Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Krijg je ook positieve energie van babyfoto’s maken in je eigen studio?

Aan huis je eigen fotostudio hebben is natuurlijk super handig en een droom voor velen. Je werk is dichtbij, geen reistijd en je hebt alles bij de hand.

Als er klanten komen, moet het wel aangenaam warm zijn in je studio. Helemaal als je onderwerp van de fotoshoot een baby van nog geen jaar oud is.

Ja, je bent er enorm trots op dat je fotostudio aan huis compleet is ingericht en voorzien is van de benodigde apparatuur. Naast professionele fototoestellen heb je ook de perfecte belichting in huis.

Je werkt tegenwoordig niet alleen met de nodige mooie achtergronden maar ook met een greenscreen, zodat je modellen altijd op de gewenste droomlocatie staan. Kortom je bent zeer tevreden met de studio waarin je nu al je opdrachten perfect uit kunt voeren.

Sinds kort ben je ook online goed vindbaar waarbij je je hebt laten inspireren door sites zoals nu.nl en nos.nl waar vaak mooie fotografie op te vinden is.

Van klein tot groot


Je hebt als fotograaf al een hele ontwikkeling meegemaakt. Je weet nog dat je in je eigen donkere kamer de rolletjes ontwikkelde en afdrukte. Dat was altijd een hele klus. Echt duurzaam was het ook niet met al die chemicaliën.

Camera

Gelukkig is dat in het digitale tijdperk wel anders. Je carrière begon ooit als trouwfotograaf op locatie. Je hebt heel wat gelukkige stellen op de gevoelige plaat in de echt verbonden. Dat waren altijd feestelijke shoots in alle weersomstandigheden die je je maar kon bedenken.

Het was steeds weer een uitdaging om de bruidsparen mooi in beeld te brengen en daarna een prachtig album samen te stellen van hun mooiste dag.

Babyshoot


Ja, en je weet dat die bruidsparen van doel zijn een gezinnetje te stichten. Onderdeel van huisje, boompje, beestje is ook een babytje. De door jou afgebeelde bruidsparen belden later aan voor een babyshoot.

Dat bracht je op het idee om als fotograaf je eigen fotostudio aan huis in te gaan richten. Een babyshoot kost heel veel geduld. Baby’s begrijpen er uiteraard niks van en ook al geef je tips aan ouders waardoor de baby in slaap kan vallen van tevoren, het gaat niet altijd zoals je in gedachten hebt.

Warmpjes


Het is erg belangrijk dat de ruimte waarin de shoot plaatsvindt warm genoeg is. Dit kost energie, vooral in de winter gaat de thermostaat nog wat hoger. Bovendien is het met de hoge gasprijzen van tegenwoordig beslist noodzakelijk om op de kosten te letten.

Alles voor mooie foto's en een tevreden kind én ouders, maar doordat het verbruik omhoog gaat, gaan de kosten ook omhoog. Het is dan aan te raden om eens te kijken of een andere energieleverancier beter bij jouw situatie past en of je dan goedkoper uit bent.

Je kunt je energie vergelijken op een vergelijkingssite zonder dat je ergens aan vast zit. Je wilt niet teveel betalen, dus misschien is een ander contract een uitkomst.

Bewerken


Natuurlijk geldt dit ook voor je eigen werkruimte als je de foto's aan het bewerken bent. In de kou werken is geen pretje, dus doe je de kachel aan.

Met warme en soepele handen kun je uiteindelijk je foto’s goed aanpassen en naar je klanten versturen. Zo lever je steeds de perfecte babyfoto’s af.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord