Ontdek hoe je betere foto's kunt maken. Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen.
Elja Trum

Verslag Professional Imaging 2011

zondag 13 maart 2011, 23:33 door | 6,420x gelezen | 15 reacties

Vandaag was de eerste dag van de Professional Imaging 2011 beurs te Nieuwegein. Op deze gratis te bezoeken beurs voor (vak)fotografen kun je vele workshops volgen, camera's en objectieven uitproberen en de nodige relevante producten bekijken. Voor fotografen zeker de moeite waard om een bezoekje aan te besteden.

De beurs opende om half elf en was tot vijf uur 's middags te bezoeken. Nieuwegein ligt mooi in het midden van het land en is per auto of openbaar vervoer goed bereikbaar. Je kunt er gratis parkeren en er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Matt Kloskowski


Vorig jaar was Scott Kelby aanwezig, uit dezelfde stal is dit jaar Matt Kloskowski aanwezig om workshops te geven. Persoonlijk ben ik wel fan van deze jongen van de Kelby Training groep. De openingsworkshop van Adobe werd dan ook gegeven door Matt. Hij hield een mooi verhaal over composities en selecties.

omschrijving

Daarbij liet hij live zien hoe je een compositie van twee verschillende foto's samenstelt. Een model gehuld in hockeykleding werd op het podium op de foto gezet en voorzien van uitgebreide uitleg geplaatst in een foto van een sportveld. Leuk om te zien hoe dat gebeurd, wel een best pittige tutorial voor wanneer je dit nog nooit gedaan hebt. Matt doorliep een veelvoud aan stappen en gebruikte de nodige lagen.

Dat sluit dan natuurlijk wel weer goed aan op zijn boek Layers. In tegenstelling tot Kelby vorig jaar nam Matt wel de tijd om zijn boek te signeren bij de stand van Yindo. Ik kon het niet laten zijn boek ook te kopen en te laten signeren. Als echte fanboy vroeg ik hem ook nog even met me op de foto te gaan. Leuk om ook even rustig met hem te kunnen praten.

Matt Kloskowski en Elja

Matt hield later op de dag nog een workshop. Deze heb ik niet helemaal gevolgd en ging in op wat eenvoudigere bewerkingen. Naast zijn workshops waren er ook nog veel andere workshops te volgen. Onder andere van Henrik Sorensen, Julieanne Kost, Rob Sas, Frank Doorhof en vele anderen. Het is echt de moeite om van te voren het programma door te nemen en een aantal workshops uit te kiezen om te volgen.

Aanbiedingen


Op de gehele beurs zijn natuurlijk ook interessante aanbiedingen te vinden. Eentje wil ik in elk geval even noemen hier; Adobe geeft zo'n 30 procent korting op hun software! Lightroom 3 (normaal 249 euro) koop je tijdens de beurs dus voor 185 euro en voor Photoshop CS5 betaal je nu 599 euro in plaats van 849 euro. Dat alleen kan dus al de moeite van een bezoekje waard zijn.

Als je niet voor een aanbieding gaat dan is het natuurlijk ook altijd leuk wat apparatuur uit te proberen. Natuurlijk staan zowel Canon als Nikon op de beurs en kun je hun objectieven en camera's aan de tand voelen. Ook kun je bijvoorbeeld monitoren van Eizo en LaCie eens van dichtbij bekijken, net als vele albums en afdrukmogelijkheden.

Professional Imaging 2011

Tweetup


Bij gebrek aan andere initiatieven voor een Tweetup heb ik er maar een voorgesteld om 14:00 uur bij de stand van Oypo. In totaal zijn er zo'n vijf a zes Twitteraars langs geweest; dat had natuurlijk beter gekund. Morgen wordt er volgens mij ook weer een Tweetup geregeld, je kunt de gehele beurs sowieso volgen via de hashtag #pi2011.

Morgen en dinsdag is Professional Imaging ook nog te bezoeken. Ik zou iedereen aanraden een bezoekje te brengen, je moet er zeker een paar uur mee zoet kunnen zijn..


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn gloednieuwe boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. Maarten Coenen
  Profiel Maarten Coenen schreef op zondag 13 maart 2011 om 23:54

  Bedankt voor de tip!

  Gelukkig heb ik dinsdag een vrije dag om te gaan kijken.

 2. Niels
  Profiel  Niels schreef op maandag 14 maart 2011 om 07:14

  Hi Elja:

  Thx voor de tips, ik ga er vanmiddag heen. vrolijk

 3. Ron Burgers
  Ron Burgers schreef op maandag 14 maart 2011 om 07:25

  Hoi Ilja, leuk verslag heb je geschreven en zeker leuk dat wij jou zondagmiddag om 13.00 uur gesproken hebben bij de stand van Oypo.
  Groeten, Ron en Niels

 4. Harry
  Harry schreef op maandag 14 maart 2011 om 12:01

  Hoi Elja,

  Leuk verslag en zo te zien is Matt ook zeer vereerd dat hij op de foto mag met DE Elja Trum in Photofacts shirt knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

55.853 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

55.853 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.