Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografieweekend; Vlieland door de Lens

dinsdag 13 maart 2012, 23:57 door | 6.711x gelezen | 0 reacties

Heb je zin in een lekker weekendje op waddeneiland Vlieland waarbij je gelijk mee kunt doen aan één of twee fotografiecursussen, dan is Vlieland door de Lens wellicht iets voor je. Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 april ben je welkom op het eiland voor de cursussen Landschap, Macro en Vogels.

Het idee is dat fotografen een totaalbeleving geboden wordt; de theorie gecombineerd met de praktijk. Dat zal inhouden dat de cursussen midden in de natuur zullen worden gegeven en na een uur of anderhalf wordt het tijd om het geleerde in de praktijk te oefenen.

Landschap


Bij het thema Landschap ga je naar de Vliehors op Vlieland. Dit is de zandplaat aan het westelijke deel van het eiland en wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Een indrukwekkende plek met ruige natuur. De plaat staat bij erg hoog water onder water en ziet er dus nooit hetzelfde uit. Je zult naast de zoutwater vegetatie ook veel aangespoelde materialen tegen komen.

Op deze plaat wordt een tent neergezet die plaats biedt aan 20 personen. Midden in de natuur zal de cursus worden gegeven. Zodra deze voorbij is staan de terreinwagens klaar om het hele gezelschap te vervoeren naar een paar interessante plekken waar iedereen onder begeleiding van de docent de gelegenheid krijgt om mooie foto's te maken en vragen te stellen.

Vlieland door de Lens

Macrofotografie


De tweede cursus heeft als thema Macrofotografie. Deze cursus vindt plaats in de kroonspolders (zoutwaterpolders). De macrofotograaf zal helemaal los kunnen gaan en ook de landschapsfotograaf zal zich hier niet vervelen. Na de cursus zal een rondleiding worden gegeven samen met de docent en een kenner van het gebied.

Vogelfotografie


De laatste cursus is Vogelfotografie. Op Vlieland hebben de vogels weinig natuurlijke vijanden en daarom zijn ze ook in grote getalen aanwezig. Ook hier zal de cursus in de natuur worden gegeven. De exacte locatie hangt af van de locatie van de vogels. Het grote voordeel van het eiland is dat achtergronden nooit worden ontsierd door windmolens, snelwegen en auto's. Er zijn zelfs geen stoplichten.

Vlieland door de Lens houdt het midden tussen reguliere workshops waarbij je geen gelegenheid hebt om het geleerde in de praktijk te brengen en de georganiseerde foto-excursies (naar het buitenland) die voor vele amateurs toch een brug te ver is. Ook voor een niet fotograferende partner is het leuk om aan het arrangement deel te nemen omdat er op het eiland genoeg andere interessante bezienswaardigheden zijn in het dorp of in de natuur.

Je bent er het hele weekend uit, maar de cursussen zelf zijn alleen op zaterdag. Zo heb je dus ook nog tijd over om het eiland zelf te bewonderen. Je kunt deelnemen aan één of twee thema's. Je kunt zelf bepalen hoe druk je het die zaterdag hebt met fotograferen.

De arrangementen gaan door bij voldoende inschrijvingen. Het is geen basiscursus fotografie, dus er wordt van je verwacht dat je wel enige kennis hebt. Je moet bijvoorbeeld wel weten hoe je handmatig het diafragma in stelt.

Deelname kost 99 euro voor één cursus en 129 voor twee cursussen. Je moet dan nog wel zelf je overnachting regelen. Wil je dat ook uit handen geven dan kun je voor 170 euro extra twee overnachtingen boeken. Bij de prijs is een huurfiets inbegrepen.

Kijk voor meer informatie op de website van Vlieland door de Lens. Let op; de navigatie voor meer informatie vind je onderaan de pagina.

Dit is een gesponsorde posting.
Photofacts heeft een vergoeding ontvangen voor het plaatsen van dit artikel.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord