De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Boek over portretfotografie; jouw hulp is welkom

zondag 11 september 2016, 14:14 door | 5.742x gelezen | 20 reacties

Soms moet je iets gewoon publiek maken om jezelf aan het werk te zetten. Ik wil een nieuw boek gaan schrijven. Specifiek over portretfotografie. Een boek met 101 tips om betere portretfoto's te maken. En ik kan jouw hulp goed gebruiken.

Zeven jaar geleden schreef ik mijn eerste boek met de titel Digitale Fotografie: Zwart-wit. In de afgelopen jaren heb ik ook boeken vol aan informatie geschreven hier op Photofacts, maar een echt fysiek boek heb ik niet meer uitgebracht. Dat gaat nu veranderen.

In mijn nieuwe boek wil ik het gaan hebben over portretfotografie. Niet alleen is dat wat ik zelf het leukste vind om te fotograferen, ik heb ook op Photofacts gemerkt dat er veel interesse voor is.

Portretboek mock-up
Een eerste mock-up van de cover

Het idee is dat er in het boek geen lange verhalen komen over sluitertijd, diafragma en dergelijke. In plaats daarvan wil ik 101 praktische tips geven waarmee je jouw portretfoto's eenvoudig naar een hoger plan kunt tillen.

Op elke pagina komt een foto met daaronder een praktische tip die je helpt om ook een dergelijke foto te maken. Zo wil ik het heel visueel houden en zie je direct bij een foto die je aanspreekt hoe je zelf ook zo aan de slag kunt.

Jouw hulp


Nu kan ik zelf 101 tips gaan bedenken, maar ik wil natuurlijk gewoon graag dat de tips ook echt nuttig voor je zijn. Daarom hoor ik graag van je waar jij tegenaan loopt bij het maken van een portret. Wat zou jij graag beter doen?

Het mag van alles zijn en van elk niveau. Iets over compositie? Over het omgaan met je model? Over een bepaalde techniek? Iets heel anders? Laat het weten in de reacties of stuur me persoonlijk een mailtje op elja@photofacts.nl.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

20 reacties

 1. Ward
  Ward schreef op zondag 11 september 2016 om 22:33

  Ik ben benieuwd. Je mag er van mij wel wat tips inzetten over goede poses. Dat vind ik altijd lastig om te bedenken.

 2. Michael
  Profiel  Michael schreef op maandag 12 september 2016 om 14:05

  Ik ben altijd geïnteresseerd in compositie. Zeker als er mooie en duidelijke voorbeeldfoto's bij komen.

 3. richardbremer
  Profiel richardbremer schreef op dinsdag 13 september 2016 om 15:42

  Ik zou wel tips willen zien over hoe je de omgeving kan gebruiken om tot een mooier of spannender portret kan komen. Wellicht ook iets over dat je ter afwisseling ook bijv. eens en-profil kan fotograferen (of andere variaties).

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 13 september 2016 om 16:33

  Ward, Michael en Richard; Bedankt voor jullie input. Ik ga er mee aan de slag!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.221 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord