Elja Trum

Cooper de fotograferende kat brengt fotoboek uit

zaterdag 20 november 2010, 22:42 door | 6.769x gelezen | 17 reacties

Wellicht heb je al eens eerder van Cat Cam gehoord. De Amerikanen Michael en Deirdre Cross waren benieuwd naar wat hun kat nu eigenlijk de hele dag uitspookte als hij op pad ging. Om daar achter te komen hingen ze een digitale camera aan zijn halsband. Van zijn foto's is nu een boek uitgebracht.

Eens per week werd Cooper op pad gestuurd met de camera. Deze camera maakt automatisch elke twee minuten een foto. De foto's van Cooper die de moeite waard bleken werden op zijn website geplaatst.

Ik moet zeggen dat ik het een uitermate leuk idee vind en grappig dat de resultaten van de kat goed genoeg zijn om er exposities en nu dus zelfs een boek mee te vullen. In onderstaande video meer over Cooper de kat en zijn fotografie.Het boek Cat Cam is te koop voor 19,95 dollar bij Amazon.com. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel; uiteraard ten behoeve van dierenwelzijn.

Bron: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 21 november 2010 om 00:40

  Veel mensen zullen het geweldig vinden maar ik vind het Amerikaanse flauwekul. Ik zie liever goed werk van fotografen dan van een kat. Als fenomeen verkoopt het natuurlijk dus is het een lumineus idee voor aan lager wal geraakte fotografen; stuur voortaan je kat op pad.

 2. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 21 november 2010 om 02:00

  Kwaliteit is natuurlijk bagger. Het idee is echter wel super origineel! En ja als je er financieel mee kunt binnenlopen dan geef ik ze groot gelijk en gezien de enorme media aandacht is dat wel het geval.

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 21 november 2010 om 03:57

  @Arno
  Het geeft aan dat je met een ludiek idee van bagger geld kunt maken. En wij maar proberen kwaliteit te verkopen, hahahahaha

 4. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op zondag 21 november 2010 om 09:39

  Ze weten er een flinke hype van te maken blijkbaar, dus ik vind het wat dat betreft een geweldig marketing idee. Ik kan me voorstellen dat er ook best grappige platen tussen zitten als je uit duizenden kan kiezen.

  Zelf heb ik weinig behoefte aan het boek, maar toch.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.930 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord