Rob Dijkstra

Rob Dijkstra
(1 artikel)

Rob Dijkstra is fotograaf, freelancer voor onder andere Zoom, Sony en Adobe. Rob is specialist op het gebied van filmen met de DSLR en systeemcamera. Zijn passie voor de Nederlandse natuur deelt hij door foto-excursies.

Bas Uijlings

Bas Uijlings
(1 artikel)

Bas is begonnen met commerciële fotografie in 2002 en sinds 2009 werkt hij als gespecialiseerde bruidsfotograaf. Bas heeft een flink aantal onderscheidingen verdiend waaronder: Winnaar Dutch Wedding Awards 2017 en Beste Bruidsfotograaf van Nederland 2016/2017.

Frank Toeset  - Ohsevensix

Frank Toeset - Ohsevensix
(1 artikel)

Onder de naam @rtoo's maakt Frank Toeset foto's, schilderijen en tekeningen. In zijn fotografie richt hij zich vooral op architectuur en tango. Frank Toeset is architect, hij deed zijn opleiding aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Wilton Derks en Dicky Boele

Wilton Derks en Dicky Boele
(1 artikel)

Wilton Derks en Dicky Boele zijn beide fanatiek met fotograferen, onder andere met onderwaterfotografie. We gaan in principe niet onderwater zonder dat de camera ons vergezeld. Wilton duikt met een Canon 60D, Seacam onderwaterbehuizing en twee flitsers. Dicky fotografeert onderwater met de Olympus E620.

Wilco Dragt

Wilco Dragt
(1 artikel)

Wilco Dragt is fine art fotograaf, heeft vele prijzen gewonnen en exposeert regelmatig in kunstgalerieën. Hij heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in lange sluitertijd fotografie. Hij organiseert workshops over lange sluitertijd fotografie en over zwart-wit beeldbewerking. Daarnaast begeleidt hij fotoreizen in Schotland, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen.

Bernadette Boon

Bernadette Boon
(1 artikel)

Bernadette Boon heeft interesse in techniek en een sterke hang naar creativiteit. Dit komt binnen de fotografie heel mooi samen. Ze werkt veel samen met (jonge) kinderen die open staan voor creativiteit en bedenkt veel nieuwe concepten. Dit leidt tot zeer bijzondere en unieke foto's waarin haar handtekening duidelijk te zien is!

Marc Wijngaarde

Marc Wijngaarde
(1 artikel)

Marc is portret fotograaf met een voorkeur voor portretfotografie op locatie. Nu grotendeels digitaal, ooit echter begonnen met het fotograferen van landschappen op 35mm en 6x6 Kodak, Fuji en Ilford film. Ironischerwijs is Ilford volgens zijn paspoort en geboorte-akte daadwerkelijke zijn tweede naam.

Ramon Snellink

Ramon Snellink
(1 artikel)

Ramon Snellink fotografeert samen met zijn vrouw Hermine onder de naam Mon et Mine Bruidsfotografie. Sinds kort publiceren ze informatieve video's over fotografie op hun Youtube-kanaal (Engels).

Wijnand Geuze

Wijnand Geuze
(1 artikel)

Wijnand Geuze is portretfotograaf en oprichter van LINK Fotografie. Hij is gespecialiseerd in het maken van zakelijke portretten en professionele LinkedIn profielfoto's.

Ashvin Ghisyawan

Ashvin Ghisyawan
(1 artikel)

Ashvin houdt van fotografie en voornamelijk pure momenten. Hij heeft al meer dan 450 bruiloften op zijn naam staan. Hij heeft inmiddels al diverse nationale en internationale awards gewonnen en behoort nu tot de top 10 beste trouwfotografen van Nederland.

Renske Spijkers

Renske Spijkers
(1 artikel)

Renske Spijkers motiveert en inspireert graag mensen met haar reisfoto’s. Ze waant zich graag buiten de gebaande paden zodat ze de schoonheid van de minder toeristische plekken, zoals de natuur als stad vast kan leggen.

Suzanne Gruijters

Suzanne Gruijters
(1 artikel)

Suzanne Gruijters is 39 jaar oud en is hobbyfotograaf. Ze houdt zich bezig met Portret- en Studiofotografie maar vooral met Newbornfotografie. Ze zit bij een fotoclub en gaat regelmatig op pad met clubleden om van alles uit te proberen en van elkaar te leren.

Frits Versteegh

Frits Versteegh
(1 artikel)

Frits is een amateurfotograaf die ook actief is met productfotografie voor zijn eigen bedrijf. Naast vele jaren fotografie boven water ook onderwater ervaring met analoge camera. Huidige uitdagingen, sportfotografie en eerste stappen op portretfotografie met continulicht.

Martijn Smit

Martijn Smit
(1 artikel)

Martijn Smit is professioneel foodfotograaf en werkt voor onder andere KLM, Stage Entertainment en Plus Markt. Wil je meer weten over foodfotografie? In zijn boek 'Foodfotografie' leer je de fijne kneepjes van het vak. Te bestellen voor 34,95 euro op zijn website culishots.com of bij Bol.com.

Charlotte Meindersma

Charlotte Meindersma
(1 artikel)

Charlotte Meindersma is fotograaf en jurist. Met haar juridisch advieskantoor Charlotte's Law & Fine Prints adviseert ze fotografen en andere personen uit de creatieve sector en ondernemers over het intellectueel eigendomsrecht en contracten.

Sonja van Driel

Sonja van Driel
(1 artikel)

Sonja van Driel heeft jarenlang gefotografeerd voor uitgeverijen, bedrijven en bruidsparen in binnen- en buitenland. Zij geeft tegenwoordig trainingen en is de auteur van onder andere JA, Praktijkboek Hedendaagse Trouwfotografie en Flitsen met een Reportageflitser, van toevalstreffer naar voltreffer.

Dré de Man

Dré de Man
(1 artikel)

Dré de Man is fotograaf, auteur en journalist en schreef 32 boeken over het werken met digitale Nikon-camera's.

Raisa Zwart

Raisa Zwart
(1 artikel)

Raisa Zwart is fotografe op het gebied van portret- mode- en bruidsfotografie en heeft haar eigen bedrijf: Zwart Fotografie. Haar werk en eigen blog is te vinden op Zwartfotografie.nl.


Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.842 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord