Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bezoek de Fotofair + Photofacts Academy actie (50 euro voordeel - ook voor thuisblijvers)

dinsdag 22 september 2020, 09:18 door | 4.360x gelezen | 2 reacties

Aankomend weekend wordt op Landgoed Duynenwater, vlak bij Eindhoven, de Fotofair gehouden. Deze fotografiebeurs is dit jaar de enige die doorgaat, uiteraard volledig aangepast aan de Corona maatregelen.

Op de beurs vind je verschillende fotomomenten waar je zelf kunt fotograferen. Je apparatuur meenemen is dus slim. Ook zijn er diverse workshops en kun je apparatuur proberen (en kopen).

Je bezoek is waarschijnlijk het leukst als je ook één of meerdere workshops boekt. Daar betaal je een klein bedrag voor, maar de toegang is dan gratis.

De opzet is wel een stuk kleiner én ruimer dan de afgelopen jaren. Er is geen kassaverkoop bij het terrein, dus je moet van te voren online je kaartje bestellen.

Photofacts Academy actie!


Ook wij staan weer op de beurs en verzorgen tijdens de twee beursdagen verschillende workshops (Portret en Strobist, Sport en Photoshop). Natuurlijk hebben we bij onze stand een leuke beursactie.

Niet iedereen zal de mogelijkheid hebben om langs te komen op de beurs. Vandaar dat we nu ook een online Fotofair actie hebben. Je kunt nu de komende week lid worden met 50 euro voordeel.

In plaats van 139 euro voor een jaarlidmaatschap, betaal je nu tijdelijk slechts 109 euro. Bovendien krijg je gratis het boek De Fotografiebijbel cadeau ter waarde van 20 euro.

» Direct lid worden (gratis boek + 30 euro korting)

Photofacts Academy + Fotografiebijbel


Photofacts Academy


Photofacts Academy is de Netflix voor fotografen. Er staan meer dan 75 online trainingen op onze site. Als lid krijg je direct toegang tot alle cursussen en bovendien verschijnt er ook elke maand een compleet nieuwe cursus. Die kun je ook direct bekijken.

De inspirerende cursussen bestaan uit video's en foto-opdrachten.

Je krijgt dan een jaar lang toegang tot al onze online video trainingen voor fotografen. We hebben inmiddels meer dan 75 verschillende cursussen beschikbaar en elke maand voegen we een nieuwe cursus toe.

Wat je favoriete onderwerp ook is, we hebben altijd wel trainingen waar je het nodige van op kunt steken. Een populaire training is bijvoorbeeld 'Starten met Fotografie', waar Nando Harmsen je de basis van fotografie duidelijk uitlegt.


Ook de Lightroom en Photoshop trainingen zijn erg populair. Zowel voor beginners als gevorderde nabewerkers valt er het nodige te ontdekken in praktische en concrete tips. Ook alternatieve pakketten zoals NIK Software en Luminar krijgen aandacht.


Als portretfotograaf kun je je hart ophalen aan flink wat trainingen, zowel voor het fotograferen van portretten met natuurlijk als met flitslicht.


Ook voor creativiteit hebben we interessante trainingen, zoals die van Micky Hoogendijk over kunstfotografie of die van Bart Siebelink over het gebruiken van een verhaal in je foto's.


Voor mensen die liever de natuur ingaan hebben we cursussen landschapsfotografie van onder andere landschapsfotografen Bas Meelker en Bart Heirweg. En Johannes Klapwijk gaat in op macro- en herfstfotografie.


Voor wie nog nieuw is met het fotograferen van de natuur is de training Natuurfotografie voor Beginners een perfect uitgangspunt.


Tientallen experts


De cursussen nemen we op in samenwerking met specifieke experts in hun vakgebied. Zo zoeken we altijd de beste docent voor een bepaalde vorm van fotografie die het ook goed kan overbrengen. Erg veel dank gaat dan ook naar deze docenten!

We zijn ontzettend blij met de expertise van Nando Harmsen, Piet Van den Eynde, Frank Doorhof, Bas Meelker, Bart Siebelink, Micky Hoogendijk, Pascal Vandecasteele, Johannes Klapwijk, Marit Hilarius, Frederik Herregods, Johan Elzenga, Ashvin Ghisyawan, Bart Heirweg, Richard Terborg, Colijn van Noort, Joel Grimes, Asim Bari, Bart Heemskerk, Rob Dijkstra, Michiel Buijse, Maurice Jager, Nico Delmeire, Antonette de Groot, Amber de Jonge, Jan Paul Mioulet, Peter van Teeffelen, Jaqueline van de Weijer, Daan Schoonhoven, Arno ten Hoeve en André van Woerkom.

Photofacts Academy Experts


Deze experts helpen onze leden met hun enorme kennis en inspiratie aan meer plezier en nog betere foto's.

Vragen stellen


Als je vragen hebt tijdens het volgen van een cursus, dan kun je die altijd stellen onder aan elke video die je kijkt. Ook kun je natuurlijk de kennis van onze andere leden aanspreken via het forum en zijn we ook bereikbaar per mail voor vragen.

Ook kun je foto's insturen bij de foto-opdrachten die aan veel van de cursussen gekoppeld zitten. Wij en andere leden kunnen dan feedback geven op je werk zodat je weet wat je nog kunt verbeteren.

De Fotografiebijbel


De Fotografiebijbel is een inspirerend boekwerk met 105 praktische tips voor fotografen. Vijf fotografen delen hun tips over 15 verschillende onderwerpen.

In het boek ontdek je bijvoorbeeld hoe je jouw camera helemaal naar je eigen wensen in kunt stellen, zodat je volledige controle hebt over de foto's die je maakt.

Ook ontdek je hoe je prachtige landschappen kunt vastleggen, ook als het weer eens een keer wat minder mooi is.

Macrofotografie tips in de Fotografiebijbel


Behalve fotografietips staan er ook concrete tips in over het bewerken van foto's zodat het ware meesterwerkjes worden. Zowel voor Lightroom, Photoshop als Luminar.

Het boek is nu een half jaartje te koop en op Bol.com zijn 32 recensies te vinden van het boek. De gemiddelde score is een 4,7 van de 5 sterren.

De Fotografiebijbel sluit perfect aan bij de videocursussen van Photofacts Academy. Het boek is dus een mooi naslagwerk, maar is ook uitstekend los van de cursussen door te nemen voor inspirerende tips.

» Direct lid worden (gratis boek + 30 euro korting)

Op de Fotofair zou je het boek natuurlijk overhandigd krijgen, maar nu nemen we de verzendkosten op ons.

Ondanks dat er gelukkig al weer steeds meer open gaat, is het natuurlijk nog steeds de bedoeling dat je ook nog veel thuis blijft. Dat geeft je in elk geval mooi de tijd om de online trainingen van Photofacts Academy te volgen. Lekker vanuit je eigen luie stoel.

Inclusief 30 euro korting


Als je nu lid wordt betaal je voor je jaarlidmaatschap geen 139 euro, maar slechts 109 euro.

Ben je al lid, dan kun je (alvast) je lidmaatschap met een jaar verlengen (je einddatum wordt met 12 maanden opgeschoven). Je ontvangt dan gratis het boek De Fotografiebijbel. Ook voor een verlenging betaal je -deze actieperiode- maximaal 109 euro.

Je jaarlidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Je zit dus nergens aan vast. Besluit je volgend jaar je lidmaatschap te verlengen, dan betaal je ook nooit meer dan je instapprijs. Als je nu lid wordt betaal je volgend jaar dus ook slechts 109 euro om opnieuw een jaar lang al onze videocursussen te kunnen bekijken.

» Direct inschrijven (jaarlidmaatschap + Fotografiebijbel cadeau)

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 22 september 2020 om 10:22  | reageer

  Aangezien ik tot de risicogroep (Corona) behoor en de regels in Nederland minder streng zijn dan hier in België, zal je mij daar niet zien. Ik wil geen risico lopen, omdat men in Nederland geen mondkapjes wil dragen op plaatsen waar veel publiek is.

 2. Robert van Hall
  Robert van Hall schreef op woensdag 23 september 2020 om 20:56  | reageer

  Wel gaaf dat de Fotofair doorgaat en ik had heel graag de presentaties van mijn collega-fotografen bijgewoond. Maar helaas hoor ik meervoudig tot risicogroepen en ik durf het gewoon niet aan nog...
  Hopelijk volgend jaar beter!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord