Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Decoreer je muren met een foto op canvas

Sommige mensen besluiten om schilderijen op hun muren te hangen om de sfeer in hun huis op te fleuren. Anderen mensen kiezen ervoor om foto's van zichzelf of hun familieleden op te hangen. Als je hetzelfde wilt doen, is het misschien een goed idee om iets anders te proberen.

Misschien wil je een canvas schilderen om je creativiteit te laten zien. Sommige bedrijven kunnen je dit laten doen omdat ze het als een van hun diensten aanbieden. Hieronder vind je een aantal tips als je een foto op canvas wilt hebben.

Foto op canvas afdrukken


Je kunt foto's thuis of op het werk tentoonstellen. Alle formaten van je foto kunnen op canvas worden afgedrukt. Sommige bedrijven bieden tot 22 formaten canvas aan waar je gebruik van kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een canvas van 20 x 20 cm of een canvas van 200 × 100 cm bestellen.

Elk canvas wordt handmatig opgespannen door hun experts. Zo kunnen zij je de hoogste kwaliteit bieden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de kwaliteit slecht is.

Denk aan framedikte


Er zijn twee framediktes beschikbaar bij het samenstellen van de foto op canvas. Je kunt canvas van 2 cm en 4,5 cm in dikte krijgen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van 2 cm canvas omdat het niet te dik en niet te zwaar is.

Doordat het minder dik en minder zwaar is, is de prijs ook voordeliger. Wil je echter een doek met een dikte van 4,5 cm, dan kan dat ook. Het draait allemaal om je persoonlijke voorkeur.

Denk aan fotoresolutie


Hoe hoger de resolutie van je bestand, hoe scherper de afbeelding op canvas zal zijn wanneer je een canvas foto bestelt. Experts bij drukkerijen kunnen je adviseren om bij het bestellen van een canvas foto een foto te gebruiken met een resolutie van 300 dpi.

De minimale resolutie waarmee ze afdrukken is 150 dpi om wazige foto's op canvas te voorkomen. Na het spannen van een canvas, verbinden ze een haak aan het canvas zodat je het overal thuis of op het werk kunt ophangen.

Het canvas kan in horizontale of verticale positie worden opgehangen. Dit hangt allemaal af van je ontwerp en voorkeur.

Wees uniek met foto collage


Het hebben van foto's op canvas is al uniek. Wil je echter nog meer opvallen, dan kun je ook een fotocollage maken met een online ontwerptool.

Je kunt verschillende afbeeldingen op een canvas weergeven door een fotocollage te maken. Dit zal het gebruik van je canvas maximaliseren. Je kunt een online ontwerp tool gebruiken om snel aan te passen hoe je je foto's op het canvas wilt hebben.

Daarna is je ontwerp klaar om op het canvas gedrukt te worden. Sommige bedrijven bieden zo'n online tool aan. Ga dus op zoek naar een drukkerij waarbij je dit kunt doen.

Op hun website kun je gedetailleerde instructies vinden over hoe je hun ontwerptool kunt gebruiken om je eigen foto te maken.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord