Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Liesbeth van Asselt

Fotofestival Epe in de startblokken

zaterdag 8 oktober 2011, 23:17 door | 6.592x gelezen | 13 reacties

Een in eerste instantie als klein festival geboren idee dat nu al is uitgegroeid tot een festival van formaat! Afgelopen zaterdag, 1 oktober, startte de inschrijving van Fotofestival Epe. Het liep gelijk storm met inschrijvingen! Diverse fotografen delen tijdens dit festival hun passie voor fotografie met de bezoekers.

Naast organiserend fotograaf Liesbeth van Asselt (Stapfoto), hebben onder andere ook Martin Hogeboom, Mich Buschman, Klaas Jan van der Weij en Johan Elzenga hun medewerking toegezegd aan dit festival. In totaal zijn meer dan twintig workshops en lezingen te volgen.

Workshop van Martin Hogeboom

Het programma is gevarieerd van opzet: workshops op het gebied van dierenfotografie, portret-, naakt-, macro-, podium- en flitsfotografie. Lezingen over Urban Exploring, HDR, Lightroom en zwart-wit fotografie. Verder portfoliobesprekingen (neem dus uw foto's mee!), bodypainting en de mogelijkheid om modellen te fotograferen rond oldtimers. Voor het hele programma kunt u terecht op de website fotofestivalepe.nl.

Cora en Jack

Zowel op het podium als op het festivalterrein is steeds wat te doen. Op het festivalterrein komt u bijvoorbeeld modellen en muzikanten tegen die zich graag laten fotograferen. In de kapschuur is een expositie van organiserend fotografe Liesbeth van Asselt te zien.

Genoeg te doen en te beleven dus voor iedere fotografieliefhebber (vrijetijdsfotograaf èn professional, beginner èn gevorderde). Want dát is de bindende factor van dit Fotofestival: plezier hebben in fotografie!

Het festival speelt zich af op een bijzondere locatie, namelijk bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 te Epe. Alleen al deze locatie is een bezoek meer dan waard. De boerderij is nog net zo ingericht als vijftig jaar geleden, de loods staat nog vol oude werktuigen en de moestuin is een lust voor het oog.

Bloemenmeisje

Het festival vindt plaats op 26 mei 2012. Om bij dit spetterende festival aanwezig te kunnen zijn, moet men zich tevoren inschrijven via fotofestivalepe.nl. De entree voor dit festival bedraagt slechts 29,95 euro (inclusief BTW, parkeren en entree voor de museumboerderij). Hiermee kunt u zonder verdere bijbetaling meedoen aan alle programmaonderdelen!

Er is echter één restrictie bij de workshops en lezingen: vol is vol! Zodra een workshop volgeboekt is, wordt de inschrijfmogelijkheid hiervoor geblokkeerd. Wees er dus op tijd bij. Het festival gaat om 10.15 uur van start en duurt tot 17.00 uur (terrein open vanaf 9.45 uur).

Podium

Op de vrijdagavond voorafgaand aan het festival houdt Klaas Jan van der Weij een lezing. Hij toont ons die avond zijn spectaculaire sportfoto's. Wie Klaas Jan kent, weet dat hij een onderhoudend verteller is, dus we gaan een fantastische avond met hem beleven!

Wie deze avond mee wil maken kan zich alvast opgeven via info@stapfoto.nl. Let op: aanmelden voor deze lezing kan dus niet via de website! De entreeprijs voor deze avond bedraagt 10 euro. De avond vindt plaats op het festivalterrein bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 te Epe.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Liesbeth fotografeert met haar bedrijf stapfoto.nl voor websites en social media van bedrijven. Daarnaast verzorgt ze al sinds 2004 (vooral creatieve) workshops zoals lightpainting, flitsen, werken met ledlicht en lichtvormers, portretfotografie, high speed, long exposure en paintsplash. Daarnaast is er een Stapfoto vakgroep voor gevorderde fotografen.

13 reacties

 1. gast
  gast schreef op zondag 9 oktober 2011 om 21:40  | reageer

  Spam. Sorry hoor maak een leuk artikel als het festival is geweest. En Elja had een klein artikel geschreven dat er een festival aankomt en dat je een bedrage hebt gekregen. Heb die lap tekst zitten lezen en het enige wat ik dacht is SPAM. En dat vind ik de kwaliteit van deze website echt naar beneden halen

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 9 oktober 2011 om 22:19  | reageer

  Jammer dat je dat zo ziet, gast.
  Bij de vorige (eerste) editie van het festival is er ook een verslag van op Photofacts geschreven. Ook toen is vooraf het festival aangekondigd op Photofacts.

  Volgens mij is het Fotofestival Epe gewoon een erg leuke een leerzame dag die het vermelden op Photofacts meer dan waard is..

 3. Erik
  Profiel  Erik schreef op zondag 9 oktober 2011 om 22:55  | reageer

  Ongeacht of het goed is om te plaatsen of niet, ik vind het jammer dat Liesbeth dit zelf plaatst. Zeer jammer. Het komt op die manier heel erg over als reclame, terwijl het niet meer is dan een aankondiging zoals we die hier vaker zijn.

  Echter, als je als organisator zelf zoiets plaats, begeef je je, naar mijn idee, op enorm glad ijs. Wat mij betreft dus ook niet doen, bij mij schiet zoiets vaak in het verkeerde keelgat. Als je een aankondiging aan Elja overlaat en zelf een verslag schrijft komt het veel beter over knipoog

  Sorry dat ik het zeg, maar dit komt bij mij over als een verkapte vorm van reclame die er bij mij niet in gaat. Ik zou eerlijk gezegd nu niet snel meer hier naartoe gaan, ongeacht of het interessant is. De presentatie vind ik nu namelijk mager en dat komt door het simpele feit dat ik er niet van houd als mensen zichzelf aanprijzen en dat niet direct expliciet vermeld staat knipoog

  Tip dus voor de volgende keer, houd het in je achterhoofd wie wat plaats knipoog

  Succes met het evenement verder!

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 9 oktober 2011 om 23:48  | reageer

  Volgens mij is het gewoon een harstikke leuk festival waar veel te doen is en waar de drempel tussen professional en amateur heel erg laag is. Zeker de moeite waard om hier vooraf iets van te vermelden op photofacts en dan is Liesbeth daar de juiste persoon voor.

  Ik weet zeker dat ze een leuk stukje gaat schrijven als het festival weer voorbij is.

 5. tonv
  Profiel tonv schreef op maandag 10 oktober 2011 om 03:33  | reageer

  @Arno
  Helemaal mee eens Arno; het gaat een hartstikke leuk festival worden en het is in goede handen bij Liesbeth. Maar de post is wel schaamteloze reclame waar Photofacts zich mijns inziens niet voor leent.

 6. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op maandag 10 oktober 2011 om 08:12  | reageer

  Ik zie inderdaad het probleem niet. Als je als organisator enorme bergen energie steekt in het organiseren van een festival dat interessant is voor de gemiddelde lezer hier, dan wil je het toch ook bekend maken aan die lezer? Ik kan me voorstellen dat veel mensen dankzij dit artikeltje langs komen en daardoor een leuke dag hebben. Daar is toch niks mis mee?

 7. mecx
  Profiel mecx schreef op maandag 10 oktober 2011 om 10:26  | reageer

  Ach ja , je kunt overal wel een probleem van maken.......
  Ben het helemaal met Johannes Klapwijk eens. Zorg gewoon dat het een leuke dag wordt voor degene die geinteresseerd is. Klaar. vrolijk

 8. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op maandag 10 oktober 2011 om 10:35  | reageer

  Beste allen, ik heb inderdaad getwijfeld of ik dit artikel op Photofacts zou plaatsen. Maar omdat het een festival is zonder winstoogmerk en een aantal Photofacts collega's hun medewerking aan het festival verlenen, vond ik het kunnen. Temeer omdat ik de vorige keer de reactie kreeg dat ik te weinig ruchtbaarheid aan het festival gegeven had, waardoor men achter het net viste knipoog. Iemand anders het stukje laten plaatsen vind ik te gekunsteld. Dat kan wel met het verslag (is vorig jaar ook gebeurd) maar niet met de aankondiging m.i.

 9. Erik
  Profiel  Erik schreef op maandag 10 oktober 2011 om 10:37  | reageer

  Ik zal mijn reactie nog wat nader toelichten vanuit een citaat uit het stuk: "Naast organiserend fotograaf Liesbeth van Asselt (Stapfoto)"

  Als ik zoiets lees, en tegelijkertijd weet dat deze zelfde persoon het stuk schrijft, gaan bij mij al bijna de nekharen overeind staan. Ik vind het namelijk zo overkomen alsof de indruk moet worden gewekt dat iemand anders dan Liesbeth het schrijft. Waarom niet gewoon in de 1e persoon spreken en het dus over jezelf hebben? Ongeacht of het qua evenement leuk en goed is, dat geloof ik best. Ik vind het qua tekst op deze manier een verkeerd stukje reclame.

  Reclame opzich is niet verkeerd, het is hier relevant en kan dus hier geplaatst worden. Echter de manier waarop, daar geef ik feedback op en ik hoop van harte dat er iets met feedback gedaan wordt, daar is feedback voor knipoog

  Ik kan me dan ook bij Ton aansluiten, het is vast heel erg leuk zo'n festival, daar kan ik niet over oordelen, ik ben er nooit geweest. Maar de manier waarop er hier reclame voor wordt gemaakt vind ik niet kunnen.

  EDIT: geschreven voor Liesbeth's laatste reactie, misschien klopt dus niet alles. Houdt er dus even rekening mee dat ik die reactie te laat las knipoog

 10. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op maandag 10 oktober 2011 om 11:08  | reageer

  @Erik, nogmaals: het is niet bedoeld als reclame (dan had ik het inderdaad sneeky door iemand anders laten plaatsen), maar als service aan de Photofacts lezers die de vorige keer te laat waren met het reserveren van hun plaatsbewijs. Het Fotofestival zat toen namelijk al heel snel vol. Daarom het persbericht (vandaar Liesbeth van Asselt, Stapfoto) nu eerst op Photofacts geplaatst en pas daarna naar de overige pers gestuurd. Soms zit het glas ook half vol knipoog

 11. John
  Profiel John schreef op maandag 10 oktober 2011 om 19:59  | reageer

  @ Erik (niet om af te kraken maar om een tegenspraak aan het licht te brengen)
  quote 1 "Reclame opzich is niet verkeerd, het is hier relevant en kan dus hier geplaatst worden.

  quote 2 "De presentatie vind ik nu namelijk mager en dat komt door het simpele feit dat ik er niet van houd als mensen zichzelf aanprijzen en dat niet direct expliciet vermeld staat"

  quote 2 zegt "ik boos reclame slecht" quote 1 zegt reclame goed. Dat is een tegenstrijdigheid.

  Echter het artikel is opgezet als persbericht dat de persoon die het persbericht plaatst toevallig ook vermeld is in het bericht stoort mij voor geen meter. Zo werkt dat namelijk met persberichten. Daarbij is photofacts ook een journalistieke site met een beperkte doelgroep dus kan een persbericht geplaatst worden.

  Ik ga eens kijken of ik 26 mei kan!

 12. Erik
  Profiel  Erik schreef op maandag 10 oktober 2011 om 22:06  | reageer

  Excuus voor mijn schijnbare tegenstrijdigheid. Overigens is het geen echte tegenspraak als je het goed leest knipoog Ik heb het namelijk in de eerste quote over het feit van reclame dat niet verkeerd is. In het tweede geval heb ik het over reclame, gemaakt voor en door dezelfde persoon. Daar zit een wezenlijk verschil in knipoog

  Het is dus geen tegenstrijdigheid knipoog Ik heb dus ook niets tegen het aanprijzen van zulke evenementen, maar zoals ik in quote 2 zeg, wel tegen de manier waarop dat hier gebeurd knipoog

 13. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op dinsdag 11 oktober 2011 om 13:15  | reageer

  Tss, zie ik zomaar mezelf staan bij de workshop van Martin Hogeboom. Als ik dat zo terugzie dan denk ik: waar keek ik eigenlijk naar?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord