Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Veluwse Fotodag 2019 - mijn ervaringen

dinsdag 24 september 2019, 15:30 door | 3.173x gelezen | 0 reacties

Ik bezocht zondag 22 september de Veluwse Fotodag 2019 en heb een enerverende dag achter de kiezen. Naast dat het qua weer een ideale dag was, heb ik ook nog eens veel opgestoken en foto's van burlende herten kunnen maken! In dit artikel mijn ervaringen.

Burlende herten veluwse fotodag


De dag begon vroeg, om 10:00 uur startte de eerste fietsexcursie door het park onder leiding van ťťn van de parkwachters. Hij leidde ons naar een aantal mooie en fotogenieke plekken waarbij je onder andere mooie tegenlichtopnames kon maken bij dode bomen op enorme zandverstuivingen. Hier en daar waren ook wat hertjes te zien.

Weinig tot geen fototips, veel zelf uitvinden, maar de omgeving leende zich daar wel naar!

Fietsexcursie Veluwse fotodag


Photofacts Academy had er een drukbezochte stand en het was leuk om daarnaast ook wat bekende gezichten te zien. Op de beurs was een leuk aanbod van fotoboeken (van onder andere Van Duuren Media), fotoreizen en allerlei camera's, apparatuur en toebehoren.

Veluwse fotodag pf stand


Veluwse fotodag pf stand 2


Het lezingen-aanbod was ook de moeite waard. Ik bezocht de lezing van PHOTO UNITED met spreker Mike Muizebelt, Tariq La Brijn en Adrian Kuipers. Het was jammer dat er wat overlap was tussen zeer interessante lezingen waardoor we er een aantal hebben moeten skippen.

Photo United spreker Mike Muizebelt nam ons mee in een afwisselende presentatie door de veelzijdige natuur van Holland. De dynamiek van de zee- en duingebieden, de mystiek van de bossen en de nacht met haar bewoners en de bijzondere, vaak verborgen wereld van onze insecten. Het was bijzonder leerzaam, ik heb er veel nuttige tips uit kunnen halen.

Tariq La Brijn deed zijn eerste presentatie tijdens deze fotodag en het ging hem goed af! Hij vertelde over hoe hij begon met fotograferen toen hij twaalf was. Eerst vooral in de voetsporen van zijn vader, maar de laatste jaren heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en zich eigen technieken meester gemaakt.

Hij nam je echt mee op ontdekkingsreis en liet zijn groei als fotograaf zien, zijn fotografische ontdekkingen in vooral ScandinaviŽ, maar ook de groei van de mogelijkheden met nieuwe apparatuur. Ook maakte hij korte uitstapjes naar andere vormen van fotografie en het effect dat dat heeft gehad op zijn natuurfoto's.

Veluwse fotodag lezingen


Adrian Kuipers vertelde over de life-changing verhalen achter zijn portretten. Hij reisde de afgelopen 10 jaar belangeloos voor stichting Orange Babies naar Afrika en vindt het nu tijd om door middel van zijn film, poŽzie en zelfgecomponeerde muziek de bijzondere verhalen achter de foto's te laten zien en voelen.

Met de verkoop van zijn foto haalde hij al meer dan 125.000 euro op voor de stichting. Met zijn verhaal wil hij andere fotografen inspireren hun talenten in te zetten voor een betere wereld. Het had verder niet veel met fotografie te maken vond ik, dus wat mij betreft niet echt een aanrader.

Veluwse Fotodag 2020


De datum voor de volgende Veluwse Fotodag in 2020 is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld weer in september plaatsvinden. Het is een evenement dat absoluut de moeite waard is, dus zodra de datum bekend is (en wij zullen dat uiteraard melden), zet hem dan in je agenda!

Meer weten?


En als je meer wilt weten over hoe je onder veel (soms moeilijke) omstandigheden toch met mooie natuurfoto's terug kunt komen, dan kun je natuurlijk onze allernieuwste Cursus Natuurfotografie voor beginners volgen op Photofacts Academy.


In deze nieuwste cursus op Photofacts Academy neemt natuurfotograaf Rob Dijkstra jullie mee de natuur in. Door middel van heldere praktijkvoorbeelden ontdek je het geheim om mooie natuurfoto's te maken.

Je kunt deze en andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord