Liesbeth van Asselt

Fotofestival Epe in de startblokken

zaterdag 8 oktober 2011, 23:17 door | 4,656x gelezen | 13 reacties

Een in eerste instantie als klein festival geboren idee dat nu al is uitgegroeid tot een festival van formaat! Afgelopen zaterdag, 1 oktober, startte de inschrijving van Fotofestival Epe. Het liep gelijk storm met inschrijvingen! Diverse fotografen delen tijdens dit festival hun passie voor fotografie met de bezoekers.

Naast organiserend fotograaf Liesbeth van Asselt (Stapfoto), hebben onder andere ook Martin Hogeboom, Mich Buschman, Klaas Jan van der Weij en Johan Elzenga hun medewerking toegezegd aan dit festival. In totaal zijn meer dan twintig workshops en lezingen te volgen.

Workshop van Martin Hogeboom

Het programma is gevarieerd van opzet: workshops op het gebied van dierenfotografie, portret-, naakt-, macro-, podium- en flitsfotografie. Lezingen over Urban Exploring, HDR, Lightroom en zwart-wit fotografie. Verder portfoliobesprekingen (neem dus uw foto's mee!), bodypainting en de mogelijkheid om modellen te fotograferen rond oldtimers. Voor het hele programma kunt u terecht op de website fotofestivalepe.nl.

Cora en Jack

Zowel op het podium als op het festivalterrein is steeds wat te doen. Op het festivalterrein komt u bijvoorbeeld modellen en muzikanten tegen die zich graag laten fotograferen. In de kapschuur is een expositie van organiserend fotografe Liesbeth van Asselt te zien.

Genoeg te doen en te beleven dus voor iedere fotografieliefhebber (vrijetijdsfotograaf èn professional, beginner èn gevorderde). Want dát is de bindende factor van dit Fotofestival: plezier hebben in fotografie!

Het festival speelt zich af op een bijzondere locatie, namelijk bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse, Ledderweg 11 te Epe. Alleen al deze locatie is een bezoek meer dan waard. De boerderij is nog net zo ingericht als vijftig jaar geleden, de loods staat nog vol oude werktuigen en de moestuin is een lust voor het oog.

Bloemenmeisje

Het festival vindt plaats op 26 mei 2012. Om bij dit spetterende festival aanwezig te kunnen zijn, moet men zich tevoren inschrijven via fotofestivalepe.nl. De entree voor dit festival bedraagt slechts 29,95 euro (inclusief BTW, parkeren en entree voor de museumboerderij). Hiermee kunt u zonder verdere bijbetaling meedoen aan alle programmaonderdelen!

Er is echter één restrictie bij de workshops en lezingen: vol is vol! Zodra een workshop volgeboekt is, wordt de inschrijfmogelijkheid hiervoor geblokkeerd. Wees er dus op tijd bij. Het festival gaat om 10.15 uur van start en duurt tot 17.00 uur (terrein open vanaf 9.45 uur).

Podium

Op de vrijdagavond voorafgaand aan het festival houdt Klaas Jan van der Weij een lezing. Hij toont ons die avond zijn spectaculaire sportfoto's. Wie Klaas Jan kent, weet dat hij een onderhoudend verteller is, dus we gaan een fantastische avond met hem beleven!

Wie deze avond mee wil maken kan zich alvast opgeven via info@stapfoto.nl. Let op: aanmelden voor deze lezing kan dus niet via de website! De entreeprijs voor deze avond bedraagt 10 euro. De avond vindt plaats op het festivalterrein bij Museumboerderij Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 te Epe.

Liesbeth van Asselt

Over de auteur

Voor bedrijven richt ik me op reclamefotografie (website, social media en drukwerk). Voor particulieren verzorg ik fotografiecursussen en workshops fotografie. Zie stapfoto.nl. Daarnaast ben ik organisator van het tweejaarlijks Fotofestival Epe.

13 reacties

 1. gast
  gast schreef op zondag 9 oktober 2011 om 21:40

  Spam. Sorry hoor maak een leuk artikel als het festival is geweest. En Elja had een klein artikel geschreven dat er een festival aankomt en dat je een bedrage hebt gekregen. Heb die lap tekst zitten lezen en het enige wat ik dacht is SPAM. En dat vind ik de kwaliteit van deze website echt naar beneden halen

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 9 oktober 2011 om 22:19

  Jammer dat je dat zo ziet, gast.
  Bij de vorige (eerste) editie van het festival is er ook een verslag van op Photofacts geschreven. Ook toen is vooraf het festival aangekondigd op Photofacts.

  Volgens mij is het Fotofestival Epe gewoon een erg leuke een leerzame dag die het vermelden op Photofacts meer dan waard is..

 3. Erik
  Profiel  Erik schreef op zondag 9 oktober 2011 om 22:55

  Ongeacht of het goed is om te plaatsen of niet, ik vind het jammer dat Liesbeth dit zelf plaatst. Zeer jammer. Het komt op die manier heel erg over als reclame, terwijl het niet meer is dan een aankondiging zoals we die hier vaker zijn.

  Echter, als je als organisator zelf zoiets plaats, begeef je je, naar mijn idee, op enorm glad ijs. Wat mij betreft dus ook niet doen, bij mij schiet zoiets vaak in het verkeerde keelgat. Als je een aankondiging aan Elja overlaat en zelf een verslag schrijft komt het veel beter over knipoog

  Sorry dat ik het zeg, maar dit komt bij mij over als een verkapte vorm van reclame die er bij mij niet in gaat. Ik zou eerlijk gezegd nu niet snel meer hier naartoe gaan, ongeacht of het interessant is. De presentatie vind ik nu namelijk mager en dat komt door het simpele feit dat ik er niet van houd als mensen zichzelf aanprijzen en dat niet direct expliciet vermeld staat knipoog

  Tip dus voor de volgende keer, houd het in je achterhoofd wie wat plaats knipoog

  Succes met het evenement verder!

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 9 oktober 2011 om 23:48

  Volgens mij is het gewoon een harstikke leuk festival waar veel te doen is en waar de drempel tussen professional en amateur heel erg laag is. Zeker de moeite waard om hier vooraf iets van te vermelden op photofacts en dan is Liesbeth daar de juiste persoon voor.

  Ik weet zeker dat ze een leuk stukje gaat schrijven als het festival weer voorbij is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.787 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

47.787 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.