Elja Trum

Weekend met BTW koopjes

vrijdag 28 september 2012, 23:34 door | 5.709x gelezen | 7 reacties

Aanstaande maandag, 1 oktober, gaat het BTW tarief omhoog. Van 19 naar 21 procent. Dat levert in de praktijk natuurlijk niet echt schokkende verschillen op, maar de BTW verhoging wordt door een aantal bedrijven aangegrepen om wat interessante acties te houden. Zo kun je dit weekend voor een goede prijs je apparatuur uitbreiden.

De twee procent verhoging komt in de praktijk neer op in plaats van 119 euro voor een product 121 euro betaald. Twee euro meer op elke 119 euro; dat is op zich te overzien. Wil je toch al iets gaan aanschaffen dan bespaar je wel een paar euro door dat morgen nog even te doen.

19 btw

De Mediamarkt en Kamera Express grijpen de BTW verhoging ook aan voor een actie waarbij wel meer voordeel te behalen is. Zij geven dit weekend op veel producten 15,97 procent korting zodat het bedrag uit komt op wat normaal de exclusief BTW prijs zou zijn.

Met een dergelijke korting kan het al snel een paar honderd euro schelen wanneer je een prijzig objectief of body wilt aanschaffen. Bij Kamera Express is het aantal producten waarop de korting geldt wel beperkt (en wordt er ook gewerkt met op is op).

Uiteraard is het slim om voor aanschaf nog even te controleren of je het product niet ergens anders alsnog goedkoper kunt krijgen..


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Martin
  Martin schreef op zaterdag 29 september 2012 om 09:50

  Viel me wel op dat Mediamarkt de prijs van de 5DIII eerst heeft verhoogd naar 3300 :-(

 2. femke
  femke schreef op zaterdag 29 september 2012 om 10:13

  Mooie acties inderdaad.
  Maar het aanbod bij Kamera Express in de aanbieding is erg beperkt.

  En bij mediamarkt is bijna niets meer op voorraad.
  Gisteren nog (op de 1e actie dag) geprobeerd een 70-200mm f2.8 VR II aan te schaffen, maar ze zijn er in heel NL niet meer. Ook online niet meer te krijgen.

  Erg jammer, want het prijs verschil is behoorlijk met die korting!

 3. Marcel
  Marcel schreef op zaterdag 29 september 2012 om 12:49

  Ook gekeken naar de mediamarkt maar geen koopjes kunnen vinden. De prijzen die vergeleek met pricewatch bij tweakers bleken bij mediamarkt nog steeds hoger te zijn dan andere aanbieders in het land.

  Ik kan bevestigen dat de prijs van de 5D mk3 nog voor de actie nog onder de 3000 euro was. Het is een wassen neus van de mediamarkt die 19% actie.

 4. Marcel
  Marcel schreef op zondag 30 september 2012 om 15:39

  Ik lees net dat de Canon 5D MKII een rebate heeft 400 dollar en waarschijnlijk zal ook hier binnenkort een prijsdaling komen van het voorlaatste model van de 5D.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Acties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord