Elja Trum

Veluwse fotodagen; natuur, fotografie en film

zondag 16 maart 2014, 23:25 door | 6.336x gelezen | 0 reacties

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei worden de Veluwse Fotodagen gehouden. Het is de eerste maal dat dit evenement, georganiseerd door CameraTools, fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer, wordt gehouden. In en om het fotogenieke Radio Kootwijk worden diverse activiteiten rond natuur, fotografie en film georganiseerd.

In vier zalen worden lezingen gegeven door vele bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Theo Bosboom, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer. Ook praktische onderwerpen komen aan bod, van het beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners.

Radio kootwijk veluwse fotodagen

Naast de lezingen worden er ook workshops gegeven en zijn er in en om het gebouw verschillende activiteiten te volgen voor zowel kinderen als volwassenen.

Standhouders


In de zenderzaal binnen in Radio Kootwijk staan meer dan 25 bedrijven die zich presenteren, met namen als Canon, Nikon, Sigma, Olympus, Fujifilm, Leica, Sony, Eizo en meer. Ook buiten op het plein voor het gebouw staan standhouders hun diensten aan te prijzen op de 'Groene Markt'. Standhouders staan hier royaal opgesteld rondom de binnenvijver waar de bezoekers worden ge´nformeerd door natuurorganisaties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Vogelbescherming.

Kinderen worden hier bezig gehouden en kunnen actief aan de slag bij de verschillende natuurorganisaties. Natuurlijk staan er volop natuur gerelateerde stands met o.a. groene boeken en magazines, Veluwse cadeauartikelen, fotografen die workshops aanbieden, specialistische reisorganisaties en streekproducten. Kortom de groene beurs waar de natuurliefhebber en natuurfotograaf inspiratie vindt en heerlijk kan grasduinen.

Vorig jaar ben ik zelf ook nog een dagje wezen fotograferen bij Radio Kootwijk, alleen het gebouw zelf al in zeker een bezoekje waard, maar ook de omgeving is erg mooi en fotogeniek.

Toegangskaarten


Toegang tot de Veluwse Fotodagen kost 10 euro. Wil je beide dagen komen, dan kun je een toegangspas voor twee dagen bestellen voor 15 euro. Kaarten voor de Veluwse Fotodagen 2014 bestel je via de webwinkel van CameraTools. Wacht niet te lang, er zijn slechts 1.250 kaarten beschikbaar.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.418 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord