Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Canon EOS Discovery 2008

vrijdag 31 oktober 2008, 19:46 door | 5.476x gelezen | 4 reacties

Op zaterdag 29 en zondag 30 november organiseert Canon opnieuw de gratis EOS Discovery dagen in Amersfoort. De insteek is 'breng jouw fotografie naar een hoger niveau' en Canon wil dat bewerkstellen met een serie gratis workshops door drie bekende fotografen en presentaties van Adobe, Apple en het NIDF. Vorig jaar hebben we hier ook een kijkje genomen en dat beviel wel.

Na een introductie door Canon's marketing director Hans Smittenaar kun de verschillende workshops volgen en natuurlijk ook even met de Canon camera's en objectieven spelen. Uiteraard zijn hierbij ook de Canon 5D mark II en Canon 50D aanwezig.

Fotograaf William Rutten verzorgt een workshop glamour/portret fotografie. Frits van Eldik verzorgt een workshop actiefotografie en bij Frans Hodzelmans kun je in de wereld van macrofotografie duiken. Daarnaast worden er nog meer workshops gegeven.

Op de speciale EOS Discovery website kun je je gratis aanmelden. Toen ik dit gisteren wilde proberen kon ik me voor nog maar een paar workshops opgeven, maar de site lijkt het nu beter te doen. Ik heb me aangemeld voor de worksop portret fotografie, actie fotografie en Adobe CS4. Je kunt ook zelf de tijden aangeven wanneer je de workshop wilt volgen.

EOS Discovery België
Ook voor onze Belgische lezers wordt een EOS Discovery georganiseerd (in Brussel). Hier vallen de dagen op vrijdag 21 en zaterdag 22 november. Fotograaf Bert Stephani (we hebben 'm hier al vaker genoemd) zal daar workshops verzorgen. Tevens kun je hier ook de Canon producten uitproberen.

Verder zijn er helaas geen workshops in België. Blijkbaar is de opzet wat kleiner dan in Nederland. Ik moet zeggen dat ik wel geneigd ben de Belgische variant ook te bezoeken; een workshop van Bert lijkt me erg interessant. Maar vier uur rijden voor alleen één uurtje workshop zou wat veel van het goede zijn.

Via twitter heb ik Bert gesproken en hij liet weten dat er eind dit jaar nieuwe workshops aan zitten te komen. Ik denk dus dat ik nog even wat extra geduld op breng en wacht op een volledige workshop van een dag.

Canon EOS Discovery

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op vrijdag 31 oktober 2008 om 20:30  | reageer

  Vorig jaar ben ik er ook geweest maar vond het toen een beetje tegen vallen maar wellicht is het nu beter. Ik heb me aangemeld voor de zondag. Als er nog photofacts lezers gaan graag. Laat het me maar weten.

 2. Bert Stephani X-Pose
  Bert Stephani (X-Pose) schreef op vrijdag 31 oktober 2008 om 23:25  | reageer

  Kleine correctie Elja:

  Ik heb daarstraks gehoord dat er in België ook een macrofotografie opstelling zal zijn, een hoekje om modellen te shooten en demonstraties over het fotograferen met wifi. Verder zal ik mijn workshops samen met iemand van Canon geven die voor het technische aspect zal instaan.

  Mijn eigen nieuwe workshops zullen idd naar het einde van dit jaar aangekondigd worden maar de workshops zelf zullen voor begin volgend jaar zijn.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 1 november 2008 om 00:02  | reageer

  Bedankt voor de aanvullingen, Bert.
  Klinkt goed. Voor wat betreft je workshops was ik er vanuit gegaan dat die begin volgend jaar zouden zijn. Alleen niet zo duidelijk opgeschreven. vrolijk

  @Besie; In elk geval weet je nu van te voren welke workshops je kunt volgen en kom je dus niet onverwacht bij een overvolle zaal te staan.

 4. dien
  Profiel dien schreef op zaterdag 1 november 2008 om 13:51  | reageer

  Bedankt voor de informatie...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord