Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Redactie

Handig: een apparatuur-deelplatform speciaal voor fotografen!

dinsdag 8 januari 2019, 09:18 door | 5.039x gelezen | 0 reacties

Waarschijnlijk herken je het als fotograaf. Je wilt soms apparatuur eerst even uitproberen voor je het aanschaft. Of je hebt het alleen maar voor die ene specifieke shoot nodig en om het nou daarvoor alleen te kopen...

Ander typisch voorbeeld: je eigen gear die best vaak ongebruikt in je tas blijft. Toch zonde. Wat er miste was een gemakkelijke en veilige mogelijkheid om er op die manier geld mee te verdienen. Gearbooker kan dan een uitkomst zijn.

Via dit 'Airbnb achtige' deelplatform huren en verhuren fotografen en andere creatieven onderling hun gear. Je huurt er bijvoorbeeld camera's, lenzen, flitsers en andere fotoapparatuur, maar ook drones, beamers, VR brillen en audio of video-apparatuur.

Omdat het platform (van de makers van PicturePresent, een site voor de verkoop van je foto's) al ruim anderhalf jaar in Nederland en sinds kort ook in BelgiŽ actief is, vind je er al een erg ruim aanbod aan spullen, zelfs meer dan 3500 locaties door het hele land.

Onderin deze blog lees je hoe Photofacts-lezers er tijdelijk speciaal van kunnen profiteren met 10 euro starttegoed.


Voordelen: financieel en sociaal


Eigenaren van apparatuur verdienen met de verhuur een leuk zakcentje bij. Voor huurders zijn er weer andere voordelen. Zo kun je als fotograaf vaak gewoon in je eigen buurt terecht in plaats van bij een commercieel verhuurbedrijf die vaak alleen in enkele grote steden te vinden zijn.

Ook hebben ze daar niet altijd de gewenste apparatuur beschikbaar. Bovendien is de kans groot dat het ook nog eens voordeliger is om apparatuur via Gearbooker te huren. Verhuurders bepalen namelijk zelf hun huurprijzen.

Daarnaast is er natuurlijk ook het sociale aspect: je komt in verbinding met 'soortgenoten'. De interactie met andere creatieven zorgt voor een uitbreiding van je netwerk en mogelijk ook voor nieuwe samenwerkingen of opdrachten.

Verzekering en veiligheid


In de startfase van het platform is het idee tijdens een aantal fotobeurzen voorgelegd aan fotografen. Zij reageerden erg enthousiast. Men was vooral benieuwd naar de verzekering van de apparatuur. Dat heeft het platform als eerste opgepakt.

Er werd een verzekeraar gevonden, die erg thuis is in het verzekeren van apparatuur en die enthousiast was om mee te werken. Gearbooker werkt met de 'vervangingswaarde' in plaats van de gebruikelijke (maar vaak tegenvallende) 'dagwaarde' zodat, mocht er iets vervelends gebeuren, je in elk geval iets gelijkwaardigs ervoor terug kunt kopen.

Ook heeft Gearbooker een aantal geavanceerde veiligheidsopties ingebouwd die helpen het onderlinge vertrouwen te vergroten. Denk aan een grondige achtergrondcheck van alle huurders, een review-systeem voor huurder en verhuurder en een koppeling met social media accounts. Ook worden ID bewijzen gecheckt.

Deelplatform fotografen


Hoe werkt het?


Het werkt als volgt: een fotograaf die zijn apparatuur wil verhuren, maakt een account op het platform en wordt door het systeem handig geholpen bij het aanmaken van zijn of haar 'listings': zowel foto's als categorie, merk en verhuurprijzen worden al automatisch aangedragen.

Als zich vervolgens een huurder meldt, krijg je als verhuurder daarvan direct bericht. De verhuurder heeft vervolgens de touwtjes in handen. Wanneer je de huur om wat voor reden dan ook niet ziet zitten of de periode komt net niet uit, dan kun je net zo makkelijk annuleren.

Hoeveel levert het op?


Op de website staat een rekentool Bij apparatuur met een totale waarde van 3 duizend euro dat 5 keer maand wordt verhuurd, zou men jaarlijks zo'n 2500 euro kunnen verdienen. Toch al snel 2 mooie nieuwe lenzen, zou je zeggen.

In hoeverre is dit een realistisch voorbeeld is, is natuurlijk afhankelijk hoeveel interesse er is voor je apparatuur en hoe vaak je je verzoeken kunt accepteren maar snel rekenen leert dat het inderdaad mogelijk is. Het platform geeft je op hun blog handige tips hoe je je eigen verhuur kunt stimuleren.

Deelplatform fotografen


Verzending ook mogelijk


Mocht je iets willen huren van een verhuurder van wat verder weg, dan biedt Gearboooker een ingebouwde verzendoptie. Zo wordt het huren eigenlijk net zo makkelijk als webwinkelen en ben je niet meer afhankelijk van het aanbod in je directe omgeving.

Verhuur door apparatuurmerken


Ook sluiten zich steeds meer apparatuurmerken aan bij Gearbooker, zoals Sigma, Zeiss, Tamron, Samyang, Lensbaby en Eizo. Zo kunnen gebruikers eenvoudig een camera, lens of beeldscherm huren om deze eens te proberen voordat ze het kopen.

Voor deze merken biedt het platform een uitstekende kans om hun nieuwe producten rechtstreeks aan de gebruiker ter test aan te bieden. Een soort van 'try before you buy'.

Tevreden gebruikers


Nu het platform enige tijd in de lucht is, valt er een balans op te maken: zijn gebruikers tevreden?

Afgaande op de reviews is dat inderdaad het geval: zo'n 95% van de gebruikers beoordeelt elkaar na afloop van de boeking met minimaal 4,5 sterren van 5. Zeker de moeite waard dus om het zelf eens te proberen.

Meer informatie kun je vinden op: gearbooker.com.

Tijdelijk 10 euro gratis huurtegoed


Speciaal voor Photofacts lezers die het eens willen proberen biedt Gearbooker nu voor een gelimiteerde periode 10 euro gratis huurtegoed.

Start je account via deze link en er staat al direct 5 euro starttegoed voor je klaar. Als je daarna mailt naar Gearbooker onder vermelding van deze blog, zorgen zij dat dit wordt verhoogd naar 10 euro (deze actie geldt tijdelijk).

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Advertorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord