Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Betaalbare cameracrew en studio in je backpack

Je hebt er de afgelopen zomervakantie flink mee lopen zeulen. Al je fototoestellen en lenzen wegen aardig wat kilo's en dan niet te vergeten je statief en laptop. Die zijn voor jou onmisbaar gereedschap en heb je toch maar meegenomen.

Als je bovendien de amateurstatus een beetje ontgroeid bent, is extra belichting en geluidsapparatuur naast beeldbewerkingsprogramma's, voor een videoreportage ook onmisbaar.

Fotografie

In opdracht


Ben je voor jezelf begonnen en heb je je bedrijf aan huis? Dan wil je dat alles werkt. Foto’s en video’s moeten soms in hoge resolutie verzonden worden, zodat ze optimaal bewerkt kunnen worden. Daarnaast wil je niet dat dit verzenden uren gaat duren. Internet moet gewoon werken. Het liefst zo snel mogelijk.

Is jouw internet nog wel zo snel als je het voor meerdere doeleinden gebruikt? Dit kan een van de redenen zijn dat je toch eens om je heen gaat kijken. Internet vergelijken is dan een aangewezen methode.

Tv-omroepen en nieuwsprogramma’s hebben budgetten om snel internet en met complete crews te werken. Een cameraman, een geluidsvrouw, een presentator en een visagist zijn vaak standaard bij het maken van een reportage aanwezig. Dat is meer iets voor de NOS. Iets wat jij als éénpitter natuurlijk allemaal niet kunt betalen.

Camjo


ZZP-ers zoeken graag naar een betaalbaar alternatief om hun opdrachten toch op een zo betaalbare en professionele manier uit te voeren. Ook voor de minder rijke omroepen is
de camjo (camera journalist) inmiddels een vaak ingezette reporter die alleen zijn of haar foto- en videoreportages kan maken.

Met een goede camera en een stevig statief is het toch altijd een flink gesjouw weten veel camjo’s uit eigen ervaring. En bij een beetje uitgebreid item vergt toch nog een paar uurtjes montage op je lap- of desktop. Daar weten ze bij Nu.nl ook alles van.

Cameracrew


Met de nieuwe mobiele tools is het tegenwoordig goed mogelijk een kwalitatief goede reportage te draaien en te monteren. Met een moderne compacte fotocamera, iPhone en iPad leg je als fotograaf al een goede basis voor een mooi beeldverslag.

De eerste aankoop die je moet doen is een solide, stevige, met veel vakken voorziene en waterdichte rugzak. De uitdaging hierbij is dat je hier je complete digitale cameracrew kunt huisvesten. Probeer het binnen de twintig kilo te houden. Anders sjouw je je een breuk.

Inhoud


Een kleine drone, een iphone met veel geheugen, en een draadloze microfoon doen het werk. Aangevuld met je spiegelreflex camera een ipad met montage app en een gimbal en je set is compleet. Ze kunnen allemaal in de backpack van Samsonite. Oh ja een pen en papier voor een reportage in bijvoorbeeld een gedrukte krant passen er ook nog in.

Verwerking


Zo'n 25 jaar geleden vergde het heel wat tijd om een professionele reportage te monteren. Al gauw één uur per minuut. De analoge beelden van de 8mm camera moesten middels bekabelde wijze eerst in de pc worden gedownload.

De desktop ligt inmiddels op het digitale kerkhof en is ingewisseld voor een iPhone en iPad. Zo draai en je als one-men cameracrew tegenwoordig een complete reportage. Indien de beelden opgenomen zijn met een spiegelreflexcamera is het relatief eenvoudig om film met wifi of bluetooth verwerkingsapparaat te downloaden.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord