Elja Trum

Adv: Fotowedstrijd: I love fotografie!

maandag 10 juni 2013, 09:27 door | 5.989x gelezen | 23 reacties

Ben je nog op zoek naar een leuke betaalde fotografie opdracht? Wellicht kun je aan de slag met een opdracht voor zorgverzekeraar PNOzorg. Deze specialist in zorgverzekeringen voor mensen die werken in de media en in de creatieve branche zoekt via een fotowedstrijd een fotograaf voor de opdracht die zij hebben liggen.

De wedstrijd heeft een open inschrijving, dus iedereen kan meedoen. De prijs is een fotografie-opdracht ter waarde van 7.500 euro (inclusief BTW). Drie weken lang kunnen fotografen (professioneel of amateur) strijden om een plek in de top 9 door hun eigen werk te laten zien.

Hoe gaat het in zijn werk?


Schrijf je in op de Facebookpagina. Daar speelt de wedstrijd zich af, tot aan de finale. Bij inschrijving upload je eigen foto's als inzending. Daarna is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk stemmen en likes verzamelt. Dit kun je natuurlijk bereiken door je inzending te delen met je Facebook-netwerk, familie en collega's.

De wedstrijd duurt drie weken, opgesplitst in drie keer een week. Elke week heeft drie finalisten: twee op basis van likes en stemmen en één dankzij een wildcard van de jury. Na drie weken zijn er dus negen finalisten die doorgaan naar de finaleronde: een gesprek met de jury.

Wat zoekt PNOzorg?


PNOzorg zoekt een fotograaf die hun kernwaarden vastlegt op beeld. Die kernwaarden zijn creativiteit, vrijheid en levenslust. Hoe je dat doet mag je helemaal zelf bepalen. Belangrijk is dat het opvalt, dat het eigenzinnig is. Het moet beeld zijn dat de doelgroep van PNOzorg raakt. Die doelgroep is creatief Nederland, mensen die werken in de (online) media, reclame- en televisiewereld.

Ter inspiratie kan je alvast kijken op de weblog van de communitymanager van PNOzorg. Deze communitymanager is de stem van PNOzorg die contact onderhoudt met de creatieve sector. Zo heb je een beetje een idee hoe de communicatie-uitingen van PNOzorg zijn.

Pnotalent

Iedereen kan meedoen


Het bijzondere van deze wedstrijd is, dat het gaat om een open inschrijving voor een betaalde opdracht. In plaats van een 'gevestigde' fotograaf in te schakelen, kiest PNOzorg voor de wedstrijdvorm waardoor elke fotograaf in Nederland een kans maakt op deze opdracht.

De gedachte hierachter is dat PNOzorg naast het bieden van zorgverzekeringen, van betekenis wil zijn voor de doelgroep. En deze daar waar mogelijk kansen biedt om zich verder te ontwikkelen. Voor jou wellicht een mooie gelegenheid om je professionele fotografiecarrière een impuls te geven.

De voorwaarden


 1. De wedstrijd begint op 10 juni 2013
 2. De Facebookpagina voor deze contest vind je hier
 3. Bereid je netwerk alvast voor: deel straks je inzending met je Facebook-vrienden, familie, kennissen, en collega's
 4. Je mag minimaal zes en maximaal negen foto's uploaden
 5. Als je bestaand werk instuurt, let er dan op dat deze foto's niet eerder gepubliceerd zijn
 6. De prijs is een betaalde opdracht ter waarde van 7.500 euro inclusief BTW, die bestaat uit het maken van veertig rechtenvrije beelden voor de beeldbank van PNOzorg.

Dit is een gesponsorde posting via BlogMij.
Photofacts heeft een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van dit artikel.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

23 reacties

 1. Arthur Wittendorp
  Arthur Wittendorp schreef op maandag 10 juni 2013 om 21:27

  Wel even goed de kleine letters lezen van de voorwaarden om mee te doen!!

  Artikel 24: Kandidaat beschikt over – indien van toepassing - een geldige VAR-verklaring en inschrijving bij de KvK.
  Dit betekend dat de hobbyfotografen al uitgesloten zijn van deelname!!

  Artikel 29: Alle inzendingen worden eigendom van PNOzorg en worden niet geretourneerd.
  Dit betekend dat je als fotograaf afstand doet van de auteursrechten van de door jouw gemaakte foto's!

  Ik doe in ieder geval niet mee!!!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 10 juni 2013 om 21:30

  @Arthur; altijd goed om op de algemene voorwaarden te letten!

  Ik ben geen jurist, maar volgens mij kunnen ze niet zomaar auteurrechten afnemen, die houd je altijd zelf. Wat ze precies wel en niet mogen met je foto's is me dan ook niet helemaal duidelijk.

 3. Arthur Wittendorp
  Arthur Wittendorp schreef op maandag 10 juni 2013 om 22:10

  @Elja, ik ben zelf ook geen jurist! Maar ik ben hier wel uiterst voorzichtig mee. Er staat letterlijk dat zij eigendom krijgen over het fotografisch materiaal. Het lijkt mij dat zo'n partij moeilijk kan gaan doen als ik de foto's, die ik ingestuurd zou hebben, zelf ook commercieel in zou zetten.

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 10 juni 2013 om 23:18

  @Arthur:
  - artikel 24: een inschrijving bij de KvK is zo gedaan en een VAR is vervolgens ook zo aangevraagd, als je zou winnen.
  - artikel 29: als jij een dergelijke serie foto's maakt voor een bedrijf is het de doodnormaalste zaak dat ze ze exclusief kunnen gebruiken en jij ze dus niet nog eens aan een concurrent verkoopt uiteraard. Dus dat lijkt me ook niet echt een issue?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord