Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Peter van Veen

Verslag Fotofestival Epe 2010

donderdag 3 juni 2010, 21:25 door | 7.513x gelezen | 8 reacties

Afgelopen zaterdag werd in Epe het eerste Fotofestival Epe gehouden. Zoals hier al eerder over werd geschreven, werd dit georganiseerd door een drietal lokale fotografen: Martin Hogeboom, Liesbeth van Asselt en Joop Luimes. Wellicht heb je al wat berichtjes en foto's op Twitter zien langskomen.

Ook ik had mij al ingeschreven. De voorinschrijving van 250 mensen werd al voor de grote dag zelf bereikt. Voor de mensen die zich vooringeschreven hadden was er, behalve een gereduceerde entreeprijs, ook nog de mogelijkheid om vooraf in te tekenen voor een tweetal workshops. Daarvoor moest je echter wel op tijd zijn.

Epe was voor mij nog best een eindje rijden, ik was er dan ook pas tegen half tien, toen waren de workshops die ik wilde volgen (flitsfotografie op een binnenlokatie door Martin Hogeboom en portretfotografie bij available light door Mich Buschman) al vol. Gelukkig werden deze workshops 's middags ook nog een keer gehouden, dus dat was verder geen probleem. Pfew!

Dan heb je dus de ochtend open voor je liggen. Hoe ga je die invullen? Ik heb even rondgekeken en me ingeschreven voor de workshop internet en social media door Kenneth Verburg.

Na deze workshop had ik zomaar een paar uren vrij. Die heb ik uitstekend kunnen opvullen met een rondje over het weiland vaar diverse vrij toegankelijke activiteiten werden georganiseerd. Zo was er wat met muziek en dan, er liepen enkele modellen rond, middeleeuwse zwaardvechters, fantasy figuren, er stond een oldtimer, er liepen wat ezels. Kortom: onderwerpen genoeg!

Fotofestival Epe


Dan waren er ook nog enkele kraampjes waar enkele bedrijven en fotoclubs stonden. Zelf heb ik eigenlijk helemaal niet zoveel gefotografeerd, maar de meeste tijd gebruikt om te praten en te socializen. Vooral mensen die ik via internet, en dan met name via Twitter al kende, heb ik hier gezien en gesproken. En dat voegt toch wel een extra dimensie toe aan zo'n festival. Buiten de workshops vond ik het persoonlijke contact erg waardevol!

De middag zat voor mij erg vol: de workshop van Martin Hogeboom en die van Mich Buschman. Daartussen heb ik ook nog de workshop bruidsfotografie gevolgd die door Geert van de Ven gegeven werd. Bruidsfotografie was voor mij echt helemaal nieuw. Ik liet mij dus verrassen door Geert.

Een drukke en volle dag dus. De hele entourage was goed geregeld en paste goed bij het karakter van het festival. En ondanks de slechte vooruitzichten werkte het weer geweldig mee! Lekker zonnetje, niet te warm of te koud. Maar vooral: het was droog.

Fotofestival Epe


Na de laatste workshop die rond 17:00 uur was afgelopen kon je wel merken dat het voor iedereen een lange dag was. Het terrein was in no-time leeg. Zelf vond ik het ook wel welletjes. Ik was om 7:45 thuis vertrokken en kwam om 18:45 weer terug. Dat is een lange en intensieve dag. Maar het was de moeite waard en ik hoop, en velen met mij, dat er in 2011 een vervolg op dit geslaagde fotofestival komt!

Op mijn eigen blog staat ook al een impressie van deze dag met enkele foto's.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Peter van Veen

Over de auteur

Peter is Moor Fotografie. Hij helpt mensen beter leren fotograferen zonder de automaat. Liefhebber van Table Top Strobist Fotografie. Schrijver van diverse eBooks over fotograferen. Leert mensen bij door workshops over o.a. Lightroom, Strobist, Macro, HDR en Herfst.

8 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 juni 2010 om 21:28  | reageer

  Klinkt als een leuke en propvolle dag. Was er graag bijgeweest!
  Volgend jaar probeer ik er bij te zijn (ik ga even uit van een vervolg).. knipoog

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op donderdag 3 juni 2010 om 21:46  | reageer

  Je hebt je dus geamuseerd, de 2de foto op je blog is trouwens wel echt goed hoor.

 3. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 08:16  | reageer

  @Elja: ik denk dat meer mensen rekenen op een vervolg. Gewoon af en toe eens wat duwen en trekken bij Martin, Liesbeth en Joop!

  @Aradilon: ik heb met volle teugen genoten van deze dag! En thnks, ben zelf ook content met deze foto.

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 10:20  | reageer

  Dat is nou het nadeel van in China wonen. Dan mis je dit soort evenementen. Het lijkt me een levendig gebeuren dat ik graag had meegemaakt. Maar ik was aan 't fotograferen in Ruili, een grensplaats China-Myanmar, waar de mensen al net zo kleurrijk zijn als de modellen in Epe.

 5. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 11:51  | reageer

  @tonv of in België zonder rijbewijs xD

 6. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 16:31  | reageer

  klinkt als een leerzame dag, ff onthouden voor de volgende keer!

 7. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 20:18  | reageer

  Okee, zal ik dan maar gelijk een aftrap geven voor een volgend festival over b.v. twee jaar? Wie kent een goede creatieve architectuurfotograaf die belangeloos een boeiende lezing over deze tak van sport kan en wil geven?

 8. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op vrijdag 4 juni 2010 om 22:37  | reageer

  @liesbeth, je collega blogger Ton misschien, alleen als hij reiskosten gaat vragen dan gaat je dit met 19 cent per kilometer een fortuin kosten....

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord