Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Met deze 5 tips maak je zelf een fotoboek van je vakantie

Net terug van een geslaagde vakantie? Dan wil je vast zolang mogelijk dat vakantiegevoel vasthouden. Ben je een flink aantal foto’s rijker? Dan is dit het moment om een fotoalbum te maken. We geven je graag een aantal tips:


1. Van uitstel komt afstel


Wanneer je net terug bent van vakantie weet je nog veel specifieke momenten te benoemen die je later misschien vergeet. Met alle fijne herinneringen nog vers in het geheugen, wordt het maken van een fotoboek een leuke klus.

Naast de foto’s kan je er dan veel gemakkelijker teksten bij plaatsen, zoals de naam van dat gezellige cafeetje of die aangename ontmoeting. Het uitzoeken van de foto’s is direct een prettige manier om je vakantie weer even kort her te beleven.

Om je op weg te helpen zijn er diverse apps beschikbaar zoals Polarsteps, waarop je jouw vakantiebestemmingen kunt plaatsen.

2. Deel foto’s met je reisgezelschap


Was je tijdens je vakantie in goed gezelschap, stel dan voor om gezamenlijk een fotoboek te maken. Zijn enkele foto's van jouw mislukt dan heeft een van je reisgenoten dat beeld misschien wel op een fraaie manier vast weten te leggen.

Zorg er dus voor dat je alle foto's verzameld voordat je start met het maken van een fotoboek. Bovendien heb je op die manier ook meer kans dat je foto’s aantreft waar je zelf op staat.

3. De volgorde in je fotoalbum


Het is soms even puzzelen om te kiezen uit alle foto's. Maak er dan ook geen haast klus van. Beslis als eerst hoeveel foto's je in het album wilt hebben. Zorg dat die unieke locaties en speciale momenten in ieder geval en plek in het fotoboek krijgen.

Plaats niet al te veel foto's op een pagina. Je kan beter voor een specifieke foto kiezen die goed laat zien hoe de locatie er uit zag, dan dat je verschillende foto’s van hetzelfde stekje plaatst. Op die manier komen je foto’s veel beter uit de verf.

Geef je foto's liever geen drukke achtergrond, hierdoor leidt je de aandacht alleen maar van de foto’s af. Het is daarnaast verstandig om de foto’s op een logische manier in te delen, dat kan zijn vanaf de eerste dag tot aan de laatste vakantiedag, maar een indeling per locatie of gebied is natuurlijk ook een optie.

4. Het plaatsen van tekst bij je foto's


Wanneer je korte verhalen of de locaties bij je foto’s wilt plaatsen houdt hier dan van te voren al rekening mee.

Dit doe je door naast je foto’s voldoende ruimte over te laten voor teksten en eventuele illustraties. Zorg er voor dat je de foto’s zo uitlijnt dat ze niet te dicht op de rand komen te staan van de pagina’s. Kies voor kort maar krachtige teksten dan zorg je voor een mooi en strak geheel.

5. De foto voor de cover


Misschien wel de lastige keuze. Welke foto geeft in jouw beleving je vakantie het beste weer? Ga in elk geval voor een scherpe en rustig ogende foto met een duidelijke weergave en zo min mogelijk details.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord