Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Verslag Professional Imaging 2017

dinsdag 28 maart 2017, 20:02 door | 5.497x gelezen | 0 reacties

Vorige week was de Professional Imaging; de grootste fotobeurs van Nederland met veel stands, lezingen en workshops. In dit artikel een verslag van de beurs.

Photofacts pi stand

Zelf waren we ook aanwezig met onze Photofacts Academy stand

Op de beurs waren veel bekende namen aanwezig, natuurlijk de grote merken zoals Canon, Nikon en Sony, maar ook leuke stands van bijvoorbeeld Wacom, Eizo en Profotonet waren een bezoekje waard.

Topfotografen gaven lezingen over hun werk. Ik bezocht de lezing van de Zuid-Afrikaanse National Geographic-fotograaf Brent Stirton die zijn werk tijdens de beurs besprak als hoofdspreker.

Brent Stirton


Brent Stirton is de winnaar van de World Press Photo in de categorie Nature series. De bevlogen Zuid-Afrikaanse fotograaf maakt iconische foto's die aantonen hoe je als fotograaf een rol kan spelen op het gebied van bewustwording en wereldverbetering.

Op dit moment is in het Museon de tentoonstelling Iconen van National Geograhic (Icons) te zien, waarin Stilton's indrukwekkende beeld van een volwassen berggorilla, die door aangeslagen rangers en vrijwilligers naar zijn laatste rustplaats in het Virunga National Park in Congo wordt gedragen.

Brent stirton slachtpartijen

De in- en intrieste foto's van Brent Stirton van de enorme slachtpartijen in de Afrikaanse nationale parken door stropers

God's ivory

En allemaal hiervoor... China en Vietnam zijn de grootste afzetmarkten

Rangers redders betrokkenheid

Aan de andere kant zie je ook de enorme betrokkenheid van de rangers en vrijwilligers die met gevaar voor eigen leven het gevecht met de stropers aangaan en proberen de laatstovergebleven dieren te redden

Museon


Het Museon presenteerde de nieuwe programmering van de permanente NatGeo Focus Gallery, de enige fototentoonstelling ter wereld waar aaneensluitend wisselexposities van National Geographic worden gepresenteerd.

Het Museon introduceerde de komende tentoonstellingen Future of Food en Photo Ark.

NatGeo Focus Gallery


Vanaf 13 april 2017 wordt in het Museon Future of Food in de NatGeo Focus Gallery geprogrammeerd, over de impact van landbouw, veeteelt en visserij op het klimaat, de natuurlijke leefgebieden en de bossen.

Confronterend in de tentoonstelling is de enorme verspilling van voedsel en het nieuwe gezicht van honger. De expositie presenteert tevens portretten van gepassioneerde mensen die in de voedselindustrie werkzaam zijn, van oesterkweek tot rijstonderzoeker en hun indrukwekkende kennis en creativiteit.

Future of food museon

Future of Food

National Geographic: Photo Ark


National Geographic Photo Ark expositie is vanaf eind september 2017 open voor het publiek. Fotograaf Joel Sartore wil met zijn beelden elke in gevangenschap levende soort vastleggen.

Hij heeft de intentie hiermee mensen inspireren om deze dieren te beschermen om zo hun toekomst veilig te stellen voor de volgende generaties.

Joel sartore photo ark

Photo Ark van Joel Sartore

De National Geographic Photo Ark is een indrukwekkende en visueel krachtige fototentoonstelling. Naast het creŽren van een foto-archief van diersoorten belicht de fotograaf ook individuen en organisaties, die het beschermen en behoud van de soorten wereldwijd als doelstelling hebben.

Photo Ark is te zien van begin oktober 2017 tot ca. begin maart 2018.

Een aantal foto's van bovenstaande foto-exposities in het Museon stonden voor het Adobe theater uitgestald in speciale lichtbakken. Een bijzonder mooie manier om foto's te exposeren vond ik.

Ze waren er zelf ook erg trots op en ze hadden een leuk verhaal bij de foto's en de thema's, die ook allemaal met natuurbehoud te maken hadden.

Canon


Canon inspireerde de beginnende en ervaren fotografen op de Canon-stand met haar nieuwste imaging-oplossingen en boeiende presentaties en demonstraties van Canon-experts en Canon-fotografen Brent Stirton, Rutger Geerling en filmmaker Gwen Jansen.

Canon-expert Jip Barth gaf in het Canon-theater op de Canon-stand een live demo speedlite en ging in op Canon's camera-assortiment en EF-objectieven.

Daarnaast verzorgde hij samen met freelance Steadicam-operator en cameraman Patrick van Weeren een inspirerende presentatie met als thema: 'Filmen met je Digitale Spiegelreflexcamera'.

Fotocafe jip barth zilveren camera pi

CameraNU.nl Fotocafť, Jip Barth van Canon en expositie Zilveren Camera winnaars

CameraNU.nl en het Fotocafť


Naast de stand van CameraNU.nl (officiŽle retailpartner van de Professional Imaging) was het Fotocafť gevestigd, waar je even kon bijkomen van de beurs en andere fotografen kon ontmoeten. Ook kwamen er regelmatig bekende fotografen aan het woord.

Je kon over je eigen werk met deze ambassadeurs in gesprek te gaan, dus kon je meenemen en laten zien ter beoordeling.

Expositie Canon Zilveren Camera
En net als vorig jaar kon je een expositie van Canon Zilveren Camera bekijken. Hierin was naast het werk van Cigdem Yuksel, winnaar Canon Zilveren Camera 2016, ook het werk van alle andere winnaars uit de negen categorieŽn te zien.

Eizo


Ook EIZO was aanwezig op de beurs. Eizo beschikt over gespecialiseerde monitoroplossingen voor Office, Foto, vormgeving en media, Medische toepassingen, Gaming, Industrieel gebruik en Air Traffic Control. Maxime Koppelmans gaf onder andere informatie en advies ter plekke.

Wacom


Wacom is de onbetwiste marktleider op het gebied van tekentablets. Voor het eerst stond er een Grafisch Top artiest op het podium die een live geschoten beeld bewerkte tot een zeer hoog staande Grafische uiting. Dit alles deed hij Live op een Wacom Cintiq!

Oypo wacom disnet eizo pi

Oypo, Wacom, Disnet en Eizo ook vertegenwoordigd op de P.I. beurs

Oypo


Fotografensite Oypo gaf aan sinds kort nog beter uitgerust te zijn om professionele fotografen het nare werk uit handen te nemen. Zo zorgt Oypo niet alleen voor de visability van nu al 3500 fotografen en de door de fotograaf zelf te selecteren beelden, maar ook voor het totale order-, print- en verzendtraject van bestellingen via de site. Zo houdt de fotograaf meer tijd over voor zijn vak: fotograferen!

Afgelopen jaar hebben ze een start gemaakt met de bouw van een volledig nieuwe applicatie van Oypo. Hij is nog niet af, maar ze zijn goed op weg. Het ziet er naar uit dat ze in april dit jaar live gaan met de nieuwe applicatie.

Arjan Boerlage introduceerde er bovendien Keezr, voor fotografen die gevonden willen worden. Keezr brengt fotografen en opdrachtgevers bij elkaar. Opdrachtgevers kunnen via de site een fotograaf kiezen op basis van zijn of haar werk. Fotografen kunnen zich profileren op de site.

Wat vond ik ervan?


Wat ik van de beurs gezien heb was erg interessant. Mijn interesse ging vooral uit naar natuurfotografie, bewustwording en wereldverbetering.

Dingen waarbij je als fotograaf een grote rol kunt spelen, zoals Brent Stirton tijdens zijn lezing bewees. Daarom trokken ook de komende fototentoonstellingen in het Museon met hetzelfde thema mijn bijzondere aandacht.

De Professional Imaging beurs van 2018 staat alweer gepland van 24 tot en met 26 maart. Schrijf het alvast in je agenda.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord