De basis van fotografie: de achtergrond en vloer

Fotografie is complex omdat veel factoren het resultaat van de foto's be´nvloeden. De achtergrond en vloer kunnen bijvoorbeeld je foto's verbeteren of verpesten. Kiezen voor een glanzende vloer zoals een gietvloer is beter dan foto's maken in een sombere en slordige omgeving.

Fotograaf

Sommigen zeggen dat een geweldig fotografie onderwerp een geweldige achtergrond vereist. Verschillende elementen zullen het eindresultaat be´nvloeden, inclusief de achtergrond. Dit kan niet alleen het onderwerp benadrukken, maar het verbetert ook de fotografie.

Er ontstaat onherstelbare schade als je geen rekening houdt met de achtergrond, inclusief de verdiepingen waar het onderwerp zich bevindt.

Aanbevolen vloeren voor fotografie


De meest voorkomende plek voor fotografie is een studio. Je moet ervoor zorgen dat alle architecturale elementen en interieur decors de resultaten van je foto's verbeteren. Hoewel voldoende natuurlijk licht verplicht is, is het installeren van een geschikte vloer ook verplicht.

In dit geval zijn de glimmende vloeren zoals een gietvloer de beste opties. Waarom is dat? Deze vloer heeft een reflecterend oppervlak, wat handig is voor fotografie. Enkele voordelen zijn het verbeteren van de lichtefficiŰntie en het toevoegen van een artistieke laag aan de gemaakte foto's.

Epoxy- en gietvloeren zijn perfect voor je studio. Er zijn echter andere aanbevolen opties beschikbaar. Ten eerste is laminaatvloeren goedkoper en heeft verschillende dessins of kleuren.

De volgende optie is tegelvloeren, waaronder natuursteen, keramiek en porselein. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor een fotostudio met veel verkeer.

Ten slotte heb je vinylvloeren. Deze is comfortabel en kan je foto's verbeteren vanwege de verbluffende afwerkingen en kleuren.

Tips om een achtergrond in te stellen


Als je eenmaal aan de vloercoating hebt gewerkt, is de volgende taak het opzetten van een achtergrond.

Hier is een tip. Je moet het simpel houden. De beste achtergrond moet overzichtelijk en zuinig zijn. Je hoeft alleen gekleurde vellen kaarten achter het onderwerp te leggen voordat je foto's maakt.

Een ander idee is om vereenvoudigde achtergronden te installeren, zodat niets van het onderwerp afleidt. Afgezien van het handmatig rangschikken van de achtergrond voor de beste fotoresultaten, kun je je camera instelling wijzigen.

Het vervagen van de achtergrond is bijvoorbeeld een uitstekend idee om een vereenvoudigde achtergrond te maken. Dit is net zo eenvoudig als het grote diafragma van de camera gebruiken.

Een andere aanbevolen functie is de Bokeh. Deze onscherpe lichtpunten vormen een prachtige achtergrond voor foto's. Wat nog meer? Door verschillende hoeken te proberen, krijgt de achtergrond een andere look en kunnen de resultaten verbeteren.

Je hoeft alleen maar tegelijkertijd foto's te maken vanuit lage, hoge of andere hoeken. Deze techniek kost tijd, maar geeft betere resultaten.

Voordelen van gietvloeren in fotografie


Hoewel de achtergrond de compositie van het onderwerp be´nvloedt, kan vloerbedekking de esthetiek ervan verbeteren. In dit geval is een glanzende epoxyvloer de beste keuze. Deze vloer is betaalbaar, veelzijdig en mooi. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook het licht goed weerkaatst.

Naast het verbeteren van opnamen heeft deze vloer nog andere voordelen voor je fotostudio. Deze omvatten het verbeteren van de esthetiek, het versterken van natuurlijk licht, een betere duurzaamheid en weinig onderhoud.

Qua kleur is een witte gietvloer de beste keuze omdat deze het licht mogelijk beter weerkaatst dan andere kleuren.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.634 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord