Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Daan Schoonhoven

Bezoek PiXperience WOWscapes op 28 maart 2020

zaterdag 7 maart 2020, 13:31 door | 3.141x gelezen | 0 reacties

Wat zeg je bij het zien van een supermooie landschapsfoto? WAUW! Of op z'n Amerikaans: WOW ! Als fotograaf wil je niets liever dan WOW-foto's maken. Foto's waarbij alles klopt: de plek, het moment, sfeer, licht, compositie, kleur en zeggingskracht.

Logo en hoofdbeeld WoWscapes


Landschappen rennen niet voor je weg, maar dat betekent niet dat een goede landschapsfoto vanzelf komt aanvliegen. Er bestaat vaak een flinke kloof tussen dat spectaculaire moment buiten en hetgeen op je beeldscherm verschijnt.

Bij landschapsfotografie komt alles samen: techniek, voorbereiding, inzicht, visualisatie, doorzettingsvermogen, materiaal en nabewerking. Dat maakt deze vorm van fotografie complex en uitdagend, maar tegelijkertijd zo ontzettend boeiend.

Hoe doen andere fotografen dat? Hoe overwin je de technische hobbels, hoe kun je je foto's efficiënt voorbereiden, hoe zie je de potentie van een landschap, hoe kun je geluk afdwingen en wat is de optimale beeldbewerking?

Veel thema's zijn er in de afgelopen 10 jaar voorbijgekomen, maar nog nooit ging het over landschapsfotografie. Daarom: PiXperience WOWscapes, hét kennis- en inspiratie-event over landschapsfotografie.

Tientallen van de beste Nederlandse en Vlaamse landschapsfotografen doen een boekje open over hun werkwijze, visie, voorbereiding en nabewerking.

Van filosofische zoektochten en inspirerende visies tot praktische seminars en technische inzichten. Woodscapes, Seascapes, Nightscapes, Creascapes, Mountainscapes, Animalscapes, Wheatherscapes: alles komt aan bod tijdens PiXperience WOWscapes.

Gijs de Reijke DSC 7931 1024 copyright


Twee nieuwe boeken over landschapsfotografie


Tijdens PiXperience zullen liefst twee boeken worden gepresenteerd, simpelweg omdat we ongelooflijk veel inspiratie mee willen geven:

  • WOWscapes - Handboek voor spectaculaire landschapsfotografie door Albert Dros

  • WOODscapes - Handboek voor spectaculaire boslandschappen door Ellen Borggreve en Daniël Laan


Awardshow Groene Camera 2020


Tijdens het middagprogramma vindt de awardshow van de Groene Camera 2020 plaats. De Groene Camera is dé fotoprijs voor natuur- en landschapsfotografie uit de Lage Landen.

Fall paradise DSC06841 2019 ellen borggreve 1024


Praktische informatie


Geef je fotografie een boost en bezoek PiXperience. Stel je eigen programma samen uit drie parallelle programma's. Een bezoek aan de Professional Imaging beurs - de grootste fotografiebeurs van de Benelux - is inbegrepen in je ticket.

Voor de kosten hoef je het niet te laten: een hele dag voor slechts 42 euro. Parkeren en de pendeldienst vanaf station Nijkerk zijn gratis.
Congrescentrum Hart van Holland is een toplocatie waar dit event optimaal tot haar recht komt.

In verband met de verwachte belangstelling is het noodzakelijk van te voren een ticket te bestellen. Voor meer informatie en tickets: https://www.pixperience.org/

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Daan Schoonhoven

Over de auteur

Daan Schoonhoven initieert al langer dan twaalf jaar allerlei online initiatieven op het gebied van natuurfotografie onder de naam Pixfactory. Kenmerkend in al deze initiatieven is het faciliterende karakter voor natuurfotografen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.137 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord