Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

4 dingen die iedere fotograaf moet weten over VPN

Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk. Het beveiligt al je internetcommunicatie door middel van encryptie en leidt het vervolgens om via een VPN-server.

Op deze manier worden je gegevens niet alleen afgeschermd voor pottenkijkers, maar ook je IP-adres en locatie blijven dus verborgen. Andere mensen op hetzelfde netwerk, de netwerkbeheerder en zelfs de internetprovider kunnen dus niet zien wat je verstuurt.

VPN Diensten

Wat heb je als fotograaf aan een VPN?


Foto’s versturen of opladen naar de cloud kan veel data kosten als je onderweg bent. En de enige manier om gebruik te maken van openbare of gratis wifi netwerken is door middel van een VPN.

Zo weet je zeker dat niemand je beelden kan onderscheppen. Dit is vooral belangrijk als je gevoelig materiaal hebt van klanten of als journalist werkt en je beelden niet mogen lekken.

Het kan natuurlijk ook belangrijk zijn als je te maken hebt met censuur. In landen waar sociale media niet toegankelijk is, kun je toch blokkades omzeilen door een VPN-server te kiezen in een ander land.

Als je een klokkenluider bent en bewijsmateriaal via het netwerk van het bedrijf of de overheidsinstantie wilt versturen.

Welke 4 dingen moet iedere fotograaf weten over VPN?


1. Als je een camera met wifi hebt (of een wifi SD kaart) en je wilt de VPN-verbinding van je telefoon/tablet delen met je camera om direct foto’s op te laden naar de cloud, dan is dit niet mogelijk met een standaard Andriod of iOS systeem. Dit alleen mogelijk als je de hotspot functie van een Windows-apparaat gebruikt.

2. Sociale media websites zullen je IP-adres niet herkennen. Het kan zijn dat je inlogt en moet verifiëren dat bent wie je bent. IP-adressen zijn gebonden aan locaties. Dus als je je automatische locatie tags gebruikt, zal de locatie van de gekozen VPN-server bij je post weergegeven worden.

3. De metadata van je foto’s blijven hetzelfde. Camera’s maken namelijk gebruik van GPS voor geo-tagging in plaats van netwerkinformatie, zelfs als je de foto’s maakt met de camera van je telefoon en VPN gebruikt.

4. Tot slot, je hebt een goede VPN nodig om te zorgen dat de snelheid van je verbinding niet achteruitgaat. Als je veel data tegelijk wilt uploaden in de vorm van foto’s, wil je natuurlijk niet dat dit veel langer gaat duren dan normaal.

Alleen de beste VPN-diensten zorgen ervoor dat de snelheid niet te koste gaat van de veiligheid.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord