Ontvang het boek de Straatfotobijbel en laat jouw straatfoto beoordelen - Nu 149 euro voordeel! Word nu lid!

Zo maak jij de beste foto's met je smartphone

De camera's van onze smartphones worden steeds beter en zijn tegenwoordig prima geschikt om mooie foto's te maken. De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat onze mobiele telefoons uitgerust zijn met hoogwaardige camera's die steeds meer functies bieden en een steeds betere beeldkwaliteit leveren.

Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen hun smartphone tegenwoordig gebruiken als een volwaardige camera. Uiteraard is het niet in alle gevallen ter vervanging van bijvoorbeeld een Canon spiegelreflex, maar in de basis kom je ook met een smartphone een heel eind.

Heb je wel een professionele camera thuis? Dan is een goede inboedelverzekering afsluiten via Alpina.nl een verstandige keuze. Mocht er dan iets gebeuren, dan is je camera in ieder geval wel verzekerd.

Omdat steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van de camera van hun smartphone, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee jij de beste foto’s maakt.

iPhone

Zorg dat de lens schoon is


Het klinkt logisch, maar je zult niet de eerste zijn die een smerige lens heeft, waardoor de foto’s niet scherp zijn. Eén van de belangrijkste dingen die je dus moet doen voordat je begint met fotograferen, is het schoonmaken van de lens van je telefoon.

Door regelmatig de lens schoon te maken, voorkom je vlekken en stof op de foto's. Dit kan de kwaliteit van de foto's beïnvloeden. Maak de lens regelmatig schoon met een zachte doek of een speciale lensreiniger.

Ga aan de slag met de focus- en belichtingsinstellingen


Onze telefoon beschikt over allerlei verschillende opties. Waaronder dus ook de focus- en belichtingsinstellingen die handmatig kan worden aangepast.

Door de focus handmatig in te stellen, kun je het object dat je wilt fotograferen scherp in beeld brengen en de achtergrond onscherp maken voor een mooi 'bokeh-effect'. Daarnaast kun je door het aanpassen van de belichting de lichtinval beter regelen en voorkomen dat de foto's te donker of te licht worden.

De HDR functie


De HDR-functie op je smartphone kan een enorm verschil maken bij het maken van foto's met veel contrast. HDR staat voor High Dynamic Range, wat betekent dat het de verschillende lichtniveaus in een foto in evenwicht brengt.

Dit zorgt ervoor dat zowel de lichte als de donkere delen van een foto goed belicht zijn. Dit resulteert in foto's met meer detail en levendigheid.

Tot slot


Het fotograferen met je smartphone is dus voor veel dingen prima geschikt. Hierbij kun je denken aan een dagje met het gezin naar een pretpark of dierentuin of wanneer je op vakantie gaat. Wil je professionele foto's, dan is het aan te raden je smartphone in te ruilen voor een echte camera.

Vergeet daarbij niet een goede verzekering af te sluiten, want ook op vakantie kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Omdat je tegenwoordig zowel je inboedelverzekering, als allerlei andere verzekeringen online kunt vergelijken, heb je vaak met een paar drukken op de knop een keurig overzicht van de opties en ook de bijbehorende prijzen.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord