Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Richard Hijmering

Professional Imaging; een beurs met groothoek perspectief

dinsdag 19 februari 2008, 22:50 door | 9.124x gelezen | 4 reacties

Van 2 t/m 4 maart wordt er in het Nieuwegein Business Center (NBC) te Nieuwegein voor de achtste keer de vakbeurs Professional Imaging gehouden. Deze beurs is speciaal omdat het niet alleen is toegespitst op fotografie maar op alle aspecten van het grafische en fotografische vakgebied (zoals fotografen, lithografen, en DTPers). Dit houdt in dat er een heel breed scala aan kennis te vergaren is.

De doelgroepen van Professional Imaging zijn onder andere de professionele fotobranche, prepress-ondernemingen, AV- en printbedrijven maar er zullen ook een hoop interessante onderwerpen aan bod komen voor de professionele amateur.

Er presenteren zich aanbieders, leveranciers en dienstverleners op het gebied van de fotografische en grafische markt, creatie en creatiemiddelen, registratie, asset- en contentmanagement, crossmedia informatiemanagement, prepress, digitale output en diensten en producten op mediagebied. Om zoveel mogelijk kennis over te brengen worden er workshops, lezingen en demonstraties gegeven. Deelnemers zijn bijv. Adobe, Nikon, Canon, Kodak, Ilford, GP batteries, Epson, Foto Konijnenberg, Fotovakschool, La Cie en nog veel en veel meer. Veel besproken zijn al de workshops van Adobe over het gebruik van Photoshop CS3. Een goede kans om meer uit Photoshop te gaan halen.

Het is altijd goed om met andere vakgebieden te communiceren. Vaak bekijken ze een probleem met andere ogen waardoor zich andere oplossingen onthullen en veelal is de oplossing zelfs al aanwezig. Een goed voorbeeld, uit een heel ander vakgebied, zijn de algoritmes die zeebiologen nu gebruiken om individuele vissen (ik geloof haaien) via hun stippenpatroon te identificeren. Deze zijn namelijk afkomstig uit de sterrenkunde waar ze gebruikt worden om de positie aan de hemel te bepalen aan de hand van de sterren. Een beurs als Profesional Imaging lijkt mij dan ook een aanrader; Photofacts zal in ieder geval aanwezig zijn.

De toegang voor de beurs is gratis met gratis parkeren en je kan je aan melden via deze site. Hier kan je ook meer informatie vinden over de inhoud van de verschillende dagen.

omschrijving

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Richard Hijmering

Over de auteur

Richard is natuurkundige en fotografeert met een Nikon D70 en een analoge Nikon FM2n. Foto's door Richard kunt u bekijken op zijn website.

4 reacties

 1. Robert
  Robert schreef op woensdag 20 februari 2008 om 11:18  | reageer

  Ik hoop dat er wel mensen komen die professioneel met fotografie bezig zijn en hun netwerk willen vergroten. Apparatuurgeilers mogen wat mij betreft thuisblijven.

 2. Cor Jexo
  Profiel Cor Jexo schreef op woensdag 20 februari 2008 om 18:01  | reageer

  ja wrijf t r maar in ,ik zit dan voor werk in Finland
  Maar ik lees wel hoe t was

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 20 februari 2008 om 19:14  | reageer

  @Jeroen; Dat klinkt anders ook niet verkeerd!

 4. Richard Hijmering
  Profiel Richard Hijmering schreef op donderdag 21 februari 2008 om 09:25  | reageer

  Zover ik begreep is dat de beurs echt is opgezet om de mensen die werkzaam zijn in het grafische vakgebied tot elkaar te brengen. Dus kennis overdracht staat hoop op de agenda. Maar als je het nog een jaartje wilt uitkijken, Photofacts komt uiteraard met en artikel over onze bevindingen van de beurs nadat we zijn geweest.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord