Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Bezoek deze week de Photokina

dinsdag 16 september 2014, 08:24 door | 4,355x gelezen | 3 reacties

Het is de week van de Photokina. Deze tweejaarlijkse beurs in Keulen, Duitsland is de grootste fotografiebeurs ter wereld. Veel merken hebben hun nieuwste producten net voor de beurs aangekondigd en je kunt ze zelf uitproberen op de beurs en tevens ruim 1.100 andere stands bezoeken.

De beurs is absoluut de moeite van het bezoeken waard, zeker omdat het ook relatief dichtbij is (zelf woon ik in het oosten van het land en ben ik er met anderhalf uur rijden). Aangezien de beurs erg groot is, is het slim om vooraf alvast te bepalen welke stands je wilt bezoeken. Dat kan via de Photokina website.

Apparatuur is een belangrijk onderdeel van de beurs, maar uiteraard zijn er ook vele leerzame sessies te volgen en kun je ook op verschillende plekken zelf aan de slag met je camera.

SAM 1363
De Sony stand op Photokina (nog in opbouw)

De beurs is vanaf vandaag geopend en je kunt er terecht vanaf 10:00 uur 's ochtends tot 18:00 uur 's avonds. De beurs is nog tot en met zondag 21 september open. Als je van plan bent te gaan dan is het slim om alvast online je kaartje te bestellen. Voor een toegangskaart voor één dag betaal je dan 29 euro in plaats van 46 euro op de beurs zelf.

Morgen bezoek ik zelf de beurs, dus wil je een indruk krijgen kom dan morgenavond (laat) nog even terug op Photofacts om te zien wat ik er van vond.

101 Tips voor Perfecte Portretfoto's

Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 16 september 2014 om 16:29

  @Elja, De goedkopere tickets zijn vanaf vandaag niet meer te krijgen!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 16 september 2014 om 17:09

  @gast; inderdaad, ik zie het nu ook.
  Dat is balen!

 3. Henk Heijnen
  Profiel Henk Heijnen schreef op dinsdag 16 september 2014 om 18:03

  Ja inderdaad jammer! (ik was vergeten in te loggen)

  Zaterdag en zondag zijn de goedkoopste dagen. Enkel ticket dan €23,00 (was 16,00) maar dan zal het ook wel erg druk zijn! Maar het is natuurlijk eigenlijk ook een vakbeurs.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.380 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.380 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.