Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Veluwse Fotodag 2019, speciaal voor natuurfotografen!

zondag 1 september 2019, 22:11 door | 4.969x gelezen | 2 reacties

Op zondag 22 september wordt in Nationaal Park De Hoge Veluwe een bijzonder evenement georganiseerd. Het Bezoekerscentrum staat dan van 10:00-17:00 uur helemaal in het teken van natuurfotografie.

Natuurfotografen en -liefhebbers mogen deze dag natuurlijk niet missen! Ook wij staan er weer met een stand, dus kom zeker even bij ons langs om even bij te kletsen!

Er zijn verschillende fotoworkshops, fietsexcursies, lezingen, demo's en de jachthoornblazers treden verschillende keren op Alle bekende fotomerken zijn aanwezig en pakken flink uit met spectaculaire aanbiedingen en hoge kortingen. Na afloop, aan het einde van de middag is de bronsttijd van het edelhert goed te zien én te fotograferen!

Veluwse Fotodag 2019 NW web


Lezingen, sprekers


Er zijn gedurende de dag verschillende lezingen in de filmzaal en het klaslokaal (van de winkel) van het bezoekerscentrum. De presentaties zijn gratis, reserveren is helaas niet mogelijk. Toegang is op volgorde van binnenkomst en vol is echt vol. Wat kun je verwachten?

 • De mentoren van Photo United nemen je in deze afwisselende presentatie mee door de veelzijdige natuur van Holland. De dynamiek van de zee- en duingebieden, de mystiek van de bossen en de nacht met haar bewoners en de bijzondere, vaak verborgen wereld van onze insecten.

  Kortom, een leerzame en inspirerende presentatie. Na afloop ga jij met andere ogen naar onze natuur kijken;

 • Het ontdekken van een onderwerp, verdieping van inzichten in het veld en verbreding van jezelf als natuurfotograaf én als mens zijn de rode draad in de presentatie 'groei' van Rick van der Kraats. Fotografie is veel meer dan alleen plaatjes schieten, maar ook het plezier in de natuur is voor hem heel erg belangrijk. Tijdens zijn presentatie vertelt Rick daar graag over;

 • Veluwe, anders bekeken. Een lezing door professioneel fotograaf Henri van Vliet staat altijd garant voor prachtige beelden en meer dan voldoende humor. Op zijn eigen-wijze laat hij zien hoe alledaagse onderwerpen heel boeiende foto's kunnen opleveren. Samen met Henri op zoek naar creativiteit en inspiratie, en vooral 'anders kijken';

 • Tariq La Bruijn begon serieus te fotograferen toen hij twaalf was. In het begin was dat vooral in de voetsporen van zijn vader, maar de laatste jaren heeft hij een eigen stijl ontwikkeld en eigen technieken meester gemaakt.

  In deze presentatie neemt hij je mee in zijn ontdekkingsreis: zijn groei als fotograaf, zijn fotografische ontdekkingen in vooral Noord-Europa, maar ook de groei van de mogelijkheden met nieuwe apparatuur. Ook maakt hij korte uitstapjes naar andere vormen van fotografie en het effect dat dat heeft gehad op zijn natuurfoto's;

 • Life-changing verhalen achter de portretten van fotograaf Adrian Kuipers. Adrian reisde de afgelopen 10 jaar belangeloos voor stichting Orange Babies naar Afrika en vindt het nu tijd om door middel van zijn film, poëzie en zelfgecomponeerde muziek de bijzondere verhalen achter de foto's te laten zien en voelen.

  Met de verkoop van zijn foto's haalde hij al meer dan 125.000 Euro op voor de stichting. Met zijn verhaal wil hij andere fotografen inspireren de talenten in te zetten voor een betere wereld;

 • Sony ambassadeur Gustav Kiburg geeft lezingen over de prime 400mm, 600mm en de nu al legendarische 200-600mm;

 • Jan Vermeer's presentatie met als thema: improvisatie staat als reserve opgesteld. Bij uitval van een van de presentatoren is het handig om wat achter de hand te hebben.


Veluwse fotodagen lezingen


Volgend jaar zelf op het podium?


Als je volgend jaar zelf op het podium zou willen staan om je foto's te presenteren, dan is dat mogelijk! Voor veel fotografen is het een grote uitdaging om voor een zaal te spreken. Omdat de organisatoren naast grotere zalen ook een laagdrempelige kleine zaal gebruiken biedt dat wellicht een mooie try-out mogelijkheid.

Het is leuk en dankbaar om je passie voor fotografie te delen met echt publiek. Heb je een prachtige serie gemaakt van bijvoorbeeld uilen of ben je langere tijd op zoek gegaan naar de wondere wereld van paddenstoelen, meld je aan en wie weet sta je straks ineens op het podium te stralen.

Twijfel je of je foto's goed genoeg zijn om te presenteren, dan kijken de organisatoren graag naar je beelden en geven met alle plezier advies. Mooie beelden spreken vaak nog meer als er door de maker bij wordt verteld.

Workshops


Uiteraard wil je ook zelf aan de slag tijdens de Veluwse Fotodag van 2019 en daar is alle gelegenheid voor. Alle workshops duren één uur:

Veluwse fotodagen workshops


 • Landschapsfotografie: Waar leg je de horizon, welk standpunt kies je en hoe bouw je je foto op zodat het een aantrekkelijke foto wordt om naar te kijken. Deelnemen aan deze workshop is een waardevolle investering als je je verder wilt groeien in landschapsfotografie! De twee workshop vinden plaats om 11:30 en om 13:00 uur

 • Kijken, zien, ontdekken: Fotografie begint met het waarnemen met nieuwe ogen. Je moet er voor open staan: je moet het zien. Dat is de essentie van (natuur)fotografie. Je leert dit niet tijdens een workshop van een uur, maar krijgt wel handreikingen om dit voor jezelf verder uit te bouwen. Deze workshop vindt twee keer plaats om 12:00 en om 15:00 uur;

 • Hoge Veluwe: De Hoge Veluwe is circa 5.400 hectare groot en is bijzonder fotogeniek. Het is aan jou om het prachtige landschap van de Hoge Veluwe boeiend in beeld te brengen onder begeleiding van een zeer ervaren fotograaf. Deze workshop wordt op drie tijdstippen om 13:00, 14:30 en om 16:00 uur gegeven;

 • Compositie: De compositie die je kiest is je handtekening en het begin van een eigen stijl. In deze workshop wordt je geleerd om bewust bezig te zijn met het opbouwen van je beeld. Hij wordt één keer om 15:00 uur gegeven;

 • Macrofotografie: Het fotograferen van insecten, bloemen en ander klein grut is erg leuk om te doen. Bovendien heb je er geen dure apparatuur voor nodig. Deze workshop (die erg geschikt is voor beginners en fotografen met al enige ervaring) vindt twee keer plaats om 13:30 en om 15:00 uur;

 • Macrofotografie Focus Stacking: Een belangrijk onderdeel van macrofotografie is Focus Stacking. Een feature de ervoor zorgt dat je meer scherptediepte haalt in je macro fotografie maar met behoud van een zachte, out of focus, achtergrond.

  In deze mini workshop leer je de basisbeginselen van focus stacking aan de hand van een Olympus OM-D camera die voor iedere cursist beschikbaar wordt gesteld. Deze workshop vindt twee keer plaats om 13:00 en om 15:00 uur.


Aanmelden workshops


In tegenstelling tot de lezingen kun je je voor de workshops wel aanmelden of reserveren. Klik op de workshops pagina voor informatie over de workshops en de kosten van deelname.

Workshop macrofotografie focus stacking

Bezoek wildkansel


Onder begeleiding van een gids bezoek je een wildobersvatieplaats. Deze locatie is uitsluitend te bezoeken met een gids. De kans op edelherten en wilde zwijnen is groot. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden.

Veluwse Fotodag  Fotohutten Cameratools 432193c4


Fotomarkt


Als je op zoek bent naar informatie over een toekomstig nieuw objectief of fotocamera, dan kun je op de Veluwse fotodag je hart ophalen. Alle bekende fotomerken zijn er aanwezig en pakken flink uit met kortingen en mooie deals.

Onder de aanwezige merken en leveranciers zijn onder andere: Canon, Nikon, Fujifilm, Sony, Olympus, CameraTools, Transcontinenta en CameraNu van de partij.

Praktische info


Het Veluwse Fotodag evenement is bereikbaar via de drie ingangen van het Park, Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Als je onnodig wachten wilt voorkomen, bestel dan online je toegangsticket voor het park.

Je kunt parkeren in het centrumgebied waar de Veluwse Fotodag wordt gehouden. Je kunt het park alleen inrijden tegen betaling. Een optie is om één van de gratis witte fietsen bij iedere ingang te pakken en het park in te fietsen. Meer informatie en het complete programma vind je op de website.

Meer weten?


En als je meer wilt weten over hoe je onder veel (soms moeilijke) omstandigheden toch met mooie natuurfoto's terug kunt komen, dan kun je natuurlijk onze allernieuwste Cursus Natuurfotografie voor beginners volgen op Photofacts Academy.


In deze nieuwste cursus op Photofacts Academy neemt natuurfotograaf Rob Dijkstra jullie mee de natuur in. Door middel van heldere praktijkvoorbeelden ontdek je het geheim om mooie natuurfoto's te maken.

Je kunt deze en andere cursussen twee weken lang volgen met een gratis proeflidmaatschap.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. Leen
  Leen schreef op dinsdag 3 september 2019 om 15:44  | reageer

  Goede dag
  Jammer dat alles op zondag moet heel veel mensen met een principe zouden het leuk vinden om zoiets op zaterdag te doen !!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 september 2019 om 15:52  | reageer

  @Leen; ik geloof dat ze volgend jaar van plan zijn het weer twee dagen te doen, dus dan kun je ook op zaterdag terecht.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.192 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord