Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Verslag van de Sony Foto en Video experience 2012

zondag 3 juni 2012, 22:33 door | 6.654x gelezen | 1 reactie

Vandaag werd in De Fabrique in Utrecht de Sony Foto en Video Experience georganiseerd. Een evenement specifiek voor Sony Alpha gebruikers. Er was een speciaal workshopprogramma. In dit artikel een verslag van de dag.

Hoewel er gerekend was op zo'n 250 inschrijvingen, bleken er in korte tijd al zo'n 600 mensen geÔnteresseerd te zijn in deze gratis Sony Experience. De uitermate fotogenieke locatie 'De Fabrique' in Utrecht deed ook een duit in het zakje.

Workshops


Er was erg veel animo voor de workshops -zoals modelfotografie en strobistfotografie- die op het programma stonden. Zo veel zelfs dat een aantal workshops al vrij snel volgeboekt waren.
Gelukkig werd besloten de workshops voor meer mensen toegankelijk te maken.

Ik ging even langs bij de macro-workshop van Jacqueline Regtuit , die ik via Facebook al had 'ontmoet', en bij de workshop filmen van Maarten Langelo. Jacqueline had een ruime stand tot haar beschikking, waar mensen aan de slag konden met het fotograferen van bloemen en gaf daarbij praktische tips aan de deelnemers.

Ik heb pas kort geleden geproefd aan het filmen met een spiegelreflex en vond de enthousiaste presentatie van Maarten heel verhelderend. Niet te basic; de meeste mensen weten wat sluitertijd en diafragma zijn, en toch met voldoende informatie en tips om je te prikkelen op een andere manier met het filmen en monteren bezig te gaan zijn.

Workshop

Try out


Natuurlijk is het erg leuk om andere camera's en lenzen uit te kunnen proberen. Bij de lenzen-uitleen was het dan ook een komen en gaan en bij de camera line-up was het continu druk. Voor het nodige 'fotovertier' was gezorgd in de vorm van een flink aantal zeer acrobatische dames die op een podium hun kunsten vertoonden.

Fotovertier

Er waren diverse manieren om meer informatie over je camera te krijgen. Er waren camera-experts aanwezig die je vragen konden beantwoorden en er was een reparatie-afdeling present om grote en kleine problemen op te lossen. De panorama 360 stand deed het bij de kinderen goed, net zoals het springkussen..

Conclusie


De dag was goed opgezet en verzorgd: Vlotte inschrijving bij binnenkomst, gratis rapid camerastraps voor alle deelnemers, gratis drinken en lunch en een, zoals wij helaas door een ongelukkige val van de jongste fotograaf in ons gezelschap konden uitproberen, vriendelijke ehbo'er..

Al met al een zeer geslaagde dag, hopelijk een voorproefje van meer!


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

1 reactie

 1. wimfoto
  Profiel  wimfoto schreef op maandag 4 juni 2012 om 22:02  | reageer

  Ik kreeg ook een uitnodiging aangezien mijn broer een videocamera nodig had en ik benieuwd was naar hun nex7 ben ik gaan kijken ,wat al gezegd is, goed verzorgd en leuke programma ,workshops en attracties, heb me laten verleiden tot even door de 500mm te kijken,en wat shots gemaakt in ARW soort raw, 1/60 5.6 op statief.

  Bij video was de amateur serie kompleet aanwezig, geen FS100 en FS700 die zie ik dan wel op de AVM 2012 in Hilversum of de IBC2012 in Amsterdam.Bij de 7NEX was de battery er uitgehaald, dat ging dus niet door. Bij de NEX5 daar was iemand niet af te slaan, dus bleef de NEX 3 over, maar wel met de compact zoom 1.8, met mijn Zaguto EVF zoeker er op heb ik alle opnamen met 1600 iso gemaakt en wel de eerst 3 film clips, de andere zijn met een eos 5 mark2 en een zaguto EVFzoeker gemaakt.

  Achteraf viel mij de kwaliteitvan de 500mm tegen,maar dat automatisch scherpstellen als je filmt is wel heel handig.
  Opmaak is met Adobe Premiere Pro.5.5 gemaakt: zie hier.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord