Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

1000 Photoshop tips van Wim van Craen

maandag 8 oktober 2007, 20:38 door | 12.539x gelezen | 1 reactie

Van uitgeverij Davidsfonds uit Leuven ontvingen we een exemplaar van 1000 Tips om meer uit je digitale foto's te halen van auteur Wim van Craen. Een boek met 295 pagina's aan tips voor het verbeteren van je foto's met behulp van Photoshop Elements. Van eenvoudige handelingen zoals het verwijderen van rode ogen tot het creŽren van een anaglyf en het kleuren met licht.

Auteur Wim van Craen legt in heldere taal uit hoe je stap voor stap het gewenste effect bereikt en doet in opzet denken aan de populaire boeken van Scott Kelby. Het niveau is echter een stapje lager en daarbij beter geschikt voor mensen die nog niet zo lang bezig zijn met het bewerken van foto's. Sommige effecten zijn helaas wat goedkoop en zou ik niet in werkelijkheid durven toepassen, maar de gebruikte technieken zijn uiteraard ook op je eigen manier in te passen in een ander project.

Overigens bevat het boek ook de nodige leerzame tips voor gevorderden al zullen zij waarschijnlijk meer hebben aan de boeken van eerder genoemde auteur Scott Kelby die zich in zijn boeken specifiek richt op de volwaardige Photoshop varianten. Wim noemt regelmatig de handige sneltoetsen die door de gehele Photoshop lijn te gebruiken zijn, wat een prettige bijkomstigheid is. Het onthouden van deze sneltoetsen is aan te raden; je zult er een stuk sneller door gaan werken.

Besproken onderwerpen zijn onder ander het corrigeren van belichting en kleurzweemen, het op maat maken van je foto voor bepaalde afdruk doelen, het werken met scherpte en onscherpte, het gebruiken van Photoshop filters, het werken met kleurtechnieken zoals zwart-wit en sepia, het toevoegen van tekst en kaders aan je afbeeldingen, het aanmaken van een webgalerij en het maken van fotokaarten.

Hoewel het boek geschreven is voor gebruik met Photoshop Elements 4.0 zijn alle handelingen en sneltoetsen op eenzelfde wijze mogelijk met Elements 5.0, 6.0 en zelf de grotere broer Photoshop CS3. Al met al een nuttige boek voor iedereen die zich wilt gaan verdiepen in het bewerken van zijn fotocollectie.

1000 Tips om meer uit je digitale foto's te halen is onder andere online te bestellen bij Het Computer Winkeltje in BelgiŽ of de Bruna in Nederland (ISBN: 9789058264725). De prijs is 24,95 euro.

1000 Tips om meer uit je digitale foto's te halen - Wim van Craen


GeÔnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

1000 tips om meer uit je digitale foto's te halen
1000 tips om meer uit je digitale foto's te halen
Craen, W. & W. Van Craen

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. MichaŽl de Bondt
    Profiel  MichaŽl de Bondt schreef op donderdag 13 december 2007 om 18:52  | reageer

    Enige tijd geleden raadde je dit boek al aan en heb er eigenlijk nooit meer iets mee gedaan... Vandaag ga ik het dan tòch maar eens kopen, anders even bestellen! Zeker omdat het voor minder geavanceerde shoppers is, ga ik me eraan wagen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord