Weekendje weg? Kies een thema om te fotograferen!

Hoe maak je een weekendje weg extra leuk als je van fotograferen houdt? Daag jezelf uit door een thema uit te kiezen! Als je altijd dezelfde aanpak kiest, kom je misschien in een sleur.

Breng iedere keer dat je een weekend op reis gaat variatie aan in je thema. Je zult ontdekken dat je ineens heel anders tegen de wereld aankijkt en met verrassend mooie foto’s thuiskomen. We geven je hier alvast een aantal suggesties voor thema’s om je fantasie te prikkelen.

Kies een thema

Thema 1: bloemen


Als je van de natuur houdt is het fotograferen van bloemen een erg leuk thema. Je kunt bijvoorbeeld mooie plaatjes maken van velden met zonnebloemen, tulpen of koolzaad. Wie weet kom je wel langs prachtige bloementuinen of ga je voor close-ups van vrolijke exemplaren in de berm langs het wandelpad.

Een eenvoudige paardenbloem, een klaproos of de bloemen van het klein kaasjeskruid, kun je overal tegenkomen. Het thema is ook erg leuk om te combineren met het fotograferen van je reisgenoten of andere personen die je pad kruisen.

Stop voor de foto bijvoorbeeld een bloem in het haar van je vriendin of laat je vriend in dat veld met wilde bloemen poseren.

Thema 2: tassen


Ga je op een stedentrip? Kies dan eens voor het thema tassen. In de stad kom je namelijk echt allerhande soorten tassen tegen. Je zult je verbazen over de grote diversiteit qua kleuren, materialen en vormen.

Fotografeer bijvoorbeeld die knappe meid met trendy handtas dames. Of maak een originele foto van die vlotte zakenman en zijn reistas op wielen. Wellicht valt je oog op de zwierige clutches van de dames op dat leuke dansfeest.

Het thema tassen fotograferen is dan een mooie aanleiding voor een praatje en een foto. Wie weet komt er wel een romantische avond uit voort.

Thema 3: brillen


Het thema brillen biedt je ook tal van mogelijkheden om andere foto’s te maken dan normaal. Er zijn immers vele verschillende monturen en soorten.

Zo heb je onder andere zonnebrillen, leesbrillen en feestbrillen. Je kunt ze fotograferen als ze iemands neus staan, maar ook als ze ergens op een tafeltje liggen. De mogelijkheden zijn kortom eindeloos.

Thema 4: boten


Heb je een hotel geboekt in een waterrijke omgeving? Dan is de kans groot dat er boten in alle soorten en maten te vinden zijn. Denk aan roeibootjes, zeilschepen, rondvaartboten en woonarken.

Fotografeer ze vanaf de wal of ga aan boord en maak daar creatieve foto’s. Het kan om een rustige compositie gaan van een aangemeerde sloep of juist om actiefoto’s van het hijsen van de zeilen.

Thema 5: schoenen


Met het thema schoenen kun je ook ontzettend interessante foto’s maken. Het leuke hierbij is dat je vaak gedwongen zult zijn dichter bij de grond te fotograferen. Dit biedt je de kans om te experimenteren met een perspectief dat je anders misschien niet zo gauw zou kiezen.

Fotografeer bijvoorbeeld maar eens schuin omhoog als je naast de voeten van je partner op de grond ligt.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.128 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord