Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adv: Fotowedstrijd: I love fotografie!

maandag 10 juni 2013, 09:27 door | 6.528x gelezen | 23 reacties

Ben je nog op zoek naar een leuke betaalde fotografie opdracht? Wellicht kun je aan de slag met een opdracht voor zorgverzekeraar PNOzorg. Deze specialist in zorgverzekeringen voor mensen die werken in de media en in de creatieve branche zoekt via een fotowedstrijd een fotograaf voor de opdracht die zij hebben liggen.

De wedstrijd heeft een open inschrijving, dus iedereen kan meedoen. De prijs is een fotografie-opdracht ter waarde van 7.500 euro (inclusief BTW). Drie weken lang kunnen fotografen (professioneel of amateur) strijden om een plek in de top 9 door hun eigen werk te laten zien.

Hoe gaat het in zijn werk?


Schrijf je in op de Facebookpagina. Daar speelt de wedstrijd zich af, tot aan de finale. Bij inschrijving upload je eigen foto's als inzending. Daarna is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk stemmen en likes verzamelt. Dit kun je natuurlijk bereiken door je inzending te delen met je Facebook-netwerk, familie en collega's.

De wedstrijd duurt drie weken, opgesplitst in drie keer een week. Elke week heeft drie finalisten: twee op basis van likes en stemmen en één dankzij een wildcard van de jury. Na drie weken zijn er dus negen finalisten die doorgaan naar de finaleronde: een gesprek met de jury.

Wat zoekt PNOzorg?


PNOzorg zoekt een fotograaf die hun kernwaarden vastlegt op beeld. Die kernwaarden zijn creativiteit, vrijheid en levenslust. Hoe je dat doet mag je helemaal zelf bepalen. Belangrijk is dat het opvalt, dat het eigenzinnig is. Het moet beeld zijn dat de doelgroep van PNOzorg raakt. Die doelgroep is creatief Nederland, mensen die werken in de (online) media, reclame- en televisiewereld.

Ter inspiratie kan je alvast kijken op de weblog van de communitymanager van PNOzorg. Deze communitymanager is de stem van PNOzorg die contact onderhoudt met de creatieve sector. Zo heb je een beetje een idee hoe de communicatie-uitingen van PNOzorg zijn.

Pnotalent

Iedereen kan meedoen


Het bijzondere van deze wedstrijd is, dat het gaat om een open inschrijving voor een betaalde opdracht. In plaats van een 'gevestigde' fotograaf in te schakelen, kiest PNOzorg voor de wedstrijdvorm waardoor elke fotograaf in Nederland een kans maakt op deze opdracht.

De gedachte hierachter is dat PNOzorg naast het bieden van zorgverzekeringen, van betekenis wil zijn voor de doelgroep. En deze daar waar mogelijk kansen biedt om zich verder te ontwikkelen. Voor jou wellicht een mooie gelegenheid om je professionele fotografiecarrière een impuls te geven.

De voorwaarden


 1. De wedstrijd begint op 10 juni 2013
 2. De Facebookpagina voor deze contest vind je hier
 3. Bereid je netwerk alvast voor: deel straks je inzending met je Facebook-vrienden, familie, kennissen, en collega's
 4. Je mag minimaal zes en maximaal negen foto's uploaden
 5. Als je bestaand werk instuurt, let er dan op dat deze foto's niet eerder gepubliceerd zijn
 6. De prijs is een betaalde opdracht ter waarde van 7.500 euro inclusief BTW, die bestaat uit het maken van veertig rechtenvrije beelden voor de beeldbank van PNOzorg.

Dit is een gesponsorde posting via BlogMij.
Photofacts heeft een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van dit artikel.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

23 reacties

 1. Arthur Wittendorp
  Arthur Wittendorp schreef op maandag 10 juni 2013 om 21:27  | reageer

  Wel even goed de kleine letters lezen van de voorwaarden om mee te doen!!

  Artikel 24: Kandidaat beschikt over – indien van toepassing - een geldige VAR-verklaring en inschrijving bij de KvK.
  Dit betekend dat de hobbyfotografen al uitgesloten zijn van deelname!!

  Artikel 29: Alle inzendingen worden eigendom van PNOzorg en worden niet geretourneerd.
  Dit betekend dat je als fotograaf afstand doet van de auteursrechten van de door jouw gemaakte foto's!

  Ik doe in ieder geval niet mee!!!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 10 juni 2013 om 21:30  | reageer

  @Arthur; altijd goed om op de algemene voorwaarden te letten!

  Ik ben geen jurist, maar volgens mij kunnen ze niet zomaar auteurrechten afnemen, die houd je altijd zelf. Wat ze precies wel en niet mogen met je foto's is me dan ook niet helemaal duidelijk.

 3. Arthur Wittendorp
  Arthur Wittendorp schreef op maandag 10 juni 2013 om 22:10  | reageer

  @Elja, ik ben zelf ook geen jurist! Maar ik ben hier wel uiterst voorzichtig mee. Er staat letterlijk dat zij eigendom krijgen over het fotografisch materiaal. Het lijkt mij dat zo'n partij moeilijk kan gaan doen als ik de foto's, die ik ingestuurd zou hebben, zelf ook commercieel in zou zetten.

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 10 juni 2013 om 23:18  | reageer

  @Arthur:
  - artikel 24: een inschrijving bij de KvK is zo gedaan en een VAR is vervolgens ook zo aangevraagd, als je zou winnen.
  - artikel 29: als jij een dergelijke serie foto's maakt voor een bedrijf is het de doodnormaalste zaak dat ze ze exclusief kunnen gebruiken en jij ze dus niet nog eens aan een concurrent verkoopt uiteraard. Dus dat lijkt me ook niet echt een issue?

 5. arthur Wittendorp
  arthur Wittendorp schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 10:18  | reageer

  @Erik
  Het klopt dat een inschrijving KVK incl. VAR zo geregeld is.
  Met artikel 29 wordt volgens mij niet bedoeld zoals jij het uitlegd. Als ik een overeenkomst met een klant sluit, dan klopt het helemaal wat je schrijft. Ik lever een dienst aan de klant die mij daarvoor betaald. Dat je een exlusiviteit hierin afspreek lijkt me logisch.
  Als ik, in dit geval, mijn foto's instuurd voor een wedstrijd, dan lijkt mij dit niet zo logisch. Ik wil die foto's ook voor andere (commerciële) doeleinde kunnen gebruiken. Deze algemene voorwaarden zeggen, in optiek, dat dit miet mag.

  Als iemand een (jurridisch) goede uitleg heeft hoor ik dit graag!! vrolijk

 6. Linda
  Linda schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 11:24  | reageer

  Als de winnaars degenen met de meeste stemmen zijn, kun je je sowieso afvragen of het hier wel om de kwaliteit van de foto's gaat.....

 7. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 11:41  | reageer

  @arthur: Ah, dus ook als je niet wint. Ik dacht dat het puur ging om het eindwerk, de beelden die je maakt als winnaar. Tja, dat vind ik wel wat dubieus inderdaad, want ik denk inderdaad dat het is zoals je het zegt. Zijn er juristen in de zaal? Of communitymanagers van PNOzorg, dat mag ook...

  @Linda: Mee eens. En sterker nog, de strijd lijkt me al redelijk gestreden als ik het puntenverloop zo bekijk. De nummer 1 zit nu - na 1 dag! - al bijna op 900 stemmen, tegen 133 voor de nummer 2. Ook dat vind ik wel wat dubieus, eerlijk gezegd...

 8. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 11:47  | reageer

  Over het stemverloop staat het volgende (in de reacties door PNOzorg) op Facebook:


  "Wekelijks winnen de twee personen met de meeste stemmen een plek in de finale en geven wij een wildcard weg. De negen finalisten laten we op gesprek komen en daaruit kiezen we een fotograaf die de opdracht wint."

  "Iedere week op zondagnacht resetten we de scores. Dan kan er opnieuw gestemd worden. De profielen van de finalisten staan dan op inactief, die kunnen geen stemmen meer verdienen."


  Dat scheelt in ieder geval weer voor wat betreft de kwaliteit van de foto's!

 9. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 12:10  | reageer

  Toch een wedstrijd met haakjes en een minimale (luie) investering.

  Lees ook dit wat in het verlengde ligt: http://www.photographytalk.com/photography-articles/3276-clients-to-run-away-from-know-from-their-pick-up-lines?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+PhotographytalkcomPhotographyArticles+%28PhotographyTalk.com+%7C+Photography+Articles+RSS+Feed%29

 10. Charlotte
  Profiel  Charlotte schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 15:01  | reageer

  Hm, ik vraag me af of, zelfs binnen een app, deze like-actie wel mag volgens de Facebook regels, maar dat terzijde.

  Auteursrecht overdragen kan alleen via een akte. Dat is een ondertekend geschrift. Algemene Voorwaarden zijn daarvoor dus niet voldoende.
  Waarom trouwens niet gewoon een exclusieve licentie?

  Artikel 17 onder a is ook wel humorvol. Je mag geen beelden insturen waar 'beeldrechten' op rusten? A. Beeldrechten bestaan niet. Althans niet in juridische zin. B. Als ze er auteursrechten mee bedoelen dan zijn er verdomd weinig foto's die ingestuurd kunnen worden. Dan moet het dus een nieuwe (zie andere regels) foto zijn, die zo onorigineel is dat er geen auteursrecht op kan rusten...
  En dan onder c. beelden die naar oordeel van PNO blablabla. Tsja eh, dat kan ik niet eerder weten dan dat ik ze ingezonden heb, toch? Dus moeten ze eigenlijk iets regelen waarom ze het weer mogen verwijderen, niet waarom je het niet in zou mogen zenden.

  Artikel 18 ook zo fijn. Heb je niet gewonnen, dus geen financiele vergoeding, gaan ze toch je beelden twee jaar lang gebruiken. (zie ook art. 29)

  Artikel 24, nog zoiets, rechtenvrij. Het auteursrecht was toch al overgedragen (art 29)? Ze bedoelen dat je geen morele rechten mag handhaven? Zeg dat dan! Nu weet ik niet wat rechtenvrij is. Ook dat bestaat namelijk niet.
  Vervolgens wordt er later pas een overeenkomst gesloten en gaat bij discrepantie tussen deze algemene voorwaarden en de overeenkomst, de algemene voorwaarden bij de overeenkomst voor. Dat klinkt alsof dat weer andere algemene voorwaarden zullen zijn.

  Artikel 28: welke disclaimer dan?

  Artikel 31 "Als we nog iets vergeten zijn vullen we dat naar eigen inzicht wel verder aan, zoals dat ons op dat moment goed uitkomt, ook als dat negatiever uit blijkt te pakken dan de overige bepalingen uit deze voorwaarden".

  Nah, ik zie maar af van deelname.

 11. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 15:05  | reageer

  @ Charlotte: Goed verhaal, helder!
  In principe is het geen like-actie, maar een stem-actie, dus zouden ze daar volgens mij wel door de Facebook-ballotage moeten komen, voor zover ik die voorwaarden ken.

 12. Charlotte
  Profiel  Charlotte schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 15:36  | reageer

  @Erik Je mag de functies van Facebook niet gebruiken voor een wedstrijd. Liken is zo'n functie. Ik weet alleen even niet zeker uit mijn hoofd of je daar nou omheen mocht als het geheel zich dan in zo'n app afspeelde.

 13. Arthur Wittendorp
  Arthur Wittendorp schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 16:29  | reageer

  @Charlotte
  Idd helder verhaal. De voorwaarden zijn dusdanig vaag dat ik ook besloten mijn 'zorgvuldig' gemaakte foto's niet u stuur!!

 14. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 16:30  | reageer

  @Charlotte: Klopt, maar in principe verzamel je hier dus geen likes, maar is er (binnen de app dus) een stem-knop bij elke fotograaf/foto/inzending. En dat is dan volgens mij wel volgens de regels.

 15. Hilde Halvorsen
  Hilde Halvorsen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 17:22  | reageer

  Ik zeg... "professionele likkers" inschakelen en klaar ben je! Ben ik niet zo voor!!!

 16. hilde Halvorsen
  hilde Halvorsen schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 17:24  | reageer

  Ik bedoelde professionele LIKERS.. niet likkers... vrolijk sorry!

 17. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 11 juni 2013 om 18:59  | reageer

  @Hilde in eiders eigen taal hebben die woorden toch dezelfde betekenis.

 18. Benny
  Profiel Benny schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 14:24  | reageer

  Stemmen én likes...!?

  Bah!!!

  Er wordt geen eens naar kwaliteit gekeken. Weer een "leuke" manier om aan goed gelovige, carrière tijgers te komen...

  Dat dit hier geplaatst wordt.

  Benny

 19. Benny
  Profiel Benny schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 14:27  | reageer

  Dat we als beroepsfotografen verdomme nog zo met ons laten sollen!!!

  Word weer eens een eenheid man, fotografen. Er is totaal geen eenheid meer. "God voor ons allen en ieders voor zich." Ja, ja...

  Tijd dat de wildgroei aan fotografen gestopt wordt, zodat er weer EERLIJKE CONCURRENTIE is.

 20. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 14:47  | reageer

  @ Benny:
  in die laatste alinea spreek je jezelf wel een beetje tegen natuurlijk knipoog

 21. Benny
  Profiel Benny schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 15:15  | reageer

  Martin,

  In wat voor zin bedoel je dat ik mij tegen spreek?

  Soms, moet je weleens fel reageren. vrolijk Ik vind, dat er wel degelijk een wildgroei aan fotografen is. Waarom, zou men dat willen? Er is toch niet voor iedereen werk in een verzadigde markt. Waarom, zou je dan de markt laten verzadigen...?

  Maar van bovenstaande fotowedstrijd, kreeg ik figuurlijke kots nijgingen. Hi, hi! vrolijk

  Benny knipoog

 22. martinphili
  Profiel martinphili schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 16:47  | reageer

  Wat ik bedoel is:
  met het stoppen van wildgroei aan fotografen schep je belemmeringen voor een groep.
  als het ware: zij mogen niet en jij mag wel.
  Dat is in essentie geen eerlijke concurrentie.

  Ik vraag me ook af of dat stoppen van wildgroei überhaubt iets zal helpen. Er zijn veel meer zaken die de oude marktsituatie verstoord hebben.
  Maar ik voel je pijn, dat is zeker.

 23. Benny
  Profiel Benny schreef op zaterdag 15 juni 2013 om 17:16  | reageer

  Martin,

  Ik bedoel niet: Zij mogen niet en ik wel. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

  Ik denk, dat we met z'n allen al te laat zijn, wat betreft de fotografie in z'n beroep gezien. Vroeger, kwam men (bij veel beroepen) voor elkaar op. Nu niet meer, helaas. Alleen wanneer je een échte eenheid bent als beroepstak, dan sta je sterk.

  Als ik zie hóe veel mensen hun eigen fotograaf (noemen is wat anders dan zijn) noemen, dan springen de tranen me figuurlijk in de ogen. Ik vind dat het vak fotografie niet meer als vak wordt gezien, terwijl het toch echt wel een vak is. Een soort discriminatie van het vak.

  De wildgroei zal zonder overheids ingrijpen zeker niet tot stilstand komen, en ik denk ook dat het al wat laat is.

  Ik heb het volgens mij al eens eerder gezegd en heb me daar bij sommigen ook niet al te populair mee gemaakt, maar ik ben tegen vrijemarktwerking, omdat het ongezonde concurrentie oproept. Kijk alleen al maar eens in de zorg, of wat denk je van multinationals -wij betalen 32%, 42% of 52% inkomstenbelasting: hun slechts 1,8% of zoiets via allerlei constructie omdat de mazen in de wet het mogelijk maken.

  Maar ieder z'n mening hierover.

  Benny

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord