Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

PiXperience; evenement voor natuurfotografen

dinsdag 14 februari 2012, 19:18 door | 5.840x gelezen | 5 reacties

Natuurfotografie is een popualir onderwerp onder veel fotografen. De PiXperience speelt hier op in met een evenement voor iedereen met passie voor natuurfotografie. Gedurende de dag worden er lezingen, presentaties, workshops, demonstraties en seminars gehouden. Daarnaast is het een mooi moment om je passie te delen met andere natuurfotografen.

Programma


Het hoofdprogramma bestaat uit een aantal lezingen van fotografen. Zo zal Jan van der Greef over creatieve natuurfotografie presenteren. Arno ten Hoeve verteld over compositie waarbij hij zich vooral richt op juist het doorbreken van de standaard regeltjes. Eduard de Kam laat zien hoe je foto's met Lightroom kunt bewerken en Bas Meelker gaat het hebben over filmen met een spiegelreflex camera.

Ook worden de winnaars bekend gemaakt van 'Beste vogelfoto 2011' en 'Beste natuurfoto 2011'. Daarnaast zal ook het boek 'Praktijkboek vogelfotografie' gepresenteerd worden. Dit is inmiddels de achtste editie van het Birdpix boek. Ditmaal worden er niet alleen foto's getoond, maar wordt in het boek ook beschreven hoe je vogels fotografeert. Het vernieuwde boek moet een standaarwerk voor vogelfotografie gaan worden.

PiXperience

Naast het hoofdprogramma is er nog veel meer te doen. Zo zijn er seminars van Koss Dansen, Jelger Herder, Ron Offermans, Bart Heirweg en Paul van Hoof. Ook worden er gedurende de dag fotolezingen gegeven en worden er 'demonstructies' gegeven; workshops over specifieke aspecten en vormen natuurfotografie, zoals digiscoping en supermacro fotografie.

Uiteraard zijn er ook handelaren en fabrikanten aanwezig op de beurs; CameraTools, Adobe, Canon, Nikon, Sigma, Swarovski, Digitfoto Pro, Benro, Birding Breaks en stands van organisatoren Birdpix / Nederpix.

Fotograferen kan ook op de beurs bij het buitenprogramma. Hier zijn begeleide fotowandelingen en kunnen tuinvogels gefotografeerd worden

Prijs en locatie


De PiXperience vindt plaats op zaterdag 3 maart in NCB Naturalis in Leiden. Het programma begint om 10:00 uur. Je bent welkom vanaf 9:30 uur en rond 17:00 uur eindigt de dag. Ze adviseren om met het openbaar vervoer te komen.

De kosten voor de dag bedragen 25 euro voor bezoekers met een Pixpas en 30 euro zonder pixpas. Bezoek aan het NCB Naturalis is daarbij inbegrepen. Je kunt je hier aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Damien Franscoise
  Profiel  Damien Franscoise schreef op dinsdag 14 februari 2012 om 23:55  | reageer

  Ik heb mij ingeschreven, leuk! Gaan er nog anderen zodat we misschien een Photofacts meet-up kunnen doen?

 2. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op woensdag 15 februari 2012 om 07:42  | reageer

  Ik zie nergens staan op welke dag dit plaatsvindt. Zal vast wel ergens onder de links staan maar misschien is vermelding in het artikel handig? Vraag me verder af wat Swarowski bij een dergelijke dag moet doen. Lijkt The Voice wel. Klinkt verder zeker interessant.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 15 februari 2012 om 07:57  | reageer

  @Casper; goed punt, het is op zaterdag 3 maart, ik heb het toegevoegd.
  Swarovski maakt ook telescopen en verrekijkers. Vandaar dat je ze hier ook op deze dag tegen kunt komen. knipoog

 4. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op woensdag 15 februari 2012 om 09:03  | reageer

  Nooit geweten vrolijk Bedankt voor de info!

 5. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 15 februari 2012 om 10:12  | reageer

  Ik ga niet, het valt helaas samen met de libellen studie dag van de NVL (Nederlandse vereniging voor libellenstudie)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord