Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Liesbeth van Asselt

Fotofestival Epe, het is bijna zover!

dinsdag 25 mei 2010, 22:20 door | 6.748x gelezen | 10 reacties

Wat als klein idee begon, is inmiddels uitgegroeid tot een festival van formaat. Het Fotofestival Epe heeft inmiddels het maximum aantal voorinschrijvingen bereikt. Dat hadden we als organisatoren niet verwacht! En altijd leuk: afgelopen zaterdag hadden we een groot artikel in de krant. Ik heb bewust geen reclame gemaakt voor het festival op Photofacts omdat ik dat niet gepast vind (ook al organiseren we het festival zonder winstoogmerk, en wordt een eventuele winst in een volgend festival gestoken). Maar het krantenartikel wil ik jullie toch niet onthouden.

Hieronder een samenvatting van het bewuste artikel:

EPE - FotoFestival Epe. De naam klinkt als een klok. Alsof het al jaren bestaat. Maar niets is minder waar. FotoFestival Epe beleeft zaterdag 29 mei zijn primeur. Toch is de belangstelling al op voorhand zo groot dat het festival geslaagd lijkt nog voordat het begint.

Tijdens het festival is een expositie te zien van fotografen Joop Luimes, Liesbeth van Asselt en Martin Hogeboom, het drietal dat het evenement organiseert. Maar belangrijker is wat er allemaal te doen is. De hele dag zijn er workshops en activiteiten voor mensen die graag fotograferen.

Organisatoren Fotofestival Epe


Op voorinschrijving zijn al vijfhonderd workshopplaatsen vergeven aan 250 belangstellenden. Vanwege de grote toestroom van belangstellenden is de voorinschrijving gestopt. 'We willen spontane bezoekers op de dag zelf ook graag gelegenheid geven een workshop bij te wonen,' stelt het drietal.

Natuurfotograaf Liesbeth van Asselt, portret- en reportagefotograaf Joop Luimes en reclame- en bedrijfsfotograaf Martin Hogeboom hebben de handen ineen geslagen. De drie beroepsfotografen uit Epe hebben contact gezocht met Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, waar het festival gehouden wordt.

Spandoek


'Op het FotoFestival Epe kunnen mensen in ťťn dag leren een betere foto te maken. Wat we willen is de passie voor fotograferen delen. Delen met collega-fotografen en met hobbyfotografen.'

Het festival gaat zaterdag 29 mei om 10.15 uur van start en duurt tot 17.00 uur (terrein vanaf 9.30 uur open voor inschrijving voor de workshops voor mensen die zich niet voorinschreven). Het vindt plaats bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11, entree 9 euro.

Artikel geschreven door Hemmy van Reenen van de Stentor.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Liesbeth fotografeert met haar bedrijf stapfoto.nl voor websites en social media van bedrijven. Daarnaast verzorgt ze al sinds 2004 (vooral creatieve) workshops zoals lightpainting, flitsen, werken met ledlicht en lichtvormers, portretfotografie, high speed, long exposure en paintsplash. Daarnaast is er een Stapfoto vakgroep voor gevorderde fotografen.

10 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 25 mei 2010 om 22:23  | reageer

  Gelukkig had ik wel alvast wat reclame gemaakt voor jullie. knipoog

  Ik baal echt dat ik er aanstaande zaterdag niet bij kan zijn. In elk geval heel veel plezier en ik verwacht natuurlijk een uitgebreid verslag op Photofacts!

 2. DaniŽl
  DaniŽl schreef op dinsdag 25 mei 2010 om 23:22  | reageer

  Ik heb een vraagje over het Fotofestival, het lijkt mij namelijk leuk om langs te komen maar zal zoals het er nu naar uitziet niet aan een workshop mee doen.
  Wat kan ik dan van het Fotofestival verwachten?
  Het is misschien een erg open vraag maar ben benieuwd of het dan toch de moeite waard is.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 26 mei 2010 om 03:15  | reageer

  Lijkt me een mooi initiatief dat de moeite van een bezoek waard is. Ook de stoomcursus 'hoe wordt ik een betere fotograaf' is voor veel mensen natuurlijk een trigger. Wat ik erg jammer vindt is de kwalitatief zeer matige foto van de drie fotografen in dit artikel.

 4. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 26 mei 2010 om 15:55  | reageer

  @Daniel: op het terrein is van alles te doen: je kunt onze expositie bekijken, steltlopers fotograferen evenals vuurspuwers, een jazzband, een dansgroep, modellen (o.a. op oldtimer vrachtwagentje), ezels, de muzikant met het kleinste podium van Nederland en zwaardvechters. Allemaal houden ze rekening met het doel van deze dag: fotografen de mogelijkheid bieden om een mooie foto van ze te maken. Er is ook een kleine studio ingericht door Multiblitz waar je modellen kunt fotograferen. Verder zijn er nog wel workshopplekken te vergeven, maar dan moet je er wel vroeg bij zijn, uiterlijk om 9.30 uur dus!

  @Tony: kranten hebben tegenworodig bijna geen fotografen meer in dienst. Er wordt van uit gegaan dat journalisten ook kunnen fotograferen.........

  @Elja: dat verslag gaan we regelen!

 5. Arno
  Profiel  Arno schreef op donderdag 27 mei 2010 om 00:20  | reageer

  @Liesbeth: Als je dat vooraf al weet dan is het toch geen enkel moeite om met een statief en je eigen camera op tijd ingesteld een betere foto te nemen want de foto is inderdaad zeer matig en die tweede is helemaal scheef of de boerderij staat scheef vrolijk

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 27 mei 2010 om 17:56  | reageer

  Arno. Voor een goede PR-foto moet je een echte fotograaf huren. Zeker als fotograaf moet je dat doen, vind ik eigenlijk. vrolijk Je moet voor zo'n foto bovendien de regie niet uit handen geven en dat is nu wel gebeurd.

 7. Remco
  Profiel  Remco schreef op vrijdag 28 mei 2010 om 06:42  | reageer

  Heel veel succes! Ik ben op Pinkpop dus helaas kan ik niet komen kijken..

 8. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op maandag 31 mei 2010 om 15:32  | reageer

  @Arno: Die tweede zie ik meer als een ongelukkige poging om een creatief perspectief te hanteren.

 9. Arno
  Profiel  Arno schreef op maandag 31 mei 2010 om 17:34  | reageer

  @Casper: volgens mij had de fotograaf gewoon teveel gedronken vrolijk

 10. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 1 juni 2010 om 16:54  | reageer

  @Arno
  Maar volgens Liesbeth hebben kranten (bijna) geen fotografen meer in dienst. Dat moet dan een dronken journalist zijn geweest. En zelfs nuchter kunnen die geen fatsoenlijke foto maken...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord