Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Rudy Coevert

Verslag Professional Imaging 2015

woensdag 8 april 2015, 22:08 door | 5.775x gelezen | 6 reacties

Alweer ruim een week geleden dat Professional imaging 2015 gehouden werd. Hierbij een kort verslag van hoe ik de grootste fotografiebeurs van Nederland ervaren heb. Dit was de tweede keer dat ik de Professional Imaging bezocht heb.

Na mijn bezoek vorig jaar, kon ik al niet wachten op de volgende. Op 
28 maart was het dan eindelijk zover; weer een vol weekend met namen als Scott Kelby, Glyn Dewis en Frank Doorhof die in het Adobe theater een lezing gaven. Dit moest ook weer een goed weekend worden.

Brian van CameraNu.nl maakte onderstaande impressie van de beurs die een goed beeld geeft. Zelf kom ik ook nog even voorbij bij het binnenkomen op de beursvloer. Photofacts is in de achtergrond ook nog een paar keer te zien, voor wie goed oplet.


Ik moet eerlijk toegeven dat ik de eerste dag bijna niet uit het Adobe theater ben geweest.
 Wat al meteen goed begon met een een lezing van Scott Kelby: '10 minute photo retouche'. Na uitleg van de technieken werd het uiteindelijk maar een vier minuten retouche door tijdgebrek.

Scott Kelby had bij zijn middaglezing wat technische moeilijkheden. Een lezing over Lightroom in de studio in combinatie met lichtroom mobile (wat afhankelijk is van het internet) zonder stabiele internet verbinding is lastig. De andere sprekers van deze dag waren ook absoluut goed.

De tweede en derde dag heb ik meer doorgebracht bij de standhouders. Daar was ook een hoop te zien.
Zo heb ik een virtuele drone laten stuiteren (weet nu ook gelijk dat ik eerst maar een workshop moet volgen voordat ik over ga tot aanschaf van een drone).

Natuurlijk heb ik bij de grote camera fabrikanten gekeken, waarbij de stand van Nikon een wel erg mooie plek had direct bij de ingang. Om een lang verhaal kort te maken; het wensen lijstje is bij mij toch weer wat langer geworden.

De organisatie heeft toch wel wat dingen gewijzigd ten opzichte van de vorige editie. 
Bij de vorige editie waren er ook kleine theaters waar ook de kleinere standhouders lezingen geregeld hadden. Deze kleinere theaters waren er dit jaar niet. Sommige grote standhouders gaven wel lezingen bij hun eigen stand.

Als ik naar mezelf kijk kwam er daardoor wat meer balans, zodat ik ook meer de standhouders bezocht. Daarnaast was er vorig jaar veel problemen met parkeren, door de vele parkeerbegeleiders moet ik zeggen dat ik daar dit jaar niets van heb gemerkt.

De vijf euro parkeerkosten, die ook nieuw waren, vind ik bij een gratis beurs als de Professional Imaging niets eens erg. Ik heb dan ook nu al 12 tot en met 14 maart 2016 in mijn agenda staan om volgend jaar de beurs weer te bezoeken. Een echte aanrader!

Professional Imaging 2015 video's


Hieronder nog drie video's geschoten op de Professional Imaging beurs. In deze eerste video vooral een overzicht van de beurs, maar ook een interview bij Eizo, Nikon en Wacom.


In deze video nog een interview met Scott Kelby. Tevens een interview met Dirk van der Spek, directeur van het blad Focus, die op de Professional Imaging beurs een ridderorder ontving voor zijn inzet voor de fotografiebranche in Nederland.


In onderstaande video onder andere een interview met Adobe specialist Terry White. Tevens een interview met Jip Bart van Canon over de 760D. Ook Rob van Keulen van Transcontinenta en bruidsfotograaf Gerhard Nel komen aan het woord.Wat waren jullie ervaringen op de Professional Imaging van 2015?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Rudy Coevert

Over de auteur

Rudy's interesse ligt voornamelijk bij productfotografie. Sinds kort is hij ook bezig met lightpainting, timelapse en high speed fotografie. Om zijn hobby een goede basis te geven heeft hij meerdere cursussen aan de volksuniversiteit gevolgd in zowel fotografie als Photoshop.

6 reacties

 1. Brian Dragtstra
  Brian Dragtstra schreef op donderdag 9 april 2015 om 09:32  | reageer

  Mooi stukje Rudy, Leuk dat je dit beeldmateriaal gebruikt heb vrolijk

 2. rudyc
  Profiel rudyc schreef op donderdag 9 april 2015 om 11:22  | reageer

  dankje Brian, ik zag binnen de eerste 10 seconden mezelf bij het filmpje wat jij had gepost. dus moest het wel gebruiken vrolijk

 3. Anton
  Anton schreef op donderdag 9 april 2015 om 14:31  | reageer

  Leuk stukje Rudy, hierdoor krijg ik zin om er ook eens heen te gaan. Vooral het gedeelte dat gaat over fotobewerking en retoucheren lijkt me interessant.
  Misschien volgend jaar. vrolijk

 4. Carla
  Carla schreef op zondag 12 april 2015 om 10:39  | reageer

  Is de workshop van Scott Kelby over retoucheren in 10 minuten ook ergens online te vinden? Ik was erbij maar zou het graag nog eens terug kijken.

 5. bhonhoff
  Profiel bhonhoff schreef op dinsdag 14 april 2015 om 10:59  | reageer

  Dirk van der Spek, hoe zeer ik hem ook bewonder, is niet de oprichter van Focus. Dat blad bestaat langer dan 100 jaar. En Dirk is zo oud nog niet.

 6. rudyc
  Profiel rudyc schreef op dinsdag 14 april 2015 om 19:47  | reageer

  @ carla ik weet van vorig jaar dat adobe in samenwerking met organisatie van Pi met filmpjes van de lezingen kwam.

  @bhonhoff natuurlijk heb je helemaal gelijk ik heb al een mailtje gestuurd aan elja om het aan te passen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord