100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zoom Experience 2010

donderdag 21 oktober 2010, 16:10 door | 6.606x gelezen | 12 reacties

Voor de vierde achtereenvolgende keer organiseert Zoom.nl op 27 en 28 november 2010 in de Utrechtse Jaarbeurs de ZOOM.experience. Met ruim honderd workshops en lezingen van toonaangevende fotografen, spectaculaire fotomomenten en productpresentaties. Volgens mij voor veel fotografen een leuke beurs om te bezoeken.

Zoom probeert tijdens de Experience ook altijd voldoende fotomomenten te bieden. Persoonlijk vind ik zo'n massale beurs in combinatie met het slechte licht in de Jaarbeurshallen nooit zo'n succescombinatie voor topfoto's. Mijn advies zou zijn om hooguit met je camerabody en een compact 50mm objectief op stap te gaan.

Je kunt beter gaan met de planning om een paar workshops te volgen dan met het idee om mooie foto's te maken. Is dat laatste je doel dan kun je daar beter zelf iets voor opzetten en de beurs aan je voorbij laten gaan.

Zelf ben ik ook dit jaar zeker weer van de partij. Ik vind het altijd wel een leuke beurs om te bezoeken en het is een goede mogelijkheid om ook weer met wat bekenden te spreken. Wat in elk geval al een reden is om de beurs te bezoeken is de aanwezigheid van de Amerikaanse fotograaf Joe McNally op de stand van Nikon.

Nikon is net als voorgaande jaren weer groots aanwezig op de ZOOM.experience: in de Nikon Arena zullen naast Joe McNally ook Jim Brandenburg, Klaas Jan van der Weij en Henk van Kooten live hun kunsten tonen en hun kennis delen met het publiek.

Zoom Experience 2010


Natuurlijk kun je op de beurs ook weer terecht voor een portfolio review, is Canon eveneens groot aanwezig, kun je de catwalk en op het autopaviljoen fotograferen en zijn er de nodige workshops en de mogelijkheid om in een studiosituatie foto's te maken.

Toegang tot de beurs kost 10 euro voor Zoom abonnee's en 15 euro voor niet-leden tijdens de voorverkoop. Een kaartje bij de ingang aanschaffen kost je 20 euro. Ben je geen Zoom abonnee, dan kun je via Photofacts toch voor slechts 10 euro de beurs bezoeken. Meld je hiervoor aan via deze link.

Locatie
Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Data en Openingstijden
zaterdag 27 november 2010 van 10.00 tot 17.00 uur
zondag 28 november 2010 van 10.00 tot 17.00 uur

Benieuwd naar hoe een bezoekje aan deze beurs er uit ziet?
Lees ons verslag van de Zoom Experience 2009.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

12 reacties

 1. Rianne
  Rianne schreef op donderdag 21 oktober 2010 om 19:47  | reageer

  Ik verheug me alweer ruim een maand op de ZOOMexperience. Vorig jaar ben ik voor het eerst geweest en het resultaat viel echt gruwelijk tegen. Ik ben super nieuwsgierig naar het workshop schema, want daar kom ik toch wel voor. Misschien sluit ik ook nog een ZOOM abonnement afsluit, maar dat ligt aan de actie die ze daar hebben vrolijk

 2. BBasje
  Profiel BBasje schreef op donderdag 21 oktober 2010 om 22:59  | reageer

  Ik was eigenlijk van plan niet te gaan maar de komst van Joe zet me toch weer hard aan het twijfelen! Heb het nu toch maar in mijn agenda gezet en met de korting via Photofacts denk ik dat ik dit jaar niet over ga slaan knipoog

 3. Jan
  Jan schreef op vrijdag 22 oktober 2010 om 08:08  | reageer

  De Zoom-beurs verbleekt met Photokina maar JoeMcNally maakt veel goed... daar wil ik wel voor komen knipoog

 4. Anne
  Anne schreef op zaterdag 23 oktober 2010 om 07:38  | reageer

  Nooit meer, wat een aanfluiting die ZoomExperience. Net als het blad overigens, elk jaar weer de zelfde artikelen.

 5. RobertW
  Profiel RobertW schreef op zaterdag 23 oktober 2010 om 12:12  | reageer

  100% mee eens Anne, helaas ben ik weer eens te laat met opzeggen van dat flutblad...

 6. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 23 oktober 2010 om 19:07  | reageer

  Robert. Voor de meeste abonnemeneten en lidmaatschappen heb je tot 1 november de tijd om op te zeggen. Kijk even kritisch wat nodig en nuttig voor je is.

 7. Jaap B.
  Jaap B. schreef op zondag 24 oktober 2010 om 05:39  | reageer

  Ik moet toegeven dat ik Zoom ook echt een nietsblad vind. Ik dacht even dat ik Focus beter vond en heb daarom een jaar een abonnement gehad. Maar mijn god, dat blad is net zo erg. Zo slecht geschreven; het lijkt net of de teksten door een (slechte) computer direct uit het chinees naar het Nederlands zijn vertaald en zonder te controleren zijn afgedrukt in het blad. Mij valt tevens op dat de verhouding advertenties en inhoudelijke bijdragen wel erg scheef is in veel fotobladen; waarschijnlijk omdat anders al die mooie full-color prints niet te financieren zijn.

  Maar om de discussie wellicht een positieve wending te geven: wat vinden jullie goede fotobladen? Magazines die de moeite waard zijn (en blijven)? Ik ben daar wel benieuwd naar.

 8. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 24 oktober 2010 om 11:27  | reageer

  Jaap B. Er zijn veel Nederlandstalige fotobladen maar het is allemaal meer van hetzelfde. PF gaat nog wel, maar dat blad heb je zó uit. Als je net begint met fotografie is een fotoblad interessant, maar na een paar jaar heb je het wel gezien. Ik kan best leven zonder fotobladen. Ik haal mijn inspiratie uit bladen die niet over fotografie gaan en surfend over het web kom ik ook wel weer op ideeën.

 9. RobertW
  Profiel RobertW schreef op zondag 24 oktober 2010 om 11:54  | reageer

  Precies. Ik moet zeggen dat ik in de afgelopen jaren dat ik lid ben/was van fotobladen (Zoom en PF) echt slechts een paar keer iets heb opgestoken van de artikelen. Internet is wat dat betreft een veel betere bron van info.

 10. Jaap B.
  Jaap B. schreef op zondag 24 oktober 2010 om 19:58  | reageer

  Ik denk dat jullie gelijk hebben. Ik leer zonder twijfel het meeste van de bizarre hoeveelheid nuttige informatie die op internet beschikbaar is. Bladen zijn waarschijnlijk primair bedoeld voor de beginnende fotografen. Ik zal de PF eens open slaan, zonder te veel verwachtingen...

 11. Thomas Dral
  Profiel  Thomas Dral schreef op dinsdag 26 oktober 2010 om 13:22  | reageer

  Ik ga ook dit jaar weer naar de Zoom Experience, kijk er weer naar uit. heb al met een aantal mensen afgesproken om naar de Zoom Experience te gaan en daar te meeten.

 12. Erik
  Erik schreef op dinsdag 26 oktober 2010 om 21:29  | reageer

  Wat dacht je van de PhotographyBB magazines? Ze zijn gratis te downloaden dus de prijs/kwaliteitsverhouding zit wel goed. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Beurzen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord