Ontvang het boek de Straatfotobijbel en laat jouw straatfoto beoordelen - Nu 149 euro voordeel! Word nu lid!

Zo kun je mooie foto's van je interieur schieten

Door foto's te schieten kun je een ruimtes permanent vastleggen. Heb je een persoonlijke interieur blog? Of houd je ervan om interieurs vast te leggen? Dan kun je creatieve verhalen vertellen over je persoonlijkheid en de desbetreffende ruimte.

Wanneer je mooie fotoís van een interieur wilt maken, is het fijn als dit er ook prachtig uitziet. Wil jij weten welke delen van het huis interessant zijn om vast te leggen? En hoe je deze ruimtes kunt inrichten? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Canon camera laptop

Leg de eetkamer vast


Door foto's te schieten van de eetkamer kun je een mooie een unieke sfeer vast te leggen. Dit is immers de plek waar er van maaltijden genoten wordt en fijne gesprekken gevoerd worden. Bij het schieten van deze ruimte is het goed om op te letten op het overbrengen van je persoonlijkheid en de stijl van de ruimte.

Voordat je begint met foto's maken, is het belangrijk dat je de eetkamer hebt ingericht op basis van jouw wensen en behoeften.

Vind je het lastig om jouw visie tot leven te brengen? Dan kun je ervoor kiezen om het internet te raadplegen. Je kunt dan gebruik maken van Google of Pinterest.

Door hier gebruik van te maken kun je mooie plaatjes opslaan en deze gebruiken voor het indelen van een moodboard. Vervolgens kun je met deze moodboards aan de slag. En geen zorgen! Je hoeft niet een groot budget te hebben.

Met meubels, zoals goedkope eetkamerstoelen kun je een mooi plaatje creŽren. Daarna is het tijd om echt aan de slag te gaan. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de belichting, scherptediepte en sluitertijd. Dit kun je doen door de foto's in de gewenste camera-stand te schieten.

Foto's schieten in de tuin


Het is goed om voor ogen te hebben welk verhaal je wilt vertellen en hoe je dit het beste kunt communiceren. In de tuin kunnen prachtige foto's geschoten worden, omdat je meer ruimte hebt om esthetisch aangename plaatjes te schieten.

Dit kun je doen door jouw tuin om de toveren tot een sprookje. Kies voor mooie planten en bloemen die elkaar complimenteren, om een goede basis te creŽren. Daarna kun je dit aanvullen met een tuinhuis, omdat dit een waardevolle toevoeging voor elke tuin is.

Let hierbij op het type materiaal en de uitstraling van de tuinhuis. Maak de tuin af met een mooie tuinset, accessoires en decoratie en je kunt aan de slag!

Kortom, je kunt prachtige foto's schieten van de eetkamer of van de tuin. Hierbij is het belangrijk dat het interieur van de tuin en de eetkamer er naar wens uitziet, want op deze manier kun je jouw persoonlijkheid het beste op de foto overbrengen.

Houd rekening met de belichting, sluitertijd en scherptediepte van de camera. Wanneer je dit goed voor ogen hebt, kun je esthetisch aangename beelden creŽren.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord