Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Verslag van Fotofestival Epe 2012

zaterdag 26 mei 2012, 23:34 door | 6.769x gelezen | 4 reacties

Vandaag werd de tweede editie van Fotofestival Epe gehouden. De vorige editie was twee jaar geleden en destijds lukte het me helaas niet om erbij te zijn. Vandaag was ik wel aanwezig en het was zeker de moeite van het bezoeken waard.

Het festival opende om 10:00 uur 's ochtends en duurde tot 17:00 uur. Er was gedurende de dag een enorm gevarieerd programma beschikbaar. De workshops stonden daarbij centraal; van het fotograferen van kinderen tot het omgaan met social media als fotograaf. Er was een overcompleet programma met voor ieder wat wils.


Voor de workshops moest je jezelf in principe vooraf inschrijven, maar het was ook mogelijk om achteraf gewoon aan te schuiven als er plaats was. Naast de workshops kon je ook tussendoor voldoende doen; er liepen allerlei modellen rond en je kon ook klassieke auto's, dansgroepen, bodypainting en de locatie zelf fotograferen.

De locatie was namelijk op zich zelf ook al interessant. Het festival werd gehouden op het terrein van Museumboerderij Hagedoorns Plaatse. Een oude boerderij met bijpassende inrichting. Naast de verschillende vertrekken was er ook de nodige buitenruimte.

Een groot deel van de dag heb ik dan ook in het heerlijke weer van vandaag door gebracht. Op het grasveld voor de boerderij stond ook een podium waar gedurende de middag muziek gespeeld werd.

Podium

Ook populair waren de roofvogels; de hele dag door was er wel een selectie te zien en uiteraard te fotograferen. Organisator Liesbeth gaf ook een aantal workshops over hoe je het beste roofvogels in vlucht kon vastleggen.

Zelf heb ik overigens de workshops van Anouk Timmerman (Podiumfotografie), Johan Elzenga (Lightroom) en Mich Buchman (beschikbaar licht) gevolgd. Daarnaast heb ik ook nog kort meegekeken bij andere workshops, zoals die van Talitha Pranger (kinderfotografie).

Roofvogels

Het leukste aan de dag vond ik zelf trouwens de gesprekken met andere fotografen. Ik heb een flink aantal mensen gesproken. Sommige kende ik al in het echt, sommige kende ik al virtueel en sommigen kende ik helemaal nog niet. Er is toch weinig leukers dan een mooie warme dag pratend met andere fotografen door te brengen..

Liesbeth van Asselt heeft samen met haar team van vrijwilligers een uitstekend evenement opgezet met leuke workshops en een ontspannen sfeer. Wat mij betreft mag Liesbeth voor volgend jaar (of het jaar daarna) weer zo'n geweldig festival organiseren!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. KIOMFOTO
  Profiel  KIOMFOTO schreef op zondag 27 mei 2012 om 01:22  | reageer

  Het was inderdaad een geweldige dag, leuk je ontmoet te hebben.

 2. Kenneth Verburg
  Kenneth Verburg schreef op zondag 27 mei 2012 om 07:54  | reageer

  Het is een erg leuk evenement met veel te fotograferen en te leren. Leuk je eens in het echt gesproken te hebben!

 3. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op zondag 27 mei 2012 om 20:36  | reageer

  Leuk dat je er was Elja! En inderdaad, het is een biennale.... knipoog. Reserveer maar vast het laatste weekend van mei in 2014!

 4. AdeLeeuw
  Profiel AdeLeeuw schreef op dinsdag 29 mei 2012 om 11:53  | reageer

  Heel dicht bij waar ik woon, fietsafstandje. Ik was eerst ook van plan te gaan maar uiteindelijk helaas niet gelukt, volgende jaar hopelijk beter!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord