Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Rob Sniekers

Verslag Belgium Digital Live

zondag 27 september 2009, 23:14 door | 9.789x gelezen | 3 reacties

Belgium Digital startte tien jaar geleden als een kleinschalig Belgisch internet-forum van bevriende fotografen. Vandaag de dag is het een bruisende ontmoetingsplaats voor beginnende tot professionele fotografen, met meer dan 27.000 geregistreerde gebruikers.

Sinds kort werkt Belgiumdigital nauw samen met het fotomagazine Shoot. Het forum bevat meer dan twee miljoen berichten en een onwaarschijnlijk aantal foto’s. Een selectie daarvan wordt wekelijks verzameld in een ‘Hall of Fame’ en jaarlijks uitgegeven als een ‘Book of Fame’. Verder zijn er de maandelijkse fotowedstrijd en de regelmatige ‘Shooting Days’ met gevarieerde thema’s en locaties.

Belgium Digital Live


Belgiumdigital heeft haar tiende verjaardag gevierd met een grootse happening in San Marco Village te Schelle. De dag bestond uit een uitgebreid programma aan evenementen, boeiende voordrachten en leerrijke workshops voor zowel beginnende fotografen als doorwinterde amateurs. Iedereen kreeg de kans om zijn of haar hun kennis aan te scherpen en vooral om de passie voor fotografie te delen met vele anderen.

Op BelgiumdigitalLive werden de workshops geleid door ervaren specialisten, onder andere over het maken van betere portretten evenals over flitslicht in de studio en op locatie. Verder waren er sessies over onder meer concert-, macro-, voedsel-, roofvogel- en onderwaterfotografie, kleurbeheer en nabewerken met Adobe Photoshop en Adobe Lightroom.

Twee vermaarde professionals van Belgische bodem, persfotograaf Carl De Keyzer en architectuurfotograaf Toon Grobet, kwamen hun recent werk toelichten. Op de centrale Piazza van San Marco Village kreeg men de hele dag door uitgebreid de kans om vrij foto’s te maken van een live coverband, van modellen op de catwalk, van bodypainters in actie, of van prachtig gerestaureerde oldtimers. Ten slotte waren er infostands van sponsors en leveranciers.

Bodypainter


Persoonlijk heb ik een aantal workshops bezocht van Adobe (Photoshop Elements en Lightroom). Deze workshops bestonden uit een aantal voorbeelden van bewerkingen en workflow mogelijkheden van deze producten. Onderdelen van dergelijke workshops zijn ook terug te vinden op Adobe Pulse.

Squeeze the Lime
Een erg originele en verfrissende workshop was die van Sqeeze the LIME. Huwelijksfotograaf Pieter Van Impe en portret- en commercieel fotograaf Bert Stephani zijn grote voorstanders van openheid en het delen van kennis onder fotografen.

Om zelf het goede voorbeeld te geven, organiseren ze workshops en publiceren artikelen, video's en een podcast op Squeezethelime.com. Tijdens BelgiumdigitalLive gaven Bert en Pieter een interactieve sessie over 'de trukken van de foor'. Vanuit hun ervaring als professioneel fotograaf gaven ze tal van nuttige tips geven over poseren, belichting, communicatie en materiaal.

Al met al een informatieve dag die snel voorbij was door een goed opgezet programma. Het aantal aanwezige infostands van leveranciers was enigzins beperkt maar daarom kwam des te meer de nadruk te liggen op het delen van kennis. Complimenten voor Belgiumdigital die deze dag erg goed georganiseerd hebben, wat mij betreft mogen ze er een jaarlijks evenement van maken!

Dit artikel is geschreven door gastblogger Rob Sniekers. Rob schrijft ook op zijn eigen weblog Ogen-blik.nl. Wil je zelf ook eens een artikel schrijven voor Photofacts; neem dan contact met ons op!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

3 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 27 september 2009 om 23:18  | reageer

  Klinkt als een erg gezellige en leerzame dag. Had het helaas te druk, maar had er graag bij willen zijn. Ik hoop dus ook dat Belgium Digital er een jaarlijks event van gaat maken!

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 27 september 2009 om 23:22  | reageer

  Idem hier spijtig dat sommige dingen voor gaan anders was ik er graag bij geweest.

 3. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op zondag 27 september 2009 om 23:37  | reageer

  Ik vond het een erg leuke en leerzame dag. Zeker het hele eind rijden (en vroege opstaan) waard! Enig minpuntje vond ik het volume van de band. Die hoeft voor het fotograferen niet zo hard te spelen dat je er bij de workshops last van hebt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord