Elja Trum

Adobe fotografenbundel tijdelijk met korting!

dinsdag 12 augustus 2014, 09:09 door | 10.910x gelezen | 36 reacties

Sinds de introductie van Adobe's Creative Cloud fotografiebundel ben ik al enthousiast gebruiker. Voor wie nog niet om was, heeft Adobe nu een speciale aanbieding. Tot 29 augustus kun je namelijk de 'Creative Cloud voor Fotografen'-bundel afsluiten voor slechts 9,99 euro per maand.

Je bespaart dus mooi een paar euro op de normale prijs van 12,29 euro (inclusief BTW) per maand. Dat is bijna dertig euro korting in het eerste jaar. De actieprijs is één jaar geldig (de periode waar je ook het lidmaatschap voor afsluit). Daarna betaal je de standaard prijs van 12,29 euro per maand. Maak je nog geen gebruik van Adobe's Creative Cloud, dan lijkt me dit een goed moment om in te stappen..

» Creative Cloud lidmaatschap afsluiten

Wat krijg je?


Met het Creative Cloud voor Fotografen lidmaatschap krijg je toegang tot de volledige versies van Photoshop CC en Lightroom. Eigenlijk alles wat je als fotograaf aan software nodig hebt voor het selecteren, archiveren en het bewerken van je foto's. Zolang je lidmaatschap loopt krijg je elke update op de software automatisch binnen en werk je dus altijd met de laatste versie en nieuwste mogelijkheden.

Sinds de introductie van Creative Cloud beperkt Adobe het uitbrengen van nieuwe mogelijkheden ook niet meer tot eens in de anderhalf jaar: met regelmaat worden er nieuwe features toegevoegd. Je hebt dan dezelfde dag nog de nieuwe updates in huis.

Met het lidmaatschap kun je ook gebruik maken van Lightroom Mobile. Dit is een Lightroom versie voor gebruik op je iPad of iPhone. Via je cloud lidmaatschap kun je foto's synchroniseren met Lightroom op je desktop en ze zo op je iPad of iPhone op de bank of onderweg selecteren of bewerken.

Adobe cc aanbieding

Misverstanden over Creative Cloud


Hoewel de naam 'Creative Cloud' wellicht anders doet vermoeden, krijg je met het pakket gewoon de software lokaal op je eigen computer. Je hebt dus gewoon complete installaties en hoeft niet verbonden te zijn met internet om ermee te kunnen werken (wel minimaal één keer per maand zodat je lidmaatschap gecontroleerd kan worden).

Voor sommige fotografen is er bij het Creative Cloud lidmaatschap de angst dat ze niet meer bij hun foto's kunnen wanneer ze niet langer het lidmaatschap kunnen of willen betalen. Sinds kort blijft Lightroom echter gewoon grotendeels bruikbaar na het aflopen van je lidmaatschap. Alleen het bewerken van foto's (en het bekijken van je foto's in de kaartmodule) werkt dan niet langer. Je archief doorzoeken en foto's exporteren blijft gewoon mogelijk.

Lees ook ons eerdere artikel over de grootste misverstanden over Creative Cloud.

Creditcard


Om een lidmaatschap te nemen op Creative Cloud voor Fotografen heb je een creditcard nodig. Mocht je niet in het bezit zijn van een creditcard, dan kun je het beste eerst je eigen bank benaderen. Vaak kost een creditcard nog geen 20 euro per jaar.

Ook kun je kiezen voor andere aanbieders, zoals de ANWB. Zij bieden een creditcard aan voor slechts 12 euro per jaar. Een alternatief kan ook een prepraid creditcard zijn.

Let erop dat je niet kiest voor gespreide afbetaling van je creditcard, dan ga je stevige rentes betalen. Als je gewoon elke maand je creditcard betalingen laat afschrijven van je rekening zijn er geen extra kosten naast de jaarlijkse vergoeding.

Adobe cc alles voor fotografen

Creative Cloud ervaringen?


Zelf ben ik wel een tevreden gebruiker van het Creative Cloud voor Fotografen programma. Ik heb zelfs twee lidmaatschappen aangezien ik drie computers gebruik (werk, thuis en laptop). In vergelijking met de tarieven die Adobe vroeger rekende vind ik de Creative Cloud voor Fotografen erg betaalbaar.

Ik ben echter ook benieuwd naar jullie ervaringen. Heb je al een Creative Cloud lidmaatschap? Laat weten in de reacties wat je de voor- en nadelen vindt. Heb je nog geen Creative Cloud lidmaatschap? Laat weten waarom niet.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

36 reacties

 1. Harry
  Harry schreef op dinsdag 12 augustus 2014 om 11:00

  Ik ben al ruim een jaar nu aangesloten en heb dus de iets duurdere versie, maar het is zeker als fotograaf een voordeel. Altijd de laatste updates beschikbaar. Ik werk zelf alleen met Photoshop in dit geval.

 2. omaflits
  omaflits schreef op dinsdag 12 augustus 2014 om 11:49

  ik bezit LR4 en Photoshop C6. Kan ik deze naast de Creative Cloud-bundel gebruiken ? Of zou dit teveel vragen van mijn laptop ?

 3. Kees
  Kees schreef op dinsdag 12 augustus 2014 om 12:01

  ik gebruik photoshop cs6 met Bridge en de bijhorende rawconvertor. Je hebt het hier over lightroom 5. Zit bij photohop cc ook bridge en de rawconverot

 4. Chantal
  Chantal schreef op dinsdag 12 augustus 2014 om 12:11

  Is er een toegevoegde waarde indien je zelf al beschikt over de programma's? Stel ik wil overgaan op creative cloud kan ik dan m'n huidige bibliotheek overzetten dat je weet?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Acties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord